Raiffeisen prognozează un salt major al profitului

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 25 iulie 2017

Raiffeisen prognozează un salt major al profitului

Raiffeisen Bank International (RBI) a anunţat azi că se aşteaptă ca profitul să se tripleze la 365 milioane de euro pentru al doilea trimestru după reducerea provizioanelor datoriei neperformante, potrivit Reuters. Acţiunile băncii au crescut cu până la 4,8% la cel mai înalt nivel, în şase săptămâni de la anunţ.

Şeful executivului Johann Strobl a afirmat: "Dezvoltarea economică puternică în Europa Centrală şi de Est a contribuit la o dezvoltare mult mai bună a costurilor noastre de risc în comparaţie cu aşteptările pe care le-am avut".

Previziunile nete pentru pierderile cauzate de depreciere în prima jumătate a lui 2017 s-au redus la 75 milioane euro de la 403 milioane în 2016, făcând ca RBI să aştepte un profit de 585 milioane euro în prima jumătate, comparativ cu 236 de milioane euro pentru prima jumătate a lui 2016 pe bază pro forma. Proforma pentru profitul din al doilea trimestru 2016 este de 125 de milioane.

RBI a spus că va lansa rezultatele din prima jumătate a anului în august şi că perspectivele pot fi ajustate pentru a reflecta situaţia mai bună provizioanelor. RBI a încheiat o fuziune cu fosta mamă RZB la începutul anului pentru a simplifica structura grupului Raiffeisen şi pentru a consolida baza de capital.

RBI, operator în Europa Centrală şi de Est, a spus că poate realiza câştiguri mai mari decât cele prevăzute pentru vânzarea creditelor neperformante.

RBI şi-a fixat în martie obiectivul de a relua plăţile dividendelor într-un an după o perioadă lungă de restructurare care a urmat crizei financiare.

RBI a afirmat în mai că ţinteşte un raport de capital integral CET1 cu o rată de capital de 13% pe termen mediu şi o rată a creditelor neperformante de circa 8% până la sfârşitul anului. RBI îşi propune să atingă un raport cost-venit între 50 şi 55%, o rentabilitate a capitalului înainte de impozitare de circa 14% pe termen mediu şi un randament consolidat al capitalului propriu de circa 11%.

Raiffeisen a afirmat că a suspendat listarea planificată a unei părţi a unităţii sale poloneze din cauza unui nivel insuficient de interes al investitorilor.

Raiffeisen va depune o plângere constituţională împotriva unei legi croate care are scopul de a declara mii de împrumuturi acordate croaţilor nule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb