RAED ARAFAT: "Până acum autorităţile nu au discutat despre obligativitatea vaccinării"

S.B.
Miscellanea / 19 noiembrie 2021

"Până acum autorităţile nu au discutat despre obligativitatea vaccinării"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că până în prezent autorităţile din România nu au discutat despre vaccinarea obligatorie sau despre realizarea unei carantine a nevaccinaţilor, menţionând că măsurile luate până acum au dus la scăderea numărului de cazuri de COVID-19, informează news.ro.

Arafat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în anumite ţări unde are loc o creştere a numărului de cazuri sunt luate măsuri mai dure.

"La nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare în România. Austria şi alte ţări discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acuma este o creştere a valului şi unde este o creştere a numărului cazurilor. Noi la acest moment, măsurile pe care le-am implementat, am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă când a văzut care este impactul. Trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar s-au vaccinat un milion de oameni în perioada care a trecut. (...) La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor", a afirmat Arafat.

Austria urmează să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 începând de la 1 februarie, a anunţat vineri cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă în Tirol, în urma unor discuţii cu conducătorilor landurilor, relatează AFP.

Austria urmează, de asemenea, să-şi plaseze întreaga populaţie, inclusiv persoanele vaccinate, în carantină - începând de luni -, pe o perioadă de 20 de zile, la doar câteva zile după ce a impus plasarea în carantină a persoanelor nevaccinate.

Austria devine astfel primul stat membru al Uniunii Europene (UE) care ia astfel de măsuri în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Intr-adevar Fantomas, inca nu s-a pus problema vaccinarii obligatorii, si asta pt ca voi, bestiile si calaii damboviteni sunteti mai fricosi si mai lasi decat omologii vostri din Vest! Dar foarte curand se va pune, dupa ce veti vedea daca modelul ucigas din Vest are sanse de reusita! Insa, sunt absolut convins ca nu veti mai ajunge sa o puneti si in prcatica, pt ca si mai curand vi se va da "stingerea" de catre majoritatea populatiei Romaniei, alaturi de care se vor afla si elemente consistente din Politie, Armata si Justitie!

    1. corect, e o diferenta majora de civilizatie intre austrieci si romani.

      cand austriecii invoca drepturi si concepte inalte si o freaca aiurea in demonstratii, romanii au si pus mana pe ghioaga si au rezolvat problema intinzand ca pe icre niste creieri de dictatori pe asfalt ! 

    bai cap de pula... cand o sa bagati vaccinarea obligatorie venim sa va dam somn total, da-te-n gatu' ma-tii !

    vezi tu cand o sa vin eu cu ranga dupa capul ala al tau de pula proasta !  

    1. si vezi ca eu nu sunt austriac prost! Eu sunt roman verde cu ghioaga groasa si mare!

      cand o sa ma ai fata in fata o sa regreti momentul cand s-a slobozit tac-tu-n ma-ta sa faca un avorton ca tine!  

      jigodie! Mori!  

      S-a speriat, a spus ca fuge din tara.

    & Sunteți de părere că domnul Arafat are probleme deontologice despre respectarea drepturilor omului, ?

    & Adică dacă este evident că Arafat știe că vrea ca arabii să vândă petrol și că vrea ca populația să se vaccineze ca arabii să poată vinde petrol , ?

    aceiasi tactica de care m-am saturat , pina acum , nu , deocamdata nu , inca nu s-a discutat si tot asa sa vedem pina unde inghite lumea .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb