RAED ARAFAT: ''Eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu că am salvat vieţi''

G.U.
Miscellanea / 10 aprilie 2021

''Eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu că am salvat vieţi''

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o nouă reacţie pe Facebook, sâmbătă după-amiază, în legătură cu situaţia creată la Spitalul Foişor din Capitală, care a generat controverse puternice, transmite Digi24. Şeful DSU îşi susţine în continuare decizia de a evacua spitalul, pe care o consideră corectă, este conştient că creat un disconfort pacienţilor, dar spune că dacă ar fi să dea timpul înapoi, ar lua aceeaşi decizie. "Poate am învăţat mai mult despre ce înseamnă evacuarea unui spital", mai spune Raed Arafat.

"Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înţelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie - şi după care a da explicaţii, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor - şi între a supăra şi de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu în sfârşit că am luat o decizie care a salvat vieţi", argumentează Raed Arafat.

"Poate că acum am învăţat şi mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, cred că decizia ar fi luată din nou, aşa cum a fost luată", menţionează şeful DSU.

În postarea video pe care Raed Arafat o are pe Facebook, şeful DSU precizează că ordinul de evacuare a Spitalului Foişor a fost semnat vineri la prânz, iar la ora 15:00 echipa DSU era la spital, numai că discuţiile s-au prelungit până seara, notează sursa citată.

"Decizia de ieri consider că a fost ca decizie de fond una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienţii internaţi în Spitalul Foişor. Avea o singură menire: să salvăm cât mai multe vieţi, să nu-i punem pe colegii din UPU şi din spitale în situaţia de a alege cine intră şi cine rămâne în ambulanţă şi aşteaptă. Aşa că soluţia de a evacua un spital - şi îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru mai târziu, în cursul nopţii, când noi, de fapt, ordinul l-am emis pe la prânz ieri, iar echipa noastră era la spital în jurul orei 15:00, ca să discute şi să înceapă această evacuare şi care totuşi s-a lungit ca discuţii până la momentul în care s-a început mai târziu. Ştiu că s-a produs un disconfort, ştiu că multă lume vede acest lucru ca unul incorect faţă de pacienţii care erau internaţi în Spitalul Foişor. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut, în condiţii de normalitate poate putea să se desfăşoare mult mai bine, dar în condiţii de normalitate n-am ajunge să evacuăm un spital pentru a-l transforma în spital COVID", spune Raed Arafat.

"Chiar dacă situaţia arată o stabilitate ca număr de cazuri şi o începere de scădere, cazurile de terapie intensivă şi cu necesar de oxigen vor continua să ajungă la unităţile de primiri urgenţă în următoarea perioadă", a avertizat şeful DSU. "Aveam obligaţia să ne pregătim şi mai bine în acest sens", a adăugat Arafat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ce păcat că acest mare OM care a creat SMURD-UL, care face mai mult bine românilor decât toți A(i)URistii la un loc e privit astfel!

    Arafat va rămâne în istoria noastră Sosoaca și Simion mă îndoiesc!

    Constat însă un alt lucru grav: cei de la putere nu-l susțin cum ar trebui ! Trebuiau să facă presiuni ca managerul de la ortopedie să permită evacuarea.Argumente clar erau ! 

    1. Scoaterea în stradă, în frig, a oamenilor operați, bandajați, șchiopătând, este o RUȘINE națională, o mizerie românească, o contrafacere nenorocită care nu e pe placul lui Allah !!!

    PRIN ARDERE ȘI ANULAREA BOLILOR ÎN AFARĂ DE COVOD- 19 . UN TAXIMETRIST ȘI CU AVION CARE STRÂNGE ,, DEFECȚII " ȘI-I TOARNĂ ÎN SPITALE : ACOLO SPĂLAȚI- VĂ CU EI PE CAP PERSONAL DIN SPITAL . IO - S FRUNCIA MEDICINII .....

    Ne-am făcut de baftă nu numai în România ci și în lume cu evacuarea pacienților în cârje și cărucioare din spital. Au dat pe CNN și în alte locuri aceste imagini cu lumea înjurând guvernul, în stradă și cu pacienți băgați în portbagaj...O rușine națională de care numai fasciștii lu Arafat sunt in stare.

    1. Lăsați medicii să ia decizii medicale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb