SPORT ŞI BANI Triumful muncii şi al ambiţiei!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 iunie 2018

Triumful muncii şi al ambiţiei!

Simona Halep a reuşit să câştige primul turneu de grand slam din carieră. Aşteptarea a luat sfârşit, o carieră construită cu multă muncă şi ambiţie a primit şi ultima confirmare de care mai avea nevoie pentru a pune punct oricăror speculaţii şi cârcoteli.

Simona Halep rămâne pe prima poziţie în clasamentul WTA după ce a triumfat în turneul de la Roland Garros, unde s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 în faţa americancei Sloane Stephens. Pentru această performanţă Simona a primit 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA, iar adversara ei a fost recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Emoţionată după această mare performanţă, Simona Halep a declarat: "Anul trecut am plâns toată noaptea, dar nu m-am oprit din a crede, iată că azi s-a întâmplat. Azi nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat. Nu m-am gândit că meciul s-a terminat până nu s-a terminat. Când am condus cu 5-0 mi-am spus că trebuie să joc pentru fiecare minge, în ultimul ghem nu mai puteam respira, dar ştiam că trebuie să alerg, să alerg şi să alerg şi asta a fost. Visam la acest moment de când aveam 14 ani, mulţumesc tuturor, mi-am dorit ca acest titlu să vină aici în Franţa. Mă bucur că am câştigat la 40 de ani după Virginia Ruzici. Mulţumesc tuturor, ne vedem anul viitor". Halep este prima jucătoare din ţara noastră care câştigă un turneu major, după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open. La zece ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obţinut şi la senioare. "Am avut multe emoţii, aşteptăm de mult timp acest moment, a fost foarte aproape de trofeu anul trecut, a fost favorita finalei, dar nu a fost simplu. Simona şi-a dat inima pe teren. Merită acest titlu de grand slam", a spus Virginia Ruzici, potrivit Le Figaro.

O radiografie a momentului a realizat-o o fostă mare jucătoare de tenis, belgianca Kim Clijsters: "Au fost momente incredibile pe teren. Simona parcă nu avea braţul liber timp de un set şi jumătate, probabil se gândea la ce a fost anul trecut în finala cu Ostapenko. Totuşi, le-a arătat tuturor criticilor că poate să lupte şi să reziste.Ţinea foarte strâns trofeul la piept când răsuna imnul României, probabil şi-a dat seama abia atunci de performanţa pe care a reuşit-o. Eu am câştigat primul turneu de Mare Şlem după 4 finale pierdute, mă bucur că Simona a reuşit să câştige acum. Eşti mai însetat în acest moment, vrei să mai câştigi unul, dar întâi trebuie să te bucuri. Presa nu va mai vorbi despre faptul că nu a câştigat un turneu de Mare Şlem, presa va întreba unde o să-l câştige pe al doilea. Darren Cahill a avut un merit enorm, acest succes al Simonei a fost un efort extraordinar de echipă".

Simona Halep (26 de ani) a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an. Palmaresul său arată astfel: titluri WTA de simplu: 17 - Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), "s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013; finale WTA de simplu: 14 - Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb