RAED ARAFAT: "Este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia"

A.B.
Miscellanea / 7 octombrie 2020

"Este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia"

Medicul Raed Arafat susţine că "se poate întâmpla" ca România să ajungă în situaţia în care au fost Italia şi alte ţări, unde medicii au fost nevoiţi să aleagă ce pacienţi beneficiază de terapie intensivă şi care nu, decizii luate pe fondul unei supraaglomerări a unităţilor sanitare. "Eu sper să nu ajungem acolo", spune Arafat, care subliniază importanţa purtării măştii de protecţie de către toată lumea, nu doar de către unii, conform News.ro

"În momentul în care secţiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales dacă se agravează unii şi nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Din păcate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate întâmpla, eu sper să nu ajungem acolo", a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Acesta a amintit că în urmă cu două luni a mai făcut referire la acest aspect, iar afirmaţia sa a avut "un impact destul de dur".

El a spus că se poate aştepta, în perioada următoare, la o intensificare a activităţilor celor care promovează nerespectarea regulilor de protecţie împotriva răspândirii COVID-19 întrucât, în opinia sa, "fake news-urile continuă".

Raed Arafat a subliniat încă o dată importanţa purtării măştii de protecţie de către toată lumea, arătând că aceasta poate limita nu doar răspândirea noului coronavirus, ci şi pe cea a virusului care provoacă gripa sezonieră.

"Trebuie să încercăm cu toţii, pentru că aici nu poate numai unu, sau doiă sau trei să poarte mască şi ceilalţi, în jurul lor, nu. Trebuie nu numai majoritatea, trebuie cu toţii să facem acest lucru dacă vrem, într-adevăr, să limităm şi SARS-COV-2, dar şi virusul gripal sezonier care poate să fie mult redus, impactul lui, dacă se poartă mască", a mai spus Arafat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In stare de urgenta au limit circulatia doar noapte si Arafat a zis sa ne purtam ca si cum am avea restrictii si ziua. Peste o saptamana au bagat restrictii si ziua.

    Asta cu "e posibil" e la fel. Deja probabil se intampla pe ici pe colo iar in scurt timp va fi oficial. 

    De ce nu ati luat masuri din timp pentru aprovizionarea spitalelor cu stocuri indestulatoare de Remdesivir ?

    De ce nu scoateti la concurs posturile de medici si asistente pe ATI si nu numai (radiologie etc) ?

    Cand aveti de gand sa concepeti un "masterplan" privind distributia in vara lui 2021 a vaccinului anti-covid ce va fi aprobat la UE ? Ma refer la sistemele de pastrare in conditii de refrigerare, modalitatea cat mai putin birocratica prin care medicii de familie vor prescrie dozele, hub-urile judetene de distributie, in sfarsit, tot tacamul ce va trebui sa il pregatiti in avans ? Caci ne vom trezi, cum a spus domnul Rafila , ca vom avea rezervate dozele dar cu INFRASTRUCTURA vom fi total nepregatiti ! Nu va fi obligatoriu vaccinul , dar pentru grupele de risc cum aveti de gand sa procedati ? In afara de alegeri aveti ceva prin tartacutele dvs , domnilor guvernanti ???  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb