Raiffeisen Banca pentru Locuinţe percepe comision fix pentru analiza dosarului de credit

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 martie 2011

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) percepe comision fix pentru analiza dosarului de credit, în conformitate cu Legea 288/2010 şi OUG 50/2010, pentru creditele acordate începând cu data de 1 martie 2011, potrivit unui comunicat al băncii.

Pentru creditele cu avans şi creditele fără avans, comisionul de analiză dosar credit este fix, în valoare de 1.400 lei şi se percepe o singură dată, la acordarea creditului.

În plus pentru creditele locative (creditele acordate după perioada de economisire), valoarea comisionului de analiză dosar credit este fix, de 400 lei (valabilă pentru contractele de economisire-creditare încheiate după data de 1 ianuarie 2011) şi reţinut o singură dată, la acordarea creditului.

"Important de menţionat este faptul că dobânzile la credit sunt fixe şi rămân neschimbate, adică 9,5% pentru creditul în lei cu avans zero garantat cu ipotecă (sau 8,5% pentru creditul cu avans), iar după maximum 60 de luni dobânda scade la 4,5% fixă până la finalul creditului", potrivit reprezentanţilor băncii.

Creditele pentru domeniul locativ acordate de RBL sunt în lei şi au o dobândă fixă (de exemplu, în prezent, dobânda ajunge până la 4,5%, una dintre cele mai mici de pe piaţă), ceea ce permite clienţilor accesul la o sursă ieftină de finanţare, precum şi cunoaşterea de la bun început a graficului obligaţiilor financiare, grafic care rămâne neschimbat, indiferent de fluctuaţia ratei dobânzii pe piaţă sau de evoluţia cursului de schimb.

De exemplu, dacă un client solicită un credit fără avans în valoare de 100.000 lei, el va plăti o rată de 1.700 lei în primele maxim 60 luni urmând ca, pentru următoarele 75 luni să plătească doar 700 lei. Clientul va plăti un comision analiză credit de 1.400 lei pentru un contract de credit încheiat după data de 01.03.2011, faţă de 3.000 lei (adică 3%) cât ar fi plătit înainte.

RBL oferă clienţilor trei tipuri de finanţări.

Creditul cu avans zero se acordă persoanelor care au nevoie de finanţări imediate. Dobânda este de 9,5% pe an la lei, pentru creditul garantat cu ipotecă. După maxim 60 luni, împrumutul se transformă într-un credit cu dobândă de 4,5% pe an, fixă pe toată perioada de rambursare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb