RAED ARAFAT: "Terasele şi mall-urile nu se pot deschide în 15 mai"

C.B.
Miscellanea / 14 mai 2020

Raed Arafat

Raed Arafat

Raed Arafat a declarat miercuri seara, la Digi24, că se opune deschiderii teraselor şi mall-urilor, acuzând presiunea unor "entităţi" care vor să se relaxaze totul imediat. Referindu-se la amendamentele adoptate de Parlament la Legea stării de alertă, Arafat a mai spus că membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pot respinge prevederea privind deschiderea teraselor.

"O să se analizeze la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) deschiderea teraselor, a mall-urilor, nu o să comentez ce s-a discutat astăzi pentru că nu ştiu tot proiectul şi tot ce a ieşit. Problema mall-urilor care s-a discutat acolo (în Parlament - n.red.), este că centrele comerciale sunt de regulă loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toţi merg la mall. E adevărat că cinematografe acum este exclus să ai, food court-ul unde se merge lumea să mănânce, acolo ai multă lume, rând, vânzoleală... Ăsta era motivul pentru care spaţiul intern al mall-ului s-a considerat că este un risc major. Şi totuşi, s-au păstrat unele magazine, unele servicii deschise, precum spălătoriile, magazinul alimentar de acolo, optica medicală din interior a rămas deschisă, pentru că acolo merg oameni care au treabă direct cu acel serviciu. Rezolvă şi pleacă.", a declarat el.

Arafat a mai precizat că va fi analizată şi problema mall-urilor mici. "La asta trebuie să se uite colegii epidemiologi. E bine să le deschidem de acum, sau e bine din 1 iunie, sau din 15 iunie. Asta trebuie analizat", a declarat Arafat.

El a mai spus că, deşi nu a văzut toate propunerile din lege, "unele poate că sunt la presiunea unor entităţi, unor grupuri care au presat peste tot, care vor să se relaxaze totul imediat. Nu neapărat astfel de propuneri vin în concordanţă cu ce spun epidemiologii, cu ce spun specialiştii în domeniu".

Şeful DSU a mai afirmat că, din informaţiile sale, textul de lege care a plecat din Parlament permite interpretări: "Există locuri unde scrie în lege că pot deschide - restaurante, terase... Asta înseamnă că CNSSU poate să spună "NU!". Dacă e aşa, e OK. Pot, dar NU! Deci e clar că în data de 15 NU! Dacă e ceva imperativ şi care te obligă la ceva şi epidemiologii spun că nu e bine, acest lucru e normal să-l menţionăm şi să avertizăm populaţia că nu e OK. Dar dacă scrie "pot" sau "se poate", că ăsta e limbajul, înseamnă că aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-ştiinţific, ca să rezolvăm această problemă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu vi se pare ciudat ca in magazine inghesuite precum MEGA Image poti intra cu masca pe figura dar in biserici nu se poate chiar daca e cam acelasi lucru? Pana unde merge ipocrizia regimului?

    1. Pana la ,,crestinul" ARAFAT, marele specialist, GURU a- toate- stiutor !!!

      Eu merg in Mega si niciodata nu am vazut inghesuiala. Insa la biserci sigur va fi full la nivelul de educatie. Si de fapt cine va merge la biserica? Probabil cei cu studii zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb