ZIARUL BURSA

11 iunie 2018
Ediţia din 15.08.2024
O poză care îţi înalţă inima

O poză care îţi înalţă inima

Politică / 11 iunie 2018

În Bucureşti, sâmbătă, a avut loc un miting organizat de PSD care i-a prilejuit fotografului nostru această poză frumoasă, abstracţie făcând de faptul că participanţii la manifestaţie nu protestau împotriva Guvernului, ci îl susţineau fără să existe nicio ameninţare politică. Poate cel mult o ameninţare din partea DNA.

DNA să vină să vă ia!

MAKEAnticorupţie / 11 iunie 2018

MAKE

Cap-coadă, este politică întreaga tărăşenie din jurul revocării procurorului şef al DNA, este politică însăşi Decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) cum că preşedintele este obligat să revoce procurorul şef al DNA la propunerea ministrului justiţiei, este politică decizia ministrului justiţiei să propună revocarea şi scopul politic al acestei acţiuni a Guvernului PSD este să-l scape de puşcărie pe preşedintele PSD Liviu Dragnea - stăpânul Guvernului şi al Parlamentului - şi să-i confere putere politică peste limitele îngăduite de Constituţie vreunui şef de partid sau oricărei funcţii în stat, pentru ca acest exces de putere să-l poată tranzacţiona politic, ceea ce, desigur, înseamnă bani, căci vorba butadei, "mai multă putere înseamnă mai mulţi bani, iar mai mulţi bani înseamnă mai multe femei tinere".

Curtea cea mică

DIN CULISELE UNEI DECIZII Curtea cea mică

GEORGE MARINESCUAnticorupţie / 11 iunie 2018

Motivarea deciziei 358 din 30 mai 2018, publicată de magistraţii Curţii Constituţionale a României, cu privire la revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Ko-vesi, a iscat un tsunami de comentarii pro şi contra.

"Există riscul unei corecţii severe pe burse"

CHRISTOPHER DEMBIK, SAXO BANK: "Există riscul unei corecţii severe pe burse"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 11 iunie 2018

"Relaxarea cantitativă - singurul instrument pentru evitarea unui crah bursier" 

"Provocarea-cheie pentru state, în următoarele decenii, este sprijinirea persoanelor care nu vor mai avea un loc de muncă pe termen lung"

"Tehnologia blockchain - o revoluţie pentru întreaga industrie financiară"

Bursele sunt puternic supraevaluate şi există riscul unei corecţii severe sau poate chiar a unei pieţe "bear", iar în cazul apariţiei unui crah bursier în Statele Unite, Rezerva Federală va implementa un nou program de relaxare cantitativă, deoarece politicienii nu îşi vor asuma costul social al unei crize economice, este de părere Christopher Dembik, director analiză macro la Saxo Bank.

Zona euro amână eliberarea tranşei pentru Grecia

V.R.Jurnal de criză / 11 iunie 2018

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - a decis, la finele săptămânii trecute, să amâne acordarea tranşei de un miliard de euro din cadrul programului de asistenţă financiară destinat Greciei, deoarece aşteaptă confirmarea din partea autorităţilor de la Atena că au fost îndeplinite toate cerinţele creditorilor internaţionali, conform Reuters.

Triumful muncii şi al ambiţiei!

SPORT ŞI BANI Triumful muncii şi al ambiţiei!

D.N.Sport / 11 iunie 2018

Simona Halep a reuşit să câştige primul turneu de grand slam din carieră. Aşteptarea a luat sfârşit, o carieră construită cu multă muncă şi ambiţie a primit şi ultima confirmare de care mai avea nevoie pentru a pune punct oricăror speculaţii şi cârcoteli.

Legile justiţiei, sub lupa Comisiei de la Veneţia

Legile justiţiei, sub lupa Comisiei de la Veneţia

GEORGE MARINESCUPolitică / 11 iunie 2018

Reprezentanţi de seamă ai Comisiei de la Veneţia se vor afla, astăzi şi mâine, în ţara noastră. Ei se vor întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, cu şefii celor două camere ale Parlamentului, cu reprezentanţii opoziţiei, cu şefii DNA şi Parchetului General, cu magistraţii Curţii Constituţionale, cu preşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, cu cei ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, cu o parte dintre organizaţiile neguvernamentale ce reprezintă societatea civilă, dar şi cu membrii Comisiei Iordache.

Manipularea "pieţei" banilor

Gheorghe PipereaBănci-Asigurări / 11 iunie 2018

Gheorghe Piperea

1. Definiţiile date banilor, atât în dicţionare, cât şi în manualele de economie sau în luările de poziţie oficiale ale băncii noastre centrale, sunt ilogice şi inadecvate.

ROBOR - la un nou record al ultimilor ani

AJUNS LA 2,89%, ROBOR - la un nou record al ultimilor ani

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 11 iunie 2018

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care este calculată dobânda la cele mai multe dintre creditele în lei, a atins un nou record al ultimilor ani, ajungând, vineri, la 2,89%, valoare pe care nu a mai înregistrat-o din octombrie 2014, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Alexandra Toderiţă, reprezentant al Centrului Român de Politici Europene, a afirmat, vineri, că România se află într-o situaţie des-tul de dificilă, fiind a doua ţară din Europa, după Portugalia, în ceea ce priveşte vârsta fermierilor.Conform domniei sale, 40% dintre fermierii de la noi au peste 50 de ani, iar foarte mulţi dintre ei au învăţat agricultură doar din practică, neavând şi pregătire tehnică în acest sens.

INSTITUŢIILE NAŢIONALE ŞI EUROPENE AVERTIZEAZĂ: "Politica Agricolă Comună 2021-2027 se plasează într-un context dificil"

RAMONA RADUCompanii / 11 iunie 2018

Mihail Dumitru, Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană: "O reducere a bugetului PAC era de aşteptat"  

Alexandru Potor, MADR: "România nu susţine ideea plafonării obligatorii a plăţilor către fermieri"

Politica Agricolă Comună (PAC) corespunzătoare viitorului cadru financiar multianual (2021-2027), aflat în dezbatere în acest moment, este un pachet ce implică un grad de dificultate destul de ridicat, având în vedere Brexitul (ieşirea Marii Britanii din UE), care se va produce anul viitor, precum şi problemele de la nivelul securităţii şi al apărării, a afirmat, vineri, în cadrul Dezbaterii "Viitorul agriculturii europene post 2020 - cum creştem noua generaţie de tineri fermieri", Mihail Dumitru, director general adjunct al Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene.

RBS vrea să răscumpere acţiuni de la guvern

RBS vrea să răscumpere acţiuni de la guvern

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 iunie 2018

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) intenţionează să răscumpere acţiuni proprii deţinute de guvernul de la Londra, dacă tranzacţia va fi aprobată de autoritatea de reglementare şi dacă astfel nu ar pune în pericol revenirea la acordarea de dividende către investitori, anunţă Reuters, citând conducerea RBS.

Plan de clivaj

Cristian PîrvulescuEditorial / 11 iunie 2018

Cristian Pîrvulescu

Rocile au proprietatea de a se sparge în suprafeţe plane relativ simetrice, în funcţie de organizarea straturilor lor profunde. În astfel de situaţii apar aşa numitele suprafeţe plane de clivaj. Dar nu numai rocile, ci şi societăţile se clivează natural în funcţie de structura lor. Societăţile sunt clivate în funcţie de gen la mediul de rezidenţă, de nivelul de educaţie sau de vârstă, de nivelul veniturilor sau de practica religioasă, iar aceste diferenţe dau sens unei vieţi politice democratice.

Transgaz urcă pe prima poziţie a rentabilităţilor din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 MAI - 7 IUNIE Transgaz urcă pe prima poziţie a rentabilităţilor din BET

A.I.Investiţii Personale / 11 iunie 2018

Acţionarii companiei au aprobat, săptămâna trecută, distribuirea unui dividend de 45,38 lei/titlu, echivalentul unui randament de peste 11%  

Titlurile Transgaz Mediaş (TGN), operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale, au marcat, în intervalul 31 mai - 7 iunie, un avans de 7,23%, în raport cu moneda europeană, urcând astfel pe prima poziţie în topul randamentelor indicelui BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Salt de 1,12% pentru BET-TR

BVB Salt de 1,12% pentru BET-TR

A.I. Piaţa de Capital / 11 iunie 2018

Rulaj de doar 29 milioane lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămâ-nii, un volum de 29,57 milioane de lei (6,35 milioane de euro), inferior valorii medii a...

MACRO NEWSLETTER 11 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 11 Iunie 2018

Macroeconomie / 11 iunie 2018

Producţia industrială din Germania şi-a temperat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 1%, după un avans de 1,7% în luna anterioară. Producţia din industria...

LEGISLAŢIE Noutăţile mecanismului privind parteneriatul public-privat

LOREDANA VAN DE WAART, Partener şi Gruia Dufaut Law OfficeCompanii / 11 iunie 2018

Legislaţia privind Parteneriatul Public-Privat a suferit, recent, noi modificări, de natură să creeze premisele unei utilizări eficiente a acestui mecanism în proiecte de investiţii publice cu impact major în economie. Până în prezent, au existat...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo