RCS&RDS şi Telemobil şi-au implementat reţelele 3G conform parametrilor stabiliţi

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 29 iulie 2008

RCS&RDS şi Telemobil şi-au implementat reţelele 3G conform parametrilor stabiliţi

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a anunţat că operatorii Telemobil şi RCS&RDS şi-au respectat condiţiile de acoperire prevăzute prin licenţele de utilizare a frecvenţelor radio pentru furnizarea reţelelor de comunicaţii mobile de generaţia a treia (licenţele 3G).

Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI, a declarat: "La 30 iunie 2008, s-a încheiat prima fază a dezvoltării reţelelor 3G. Conform măsurătorilor efectuate, semnalul radio este prezent în parametrii stabiliţi prin licenţă, în toate locurile de măsurare, aşa cum şi-au asumat cei doi operatori prin ofertele depuse. Astfel, RCS&RDS a acoperit populaţia din 176 de oraşe şi aproximativ 2.400 de km de drumuri naţionale, iar Telemobil a implementat reţeaua în 19 oraşe şi a acoperit 1.900 de km de drumuri naţionale".

În caietul de sarcini au fost prevăzute trei faze de dezvoltare a reţelei, la intervale de 1,5 ani, la sfârşitul cărora urma să se evalueze îndeplinirea obligaţiilor asumate. Cei doi operatori care au câştigat licenţele s-au angajat să acopere până la finalul primei faze, populaţia din 176 de oraşe şi aproximativ 2.400 de km de drumuri naţionale (RDS&RCS), respectiv 19 oraşe şi 1.900 de km de drumuri naţionale (Telemobil).

Oficialii companiei Telemobil au declarat pentru ziarul Bursa că acoperirea celor 19 oraşe şi a celor 5,5 milioane de cetăţeni s-a realizat încă din prima săptămână a lunii iunie.Telemobil urmează să lanseze cel mai târziu în toamna aceatui an o ofertă completă pentru serviciile sale 3G.

După atingerea termenului limită al fazei întâi, 30 iunie 2008, Autoritatea a început verificările în teren folosind sistemul integrat de inspecţie a sistemelor radio - RADIS.

În general, nivelurile de câmp constatate prin măsurători au depăşit nivelurile stabilite de licenţe. În localităţi au fost parcurse principalele bulevarde, străzi şi pieţe, precum şi străzi secundare şi periferice, astfel încât localitatea să fie verificată cât mai omogen. S-a urmărit de asemenea verificarea pe cât posibil a întregii zone intravilane.

Drumurile alese au fost parcurse cu o viteză maximă de 80 km/h astfel încât pentru fiecare porţiune de 100 metri parcurşi receptorul de masură 3G să efectueze cel puţin 4 achiziţii de date.

Următoarea fază, cea de-a doua, se va încheia la 31 decembrie 2009, termen până la care RCS&RDS trebuie să acopere încă 1.400 de km de drumuri naţionale, iar Telemobil 43 de oraşe şi încă 2.000 km de drumuri naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb