RADU GHEŢEA, ARB: "Modul în care se propun anumite legi lasă de dorit"

A. M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Modul în care se propun anumite legi lasă de dorit"

Modul în care se propun anumite legi, în ţara noastră, pentru a fi votate, lasă de dorit, iar documentele respective au iz populistic sau chiar electoral, a declarat, ieri, Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), într-o conferinţă de specialitate.

"S-a menţionat că avem o economie în creştere, că avem realizări în ceea ce priveşte creşterea PIB per capita, deci şi a nivelului de trai, care începe să se mişte spre direcţiile dorite de toată lumea. Avem un sistem bancar sănătos, bine provizionat, bine reglementat şi bine supravegheat. Avem foarte bune perspective ca, în perioada următoare, să utilizăm cele 42 de miliarde de euro care vin de la Uniunea Europeană, bani care pot fi cheltuiţi în raport cu direcţii care să creeze foarte multe locuri de muncă, infrastructură, să atragă investitori în România", a mai spus domnul Gheţea.

Acesta a vorbit şi despre necesitatea ca, la nivelul Institutului Bancar Român, să fie reluate cursurile adresate bancherilor.

Şeful CEC Bank a menţionat: "La nivelul fiecărei bănci, trebuie să ne ocupăm de pregătirea oamenilor noştri când vorbim despre comunicare şi respectarea normelor bancare. Cu toate acestea, se simte o mare nevoie ca la nivelul Institutului Bancar Român să se reia acele cursuri adresate bancherilor. S-au făcut cursuri în trecut, dar credem că trebuie făcute şi în continuare, dar cu certificate care să dea dreptul omului să practice funcţia de analist de credite, de ofiţer de cont, de trezorier, de contabil. În trecut, acum vreo 5 ani, numai conducătorii de bancă trebuia să treacă pe la Banca Naţională să susţină un interviu. Acum câţiva ani, o mare parte dintre directorii din băncile comerciale, din «middle management», au fost obligaţi să treacă pe la Banca Naţională să primească autorizarea de a exercita o anumită funcţie, cum ar fi de director al Direcţiei Risc, de director al Direcţiei Trezorerie",.

Radu Gheţea a mai spus că ARB ar trebui să aibă întâlniri periodice cu mass-media pentru a transmite puncte de vedere pe marginea unor subiecte solicitate.

Radu Gheţea a propus o întâlnire cu presa de serviciu o dată la două săptămâni sau o dată pe săptămână, în care unul dintre reprezentaţii comunităţii bancare să vorbească pe marginea unui subiect pe care presa îl doreşte la un anumit moment, continuând: "Asociaţia Română a Băncilor va desemna persoana care are cunoştinţele cele mai bune pe respectivul subiect. Este o sugestie prin care încercăm ca toate punctele noastre de vedere să fie transmise prin intermediul presei".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iata: "Radu Gheţea a propus o întâlnire cu presa de serviciu o dată la două săptămâni sau o dată pe săptămână, în care unul dintre reprezentaţii comunităţii bancare să vorbească pe marginea unui subiect pe care presa îl doreşte la un anumit moment". Asta propunea Radu Ghetea in vorbe, dar chiar in timp ce spunea lucrurile astea, niciun reprezentant al sistemului bancar nu s-a prezentat sa informeze presa, la intrunirea nu doar "dorita", ci chiar organizata in scop de comunicare de catre ziaristi (si onorata cum era normal de parlamentari, consumatori si ONG-uri). Au absentat cu aroganta binecunoscuta tocmai bancherii. Asa se vede cat sunt de mincinosi si demagogi.

    nu e problema ca parlamentul face legi,marea problema e ca voi,tu si guvernatorul,faceti parte din sistem.Si mai reprezentati si statul roman......

    Radu Ghetea ar trebui sa treaca la pensie. Deja bate campii mult prea mult!!!!!!

    Sa ne explice Cum s-a calificat dna Basescu la creditul de 1 milion de euro! [...]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb