Randamente de 165,77% din plasamentele în "Amonil" Slobozia

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 iunie 2009

Randamente de 165,77% din plasamentele în "Amonil" Slobozia

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte şi produse azotoase "Amonil" Slobozia, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AMO, au continuat să deţină statutul de cel mai bun plasament din piaţă, realizat la termen de o lună. Astfel, cotaţia titlurilor AMO a câştigat, în perioada 12 mai - 12 iunie, 165,77%, urcând la 0,316 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de vineri.

Randamente semnificative au fost obţinute şi de către persoanele care au ales ca plasamente în indicii bursieri. Astfel, BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o creştere de 2,27%, în ultima lună, în timp ce indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o apreciere de 14,39%. Şi indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni, a crescut cu 10,81%, până la 350 de puncte.

Mulţumite au fost şi persoanele care au preferat, la 12 mai, să constituie depozite în euro la "Banca Românească" sau "Romanian International Bank". Acestea au obţinut în continuare randamente uşoare, dar stabile, la această categorie de plasament, câştigînd 0,54% din suma investită iniţial.

Tradiţionaliştii care au continuat să parieze pe depozitele în lei la "Garanti Bank" au înregistrat cele mai bune randamente la această categorie de plasament, cu toate că au înregistrat o valorizare a depozitulul iniţial de numai 0,14%.

Randamente pozitive au fost înregistrate şi de către investitorii care au achiziţionat, în urmă cu o lună, titluri la fonduri mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "BT Index" au fost cei mai norocoşi, raportând, în perioada analizată, o creştere de 11,34% a sumei investite iniţial.

Cele mai slabe plasamente au fost, de departe, cele în depozitele în aur şi în leu. Metalul galben şi-a continuat însă trendul ascendent, înregistrând în perioada analizată o creştere a preţului de numai 0,42%, în raport cu luna anterioară, în timp ce persoanele care au preferat să nu-şi investească banii în speranţa unei eventuale aprecieri a monedei naţionale s-au păcălit.

Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o scădere a economiilor cu 1,03%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb