RAED ARAFAT: "Norul toxic este fake news"

G.B
Miscellanea / 23 martie 2022

Raed Arafat (sursa foto: gov.ro)

Raed Arafat (sursa foto: gov.ro)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a confirmat că informaţiile privind presupusul nor toxic care ar fi venit din direcţia Ucraina sunt fake news şi că nu se pune problema ca populaţia să fie în pericol. Arafat a spus că nu există nicio probă pentru aceste informaţii şi că este vorba de "mecanisme pe care le folosesc diferite entităţi pentru generarea unor reacţii necontrolate, care să ne pună în dificultate ca ţară", potrivit Digi24.

"Deci, răspunsul dat de DSU a fost dat inclusiv după consultare cu colegii de la Ministerul Mediului şi nu numai atât, pentru că şi DSU, avem şi noi, precum Ministerul Mediului, relaţiile noastre la nivel european de unde putem primi alerte dacă există ceva.

Singurul nor în ţară la acest moment este norul ştirilor false, atâta tot.

Nu se pune problema, trebuie să înţelegem că în perioada asta sunt mecanisme pe care le folosesc diferite entităţi pentru generarea unor reacţii necontrolate, reacţii care să pună în dificultate ca ţară nu numai ca oameni.

Am văzut reacţia la benzinării de acum vreo două săptămâni, deci şi aici se încearcă inducerea panicii în mijlocul populaţiei.

Oamenii sunt speriaţi, li se spune să stea acasă, mesaje date pe Whatsapp de data asta, clar că trebuia să dăm punctul nostru de vedere după ce ne consultăm cu specialiştii în domeniu şi să ne consultăm şi cu site-urile pe care noi le urmărim pe plan european. Atunci s-a dat că este un fake news şi că s-a încercat amplificarea lui astfel încât să producă panică şi să facă oamenii să reacţioneze într-un anumit fel.

Dacă sunt depăşiri semnificative, încât să pună populaţia în risc, se află imediat şi vin recomandările. Dacă, într-adevăr există un risc sau ar exista un risc asupra populaţiei, vă daţi seama că nimeni nu va sta pe astfel de informaţii să le ţină în secret.

Populaţia trebuie să aibă încredere că în cazul în care apare orice care le pune viaţa în pericol, mai ales că e vorba şi de copii, nu doar de adulţi, clar se va ieşi cu recomandări pe linia DSU, pe linia MS, suntem mai multe ministere şi entităţi care avem responsabilităţi faţă de populaţie în acest domeniu şi nu se pune situaţia de a ascunde aceste chestiuni.

Când spunem că e fake news înseamnă că din punctul nostru de vedere este fake news pentru că nu există nicio probă la astfel de informaţii, informaţii care nu au bază reală", a spus Raed Arafat într-o intervenţie prin telefon la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Anterior, DSU anunţase şi pe reţelele sociale că susţinerile privind norul toxic sunt un fake news care se propagă pe Whatsapp. De asemenea, şi Agenţia pentru Protecţia Mediului a precizat că nu există nor toxic în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hai sa lasam DSU sa se ocupe si de economie. Declaram ca problema energetica e o urgenta si hop... Razboiul: urgenta. Sanatatea: urgenta. Coruptia din tara: urgenta. Totul se rezolva mai repede si mai bine intr-un singur loc.

    Arafat acum se ocupa nu doar de trup dar si de minte. Trebuie facuta o religie sa se ocupa si de suflet. 

    Raed Arafat e sursa de fake news!

    a se urmari pe net atacul suburban desfasurat la adresa romania tv cu privire la publicarea unor dovezi ale unui test ilegal de blackout (cadere a energiei electrice in estul Ungariei si vestul Romaniei) ... care dovezi au fost apoi negate de Arafat , teroristul national care trebuie eliminat din orice structura a Statului Roman!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb