RADU VÂLSAN, RE/MAX BRAŞOV: "Legea dării în plată va duce la scăderea preţurilor la locuinţele vechi şi la creşterea chiriilor"

P.B.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 martie 2016

"Legea dării în plată va duce la scăderea preţurilor la locuinţele vechi şi la creşterea chiriilor"

Adoptarea legii dării în plată va conduce la scăderea preţurilor pentru locuinţele vechi, precum şi la creşterea chiriilor, apreciază brokerul imobiliar Radu Vâlsan, de la agenţia RE/MAX Central din Braşov, care ne-a declarat că, piaţa imobiliară braşoveană a înregistrat o creştere generală anul trecut, cu stagnări pe segmentul de birouri şi pe cel al spaţiilor industriale.

În opinia domniei sale, domeniul rezidenţial din oraş a avut o creştere de 10% pe segmentul apartamentelor vechi, însă au avut loc şi multe livrări noi de unităţi locative în cartierul Tractorul.

"În acest moment sunt în desfăşurare foarte multe proiecte mici ale dezvoltatorilor locali, printre care pot aminti Avantgarden 3 (o parte din apartamente deja predate), Maurer Imobiliare (mare parte din apartamente predate) sau Coressi Apartments, aflat în stadiul de preconstrucţie", ne-a spus Radu Vâlsan, subliniind că, în Braşov, există foarte multe proiecte rezidenţiale în stadiul de "planşetă", precum şi planuri pentru construcţia de spaţii de birouri.

Specialistul RE/MAX apreciază că, pe de o parte, Braşovul înregistrează o creştere semnificativă a cererii pentru locuinţe, care depăşeşte oferta rezidenţială a oraşului. Pe de altă parte, cererea este foarte scăzută pentru spaţiile de birouri şi, în plus, Radu Vâlsan consideră că oraşul are nevoie de centre logistice noi.

În ceea ce priveşte vânzarea unităţilor locative din Braşov, brokerul apreciază că preţul mediu este de circa 800 de euro pe metru pătrat, cu vârfuri ce depăşesc 1.700 euro/mp.

Pe segmentul spaţiilor de birouri, preţurile de închiriere în Braşov ajung până la 15 euro/mp/lună, fără costuri administrative şi scad în funcţie de locaţie şi facilităţi, media fiind de 8 euro/mp/lună net.

Estimările RE/MAX România arată că piaţa imobiliară din ţara noastră a crescut cu 10%, în 2015 comparativ cu 2014, atât în ceea ce priveşte valoarea, cât şi volumul tranzacţiilor realizate, urmând ca şi în 2016 să continue trendul ascendent.

"Cu siguranţă, 2015 a fost anul revenirii pieţei imobiliare locale. Astfel, anul trecut am asistat nu doar la o majorare a pieţei în principalele oraşe din ţară, ci şi la o creştere a încrederii investitorilor, care au relansat proiecte în toţi polii principali precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad sau Braşov. În plus, observăm că piaţa are perspective de dezvoltare pentru următorii ani", a explicat recent Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei imobiliare în 2016, Răzvan Cuc estimează că trendul ascendent va fi continuat, pe toate segmentele, atât în ceea ce priveşte volumul, cât şi valoarea.

"În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial, suntem de părere că piaţa va reacţiona diferit, în funcţie de oraşul la care facem referire, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. Însă, credem că 2016 va aduce creşteri ale preţurilor medii naţionale cu cel puţin 5% - atât la locuinţele vechi, cât şi la cele noi", a subliniat oficialul RE/MAX.

Potrivit sursei citate, evoluţia pozitivă a pieţei se va vedea în acest an şi pe segmentul terenurilor care, încă din 2015, a fost unul efervescent, marcat de tranzacţii importante în oraşele mari ale ţării.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu vad nimic rau in asta, daca se intampla, sunt doar presupuneri.

    Orasele mentionate oricum au cerere de toate. 

    prima casa a tinut preturile sus normal ar fi ca preturile sa fie undeva aproape ca cele din 2004 400-500 euro metru patrat .ldp va scadea foarte mult piata imobiliara si daca ar disparea si prima casa ar fi si mai bine

    Pentru ca agentii imobiliari nu vad nicio diferenta intre un apartament de 40 de ani si unul nou, poate ar trebui sa citeasca ei, ceva mai serios, Legea Contabilitatii si Codul Fiscal.

    Poate gasesc ceva referinte si despre VALOAREA DE INTREBUINTARE, Amortizare, durata normata de viata, etc. 

    Este greu sa inteleaga, dar cu bunavointa si informare se poate...

    Puneti mana pe carte domnilor! 

    1. Corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb