Răzvan Cherecheş şi-a dat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii

A.P.
Politică / 25 martie 2021

Răzvan Cherecheş şi-a dat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a anunţat, joi, că nu mai este consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

"Ieri mi-am înaintat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii (poziţie neplătită). Experienţa mea a fost una amară - am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2 - 3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcţia a fost literal una onorifică - echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experienţa consilierilor (aceasta a fost situaţia în cazul meu) Nu consider că este cazul să rămân într-o funcţie (chiar şi una onorifică) dacă mă simt inutil", a scris Răzvan Cherecheş pe pagina sa de Facebook.

El spune că nu mai are răbdare şi consideră că trebuie să îşi expună liber opiniile ştiinţifice din poziţia de profesor universitar.

"Cele patru aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare au fost: testarea - nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situaţiei), comunicarea - reactivă şi cu frecvenţă redusă (teoriile conspiraţiei proliferează, ambiguitatea şi incertitudinea au crescut), raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - un efort susţinut şi suplimentar este necesar în continuare, Institutul Naţional de Sănătate Publică - nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi şi suport pentru practică). Adevărul este că nu mai am răbdare - trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătăţii cu populaţia trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autorităţile! Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile ştiinţifice, din poziţia de profesor universitar. Rămân deschis să ajut voluntar oricui doreşte să îşi fundamenteze deciziile pe dovezi ştiinţifice (indiferent de culoare politică)", precizează Răzvan Cherecheş.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Unul mai ciudat ca altul

    Oare, ce sfaturi poate lua o institutie a statului, de la aceasta"Fantoma lui Barba Neagra", "experta" in neomarxism aplicat in medicina si in eutanasiere? Si de asemenea, cine normal la cap, ii poate plati un venit lunar, acestui papagal neomarxist-satanist?

    1. Corect.

      Nici nu se mai vedea Voiculescu de barba lui Chereches.

      De fapt, nici Chereches nu se mai vedea de barba lui Chereches. 

      Ai zice ca e un mormon dintr-ala cu 7 neveste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb