RĂZBOIUL DIN UCRAINA: DUPĂ PATRU ORE, Tratativele de pace din Minsk s-au încheiat fără vreun acord

A.I.
Internaţional / 1 februarie 2015

Tratativele de pace din Minsk s-au încheiat fără vreun acord

Actualizare 13:22

Tratativele de pace privind conflictul din estul Ucrainei, organizate ieri în Minsk, s-au încheiat după aproape patru ore de discuţii, fără să se ajungă la un acord, transmite Reuters.

AFP notează că participanţii au părăsit clădirea reuniunii fără să facă vreun comentariu cu privire la rezultatul negocierilor.

La discuţii, partea ucraineană a fost reprezentată de fostul preşedinte Leonid Kucima, iar separatiştii proruşi de Denis Puşilin şi Vladislav Deinego (din partea autoproclamatelor republici populare Doneţk, respectiv Lugansk). Din partea OSCE, a participat Heidi Tagliavini, iar Rusia a fost reprezentată de ambasadorul său la Kiev, Mihail Zurabov.

Reuters mai scrie că Leonid Kucima i-a acuzat pe reprezentanţii insurgenţilor că au dat ultimatumuri şi că au refuzat să discute un plan pentru încetarea imediată a focului, subminând astfel reuniunea de la Minsk.

În contextul recentei escaladări a violenţelor din estul Ucrainei, OSCE a transmis că "un document coercitiv vizând încetarea imediată a focului şi retragerea armamentului greu de pe linia frontului" ar putea fi semnat în timpul convorbirilor de la Minsk din septembrie, când au fost încheiate primele acorduri de pace între cele două tabere.

Ieri dimineaţă, armata ucraineană a anunţat că luptele continuau lângă localitatea Vugleghirsk.

---

Mai mulţi reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei, OSCE şi rebelilor separatişti proruşi au sosit, ieri la Minsk, încercând să reia negocierile de pace în criza ucraineană, după ce taberele implicate în conflict se acuză reciproc de încălcarea prevederilor primului acord de acest fel, semnat pe 5 septembrie, transmite Reuters.

Până la închiderea ediţiei, reuniunea nu a ajuns la niciun rezultat.

La negocieri, Ucraina este reprezentată de Leonid Kucima, fost preşedinte al ţării între 1994 şi 2005. Tratativele din capitala Belarusului au loc în contextul agravării situaţiei din estul Ucrainei, unde 15 soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar 30 au fost răniţi, ieri şi vineri.

Tot la Minsk, pe 5 septembrie, autorităţile de la Kiev, precum şi reprezentanţii autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, au semnat un acord de încetare a focului în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, negocierile beneficiind de participarea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Ieri dimineaţă, forţele militare ale Kievului au anunţat că luptele continuau lângă micul oraş Vugleghirsk. Cucerirea localităţii de către separatişti ar însemna o încercuire aproape totală a oraşului de importanţă strategică Debalţevo, din nordul regiunii Doneţk. Localitatea, care face legătura între capitalele regionale Doneţk şi Lugansk, este, de mai multe zile, scena unor confruntări dure între armata Ucrainei şi separatişti. Presa ucraineană compară deja bătălia de la Debalţevo cu masacrul din Ilovaisk, unde trupele Kievului au fost încercuite de insurgenţi, iar între 240 şi 300 de militari ucraineni au fost ucişi. De partea insurgenţilor, pierderile sunt estimate la 300 de oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb