Randamentele la obligaţiunile germane au scăzut pe fondul îngrijorării investitorilor

D.I
Internaţional / 6 februarie 2018

Randamentele la obligaţiunile germane au scăzut pe fondul îngrijorării investitorilor

Randamentele la obligaţiunile emise de guvernele din zona euro au scăzut astăzi, iar obligaţiunile germane se îndreaptă spre cea mai mare scădere din ultimele două luni, după ce prăbuşirea burselor mondiale i-a făcut pe investitori să caute active sigure, informează Reuters.

În medie, randamentele pentru obligaţiunile emise de guvernele din zona euro au scăzut, astăzi, cu 5-6 puncte de bază, după ce în sesiunile precedente au atins cele mai ridicate valori din ultimii ani, pe fondul speculaţiilor că o creştere solidă şi accelerarea inflaţiei vor determina băncile centrale să retragă stimulentele monetare. Însă, scăderile înregistrate în ultimele ore, începând de luni seara cu bursa de pe Wall Street şi continuând marţi cu bursele din Asia şi Europa, au pus capăt vânzărilor de obligaţiuni pentru moment.

Astăzi, randamentul pentru obligaţiunile germane pe 10 ani, considerate un indicator de referinţă pentru zona euro, a coborât până la 0,671%, cu şapte puncte de bază sub valoarea înregistrată luni seara. De asemenea, randamentele pentru titlurile de stat cu maturitatea pe 10 ani emise de Trezoreria americană au scăzut până la 2,648%, iar randamentele pentru obligaţiunile guvernamentale japoneze au coborât până la 0,065%, cel mai scăzut nivel din ultima lună. Toate aceste obligaţiuni sunt considerate valori de refugiu în perioade de criză.

"Relaţia normală în perioade de criză între acţiuni şi obligaţiuni a fost restabilită ieri", a declarat analistul Deutsche Bank, Jim Reid.

Pieţele bursiere europene înregistrau marţi dimineaţă scăderi de peste 3%, ceea ce a dus indicele bursier regional STOXX 600 la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni.

Analistul KBC, Mathias van der Jeugt, a declarat: "În situaţii de aversiune faţă de risc, am putea să vedem un sprijin pentru obligaţiunile guvernamentale din centrul zonei euro. Însă, pe termen lung, vânzarea de obligaţiuni va continua, deoarece creşterea este puternică, inflaţia progresează, iar băncile centrale se îndreaptă spre normalizarea politicii monetare".

Într-un discurs susţinut ieri seară, preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a spus că oficialii BCE sunt încrezători că inflaţia va creşte odată cu creşterea economică, adăugând însă că volatilitatea de pe pieţele valutare este un potenţial obstacol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb