RBS vrea să răscumpere acţiuni de la guvern

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iunie 2018

RBS vrea să răscumpere acţiuni de la guvern

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) intenţionează să răscumpere acţiuni proprii deţinute de guvernul de la Londra, dacă tranzacţia va fi aprobată de autoritatea de reglementare şi dacă astfel nu ar pune în pericol revenirea la acordarea de dividende către investitori, anunţă Reuters, citând conducerea RBS.

Directorul executiv al RBS, Ross McEwan, a declarat la finele săptămâ-nii trecute: "Dorim să participăm la procesul de cumpărare de acţiuni pentru că avem multe lichidităţi. Prioritatea mea va fi reluarea plăţii dividendelor către acţionarii băncii".

Săptămâna trecută, Guvernul britanic a vândut o nouă tranşă din acţiunile pe care le deţine la grupul bancar "Royal Bank of Scotland", tranzacţie în urma căreia Executivul a înregistrat o pierdere de peste două miliarde de lire sterline (2,68 de miliarde de dolari). Vânzarea s-a efectuat la un preţ de 271 penny/titlu, aproape jumătate faţă de suma de 502 penny/acţiune plătită în urmă cu zece ani de autorităţile britanice.

În timpul crizei financiare din 2008, guvernul de la Londra a cheltuit peste 45 de miliarde de lire sterline pentru salvarea RBS şi 20,5 miliarde de lire sterline pentru creditorul ipotecar "Lloyds Banking Group" Plc.

În 4 iunie, guvernul londonez a obţinut 2,5 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de dolari) după ce şi-a redus participaţia deţinută la grupul bancar RBS la 62,4%, de la 70,1%. Până în 2023, autorităţile de la Londra vor să vândă acţiuni RBS în valoare de 15 miliarde de lire sterline.

În 2017, guvernul britanic a vândut ultimele acţiuni din participaţia iniţială de 43% pe care o deţinea la "Lloyds", creditorul ipotecar revenind astfel în proprietate privată. "Lloyds" a precizat că Executivul va obţine un profit de aproximativ 900 de milioane de lire sterline (1,16 miliarde de dolari) în urma vânzării participaţiei pe care o deţine la bancă.

"Royal Bank of Scotland" a raportat, pentru 2017, primul său profit anual din ultimul deceniu, continuând procesul de redresare după criza financiară din 2008. Banca britanică a obţinut un câştig net de 752 de milioane de lire sterline (1,05 miliarde de dolari) anul trecut, comparativ cu o pierdere de 6,95 miliarde de lire în 2016.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb