Raed Arafat a reacţionat după ce oamenii au ieşit în număr mare la plimbare în parcuri

C.B.
Miscellanea / 21 martie 2020

Raed Arafat

Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat sâmbătă, după ce oamenii au ieşit în număr mare la plimbare în parcuri sau la grătar, în împrejurimile Bucureştiului, în pofida recomandărilor făcute în contextul pandemiei de coronavirus.

"Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulţi care au ieşit la plimbare şi la grătare fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să-l evitaţi. Acesta se evită numai prin măsurile de izolare şi distanţare socială", a scris secretarul de stat pe Facebook.

El recomandă din nou să fie evitată expunerea persoanelor vârstince din famili la acest risc, printr-un comportament responsabil.

"Vă rog mult evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în această perioadă!", afirmă Raed Arafat în finalul postării sale.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Da, păi o să-mi fac griji când o să moară Tom Hanks. Ah, dar stai, nu s-a întâmplat. Ba chiar, ce să vezi... L-au externat. Sau prințul Rainier de Monaco. Sau alții seminotorii care au fost diagnosticați cu coronavirus si ce să vezi, n-au nici o treabă. În altă ordine de idei, eu nu știu unde naiba a ieșit lumea că toți mai au puțin și fac infarct că vine coronavirusul și le dă febră de 40 de grade.

    1. N-are treaba cu cei infectati si care au trecut peste. Are treaba cu felul cum evolueaza cand sistemul imunitar e slabit. Plus ca nu se dezvolta imunitate pe termen lung, deci Tom Hanks se va mai reinfecta, la fel ca toti cei care s-au vindecat. Ruleta ruseasca va fi cu starea lor de sanatate de atunci, va fi la fel, sau slabita? Cand e slabita, virusul ii va duce la stare grava rapid. O alta problema va fi situatiile de stare grava in excess ca numar fata de capacitatile spitalicesti. Una e sa ai lunar cate 100-200 de cazuri grave, alta e sa vina aprilie si mai cu cate 1000, iar inainte si dupa sub 100 si tot asa ca pe carusel. Multi nu vor mai fi tratati cum trebuie. Persoanele infectate pana acum sunt multi in toiul vietii, au imunitate, dar pe langa ei sunt multi diabetici si cu alte probleme cronice, ce de regula nu sunt expusi ca "plimbaretii", ei au un risc mare sa dea ortu' popii ca deja au imunitatea scazuta. CDC, pana la finele anului 40%-50% din populatia planetei va fi infectata, cu 2% rata de mortalitate, inseamna 75 de mil de morti. Mai rau ca WWII.

      Vrei să pari deștept dar nu ești, pentru că frica te face să înebunești. Dacă e atât de nocivă și e incurabilă cum ni se tot repetă, Tom Hanks ar fi fost gata, pa. Mai ales că la vârsta lui ar fi exact în grupa aia de oameni cu tot felul de probleme, deci cu imunitate scăzută. Dar l-au externat după o săptămână sau două. Poate nici atât și fără nici o fanfară. Isteria asta nu e nimic nou. Nici poveștile astea cu "se va îmbolnăvi jumătate de planetă" nu sunt noi (erau articole cu efectiv același titlu și în vremea gripei aviare, unul îl găsești și la noi în RO, dar nu poți să pui link-uri aici).

      Și genialul Streinu Cercel zicea că or să moară doua milioane de români de gripă aviară, și pe urmă s-au aruncat vaccinurile fiindcă n-aveau ce face cu ele. Și asta s-a întâmplat în multe țări și fosta directoare OMS a și fost criticată pentru declarațiile alarmiste care au dus la cheltuieli inutile. E plină lumea asta de Hâncu. Frica vinde. 

      Sa te vad peste 3 saptamini cind o sa fie probleme mari daca mai comentezi aici.

      Și ce dacă

      Ar trebui sa-ti fie frica de consecintele isteriei. Deja le vezi, Izolare la domiciliu, stat politienesc bolsevic, falimente, somaj. Si apropo, cand bolsevici ("de stanga") care sunt acum la putere în Italia au lansat campania aia cu "imbratiseaza un chinez" cum a fost? Si cu toate astea lumea le sare în cap ălora ca mine, care vad mai departe de ziua de maine.

      Omul nu vrea sa pară deștept,pare a fi in domeniu.Dacă nu învățăm nici după exemplul Chinei,Italiei,Spaniei,nu știu ce să mai zic.Nici nu pot să spun "cum o vrea Dumnezeu"fiindcă Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă și-n traistă.

      Pe deșteptul o faci tu! Treaba asta cu cheltuielile așa-zis inutile, pe care unii oameni cu adevărat deștepți le-au făcut ca sa fie pregătiți in cazul unei pandemii, ma scoate din minți! Adică e mai bine sa nu fim pregătiți? Așa cum Italia și toată Europa NU sunt pregătite, in ciuda declarațiilor “liniștitoare” pr care le fac toți oficialii de prin diverse tari? Stingătorul de incendiu, funcțional și neperimat, trebuie sa fie la îndemâna atunci când izbucnește incendiul, pentru ca focul nu-ți va da timp sa comanzi pe moment fabricarea lui.

      De aceea este important sa existe sisteme de sănătate funcționale și performante, chiar dacă in vremuri normale, aparent “mănâncă bani”.

    Domnule Arafat, habar nu aveti ce trebuie facut. Copiați doar măsurile luate de alte state, deși singura metoda de a scapa de un virus, este imunizarea in masa a populatiei. Adica exact inversul izolării, expunerea libera la efectele virusului. Adica rezultatele similare unei vaccinari in masa , obtinute prin expunere. Iar o mulțime de români habarnisti va canta in struna, speriati de campa nia alarmista pe care ati promovat-o împreună cu dl Vela si dl Despa. . Nici nu aveti dovada ca izolarea aduce rezultate mai bune decât expunerea pt imunizare. Peste cativa ani veti fi judecat ptr ca ati luat măsuri nepotrivite in necunoștință de cauză. Ar fi timpul sa acceptați faptul că sunteti un emotiv care acționează fără pricepere manageriala, asa cum ati facut si in cazul Colectiv. Tara asta inca mai are oameni deștepți, așadar ar fi cazul sa le lăsați locul celor practici care aleg soluții corecte. Dv nu puteti alege soluții corecte, sunteti acolo doar din întâmplare. Cu toate victimele colaterale, Italia se va imuniza, in timp ce in Romania efectele se vor prelungi ffff mult, până când un vaccin va fi disponibil. Asta nu i înțelegeți dv si dl Vela, dar dumnealui nu poate fi acuzat, pt ca nu e medic, în timp ce dv ar trebui sa stiti ce va explic eu acum.

    1. Ai dreptate neica, ai pus exact punctul pe i. Sa ne lase cu starea lor de urgență. Un singur lucru adaug, doar persoanele in varsta trebuie izolate, restul sa meargă la munca fără frica.

      Au mai fost vreo cativa celebri ca tine cu imunizarea de turma si pana la urma cand au vazut predictiile au dat inapoi, reamintesc: premierul angliei Johnson ministrul sanatatii acum demis al olandei dupa ce a lesinat In parlament si celebrul trump

      Îți recomand sa mergi la Matei Bals într-un salon cu pacienți infectați, să înceapă cu tine imunizarea colectiva, după care dai familia tale niste virus că se ia al dracu și nu cere bani, apoi veciniilor și colegilor de serviciu etc. Când veți fi toți imunizați și cu cracii in sus și plămânii sub pat considerati-va imunizați colectiv.

      Duran Duran cinti cu capul pe volan. Baga neica poante ca merge si pe fanfara aia cu trombon la pas incet sa se auda bocitoarele prin cartier. In ce cartier sa vina, mai crestine ?

      Vad si eu cati lasi avem. Macar omul a avut curajul sa-si dea identitatea, sau cel putin a declarat una falsa, pe când cei care îl combat , crezând că au ceva in cap, nici macar nu s-au prezentat. Întâmplător sunt medic retras din activitate si va asigur ca alarmistii nu au de ce se teme. Virusul este inofensiv pentru cei tineri si care nu au probleme colaterale de sănătate. De aceea susțin parțial aceasta opinie la care subscriu, iar cei care nu stiu sa combată o parere a cuiva decat prin trimiteri la goarna si fanfara, ar face bine sa se abțină daca nu au decat astfel de argumente. Asta inseamna educatie in primul rand.

      Dragul meu , rog mai întâi să înveți să scrii si sa legi cuvintele in ordine logica. Anglia se scrie cu A , Olanda cu O...etc. Predicțiile la care faci referire sunt de fapt efectul imbecilizarii populațiilor de care mass media. Iar tu te subordonezi in consecinta. Este dreptul tau sa crezi ce vrei, eu însă fiind ceva mai isteț, nu ma pot lasa păcălit de șmecherii care emit zvonuri sub anumite interese de grup, desigur cu caracter financiar. 80 % dintre cei care au murit aparțin Italiei si Chinei. De ce? Pt ca Italia are o populație majoritara imbatranita( copiii lor au luat calea SUA de multi ani, iar copiii nostr ii sterg la fund pe babacii lor). Adica morții înregistrați sunt in majoritate oameni bătrâni.. În China , au murit doar cei care erau deja bolnavi cronici . Așadar, rog sa gândești cu mintea ta înainte să deschizi gura ca sa spui ceea ce doar auzi la tv. Iti doresc succes!

      Sigur spune asta si asistentelor si medicilor care au mai murit intre timp

      Maestre doctor, si daca ai fi atunci eu sint astronaut.

      Daca ai sti ca este o arma biologica acest corona atunci ai mai linisti populatia ? daca a fost ,,scapat" si daca cineva cerceteaza disparitia lui de undeva deja din iulie 2019 si a aparut in laboratorul din China atunci mai ai argumente ? 

      Sau vrei o informare oficiala de la SRI ??? Ai dreptul in calitate de cetatean roman sa adresezi o cerere pentru informare. 

      Raspuns in 30 de zile de la infectarea ta. 

      Esti un fascist, un psiho de dreapta.

      Psihopupule.... si cati bolnavi cronici are Romania? Ti se pare ca populatia debordeaza de sanatate? Cu o mortalitate care ne plaseaza in coada Europei? Mai degraba in Africa.

    Exista studii psihologice care arată că omul, reținut împotriva voinței sale și supus la izolare socială, se confrunta cu probleme psihio-comportamentale, adică o ia un pic razna și are, ulterior, dificultăți de integrare și relaționare socială cu semenii.

    Asta se dorește, îndobitocirea populației? 

    1. Eu sunt cam izolat asa de un an pentru ca nu am gasit de lucru si andjdidieksskskxjeajajxjxjssks jssjzjxjxdieksjcjdbdbrhduddiso alalekrejqoqpzidjdbebrrbdjdodo alwmwnerbdjdiwkejrnfn

      Ai dreptate studiul e corect :)))))))))))))))))))))))))  

      Cristinele, de obicei mai sclipiturele dar de data asta becul lu' matale s-a cam stins inainte de a fi aprins....

      Sunt sigur că la închisoare pedeapsa cu izolarea e de fapt o "vacanță" pentru bună purtare.

    E conspirație masonica mondială. Sunt studii care arată că, și cu stat în casă și fără, peste 80% din populație va lua, într-o formă sau alta virusul în următoarele 6 luni. Pentru că oamenii nu se pot izola complet, că nu sunt într-o capsulă pe orbita, sa nu poată ieși în spațiu. Și dacă tot vom lua virusul, și ne vom îmbolnăvi cu toții, la ce drku mai stam in casa?? Sa le facem jocul acestor băieți care conduc lumea pe banii noștri??

    Cât credeți că o să rezistați să stați în casă??? 

    1. că mulți pe aici se cred deștepți fiindcă nu-s religioși, n-or să ia prea în serios povestea cu masoneria. Ce contează că aproape toți presedinții SUA au fost masoni, inclusiv Roosevelt și cu englezul Churchill care ne-au vândut sovieticilor. Ce contează că masoneria e dușmanul declarat al Bisericii (și catolică și ortodoxă).

      Pentru a încerca, fiecare după puterile lui, sa nu Sugrumam spitalele și pe oamenii care lucrează in ele și care nu au nicio vina și nicio obligație sa moara pe metereze din pricina imbecililor care ies la grătar. De exemplu...

      ”Cât credeți că o să rezistați să stați în casă??? “

      Dacă vei sta intubat la reanimare (asta in cazul ca va mai fi loc sau te vei încadra in criteriile de selecție), sa vezi cum ai sa rezisti!

      Oare nu putem da dovada de un pic de spirit civic și de responsabilitate, acceptând de bunăvoie niște constrângeri, ca sa nu fim nevoiți sa le acceptam de nevoie, când va fi prea târziu? 

      Problema e că aceiași oameni care s-au dovedit până acum alarmiști și incompetenți (Streinu "vor muri între două și patru milioane de români din cauza gripei aviare" Cercel, cum îl mai ia pe ăsta cineva în serios nu știu, Arafat - sau ai uitat de Colectiv) acuma vin și se dau mari experți. Și chiar și în străinătate e valabil ce zic. Toti aruncă cu ușurință cifre , mobilizează armata, cer supraveghere, restricționarea drepturilor, confiscări, se umflă în pene (na, e mișto să ai atâta putere, vezi cinismul lui madam cum o cheamă, care zicea că e o ocazie bună criza asta, aici pe site). De asta nu ți-e frică? Sau nu ți-e frică de radiația de la Fukushima? Nu. Pentru că presa nu mai bate monedă pe ea și ți-a ieșit complet din minte. Era vorba că trece oceanul și ajunge in Europa (înot, probabil).

      Majoritatea oamenilor care au murit în Italia aveau două sau trei boli și erau bătrâni, majoritatea oamenilor care se infectează fac simptome ușoare. Primul "infectat" care a murit în România avea CANCER TERMINAL. Să pui moartea lui pe seama coronavirusului e literalmente mistificare.

      Mai nou și Elon Musk a zis că "panica legată de coronavirus e stupidă". Prima oară când sunt de acord cu el la ceva. 

    Nu mai trebuie sa arunce bombe,inclusiv atomice.Vai de noi,de cei cu virusul in eprubete.E suficient sa-l imprastie,discret de jos din aer si ne-au terminat.

    Pe acest POST, numai o Competență ,, meidi-n CEAINA" îi dă de capăt la ÎNCÂLCITURA RO.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb