RAPORT HIPO: Angajatorii din România optimişti în ceea ce priveşte piaţa muncii din 2021

S.B.
Companii / 12 februarie 2021

Angajatorii din România optimişti în ceea ce priveşte piaţa muncii din 2021

Angajatori sunt optimişti că piaţa muncii se va îmbunătăţi dupăperioada dificilă de anul trecut.

Lansat la începutul acestui an, Raportul Hipo - Piaţa forţei de muncă în 2021 este o radiografie a pieţei forţei de muncă din România, analizând aspecte precum salariile românilor, beneficiile oferite de companii, abilităţi urmărite la angajare şi multe altele.

Continuă recrutarea remote

Componenta remote a fost una importantă pentru întreaga piaţă a muncii şi aceasta continuă să aibă un rol esenţial în desfăşurarea recrutării şi a modului de lucru al companiilor din România, 85% dintre ele declarând că vor angaja folosind canale remote.

Pentru jumătate dintre ele regimul de lucru va fi tot unul remote până când dispare riscul medical.

Printre canalele noi pe care companiile îşi propun să le folosească în 2021 se află recomandările de la angajaţi, LinkedIn, platformele de recrutare şi târguri virtuale de carieră.

Se reiau angajările

92% dintre angajatori îşi propun să recruteze specialişti cu experienţă, iar 85% dintre ei vor să aducă în echipa candidaţi juniori cu experienţă sub 3 ani. Aşadar putem considera că angajările care au fost sistate anul trecut vor fi reluate anul acesta.

În ceea ce priveşte salariile părerile respondeţilor la studiu sunt împărţite. Astfel că, jumătate dintre ei consideră că salariile vor ramâne constante, în timp ce 47% cred că acestea se vor mări chiar şi până la 10%.

Ce criterii contează la angajare?

Tranziţia bruscă facută spre work from home de majoritatea companiilor din România a necesitat multă flexibilitate şi adaptabilitate din partea angajaţilor şi a angajatorilor.

Flexibilitatea continuă să fie cel mai valoros skill din punctul de vedere al specialiştilor HR, dar şi abilitatea care poate creşte şansele de angajabilitate ale unui candidat.Productivitatea este o noutate în top 3 must have soft skills (poziţia 8 în 2020). Aceasta a devenit importantă odată cu tranziţia spre work from home şi necesitatea de a ne automotiva şi de a lucra independent.

"Angajatorii se vor orienta pe lângă competenţele specifice jobului, spre candidaţi cu o capacitate şi dorinţa de învăţare, adaptare, flexibilitate, proactivitate" a declarat Gabriela Constantin, HR Business Partner & Account Manager la Vauban Inetum Group.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adica vor sa zica ca vor exista mai multi prosti ce se vor bate pentru un loc de munca pe un venti real mai mic cu rata inflatiei actuale si din viitor!

    Angajatorii sunt optimisti ca vor angaja iestin si bun! 

    Problema e ca angajatii nu sunt optimisti ca vor mai cheltuii! 

    1. ai surprins ceva interesant.

      cercul vicios la care te referi ar putea fi spart daca salariile in privat s-ar mari agresiv in asa fel incat sa creeze sentimentul de bunastare in masa salariatilor. Ceea ce va spori consumul. SI obtinem astfel un cerc virtuos, nu vicios.  

      Dar ma indoiesc ca angajatorii o sa ii inghesuie cu bani la salariu pe angajati. C-asa e in Romania. BMW-ul ultimul tip in fata firmei si angajatii pe salarii de mers cu tramvaiul , fara bilet :) . Taranoi de patroni ipocriti ....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb