"Raiffeisen Bank România" şi-a sporit activele cu 6,4% în primele şase luni din 2007

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 august 2007

"Raiffeisen Bank România" şi-a sporit activele cu 6,4% în primele şase luni din 2007

Raiffeisen Bank România, subsidiara bancară locală a grupului financiar austriac Raiffeisen, avea active de 4,936 miliarde euro la finalul lunii iunie, în creştere cu 6,4% faţă de sfârşitul anului trecut, potrivit raportului financiar publicat de banca mamă. La finalul anului 2006, banca avea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) şi o cotă de piaţă după acest criteriu de 8,03%, situându-se pe poziţia a treia în sistemul bancar românesc, potrivit datelor publicate de banca centrală.

Raiffeisen Bank România avea la jumătatea acestui an o reţea de 337 de unităţi şi 5,145 de salariaţi, se arată în acelaşi raport.

Afacerile bancare ale Raiffeisen de pe piaţa românească au înregistrat un avans semnificativ în special în privinţa veniturilor nete din comisioane, care au înregistrat cea mai mare creştere în rândul ţărilor din regiune în care grupul austriac are subsidiare bancare.

Subsidiara românească a gupului Raiffeisen s-a remarcat în primul semestru al acestui an şi prin depozitele mari constituite la Banca Naţională a României (BNR), care au contribuit semnificativ la avansul cu 7,4% până la 8,8 miliarde euro a împrumuturilor totale câtre alte bănci ale Raiffeisen International, divizia pentru afaceri din afara Austriei a grupului Raiffeisen, informează NewsIn.

De asemenea, aprecierea leului, forintului şi coroanei slovace a generat o creştere suplimentară a activelor Raiffeisen International cu circa jumătate de miliard de euro (sub 1% din activele totale).

Raiffeisen International a afişat un profit net consolidat de 401 milioane euro pentru primul semestru al acestui an, în creştere cu 39% faţă de perioada similară a lui 2006. Raiffeisen International are subsidiare care includ bănci şi companii de leasing pe 18 pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv pe cea românească, şi a deschis birouri de reprezentare în alte două ţări.

Grupul Raiffeisen este prezent pe piaţa româ­nească prin Raiffeisen Bank România (a treia bancă de pe piaţă după active), Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management şi Raiffeisen Investment Romania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb