RCS&RDS a dat în judecată Guvernul, ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Enel şi Electrica

Ioana Dogaru
Companii / 11 aprilie 2016

RCS&RDS a dat în judecată Guvernul, ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, Enel şi Electrica

Grupul RCS & RDS a acţionat în instanţă Guvernul, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), Ministerul Energiei, Ministerul Economiei, filialele de distribuţie ale Enel (Muntenia, Banat şi Dobrogea), precum şi filiala de distribuţie Electrica Distribuţie Nord, potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, informează Agerpres.

Două firme din grupul RCS & RDS, Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL, cer anularea ordinului ANRE 73/2014, care prevede condiţiile generale asociate licenţei pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice. Dosarul a fost înregistrat pe data de 7 aprilie 2016, precizează sursa citată.

Grupul RCS & RDS a depus solicitări la ANRE pentru a obţine licenţa de distribuţie a energiei electrice, însă Autoritatea a respins această cerere la mijlocul lunii martie, argumentând că firmele respective nu au îndeplinit condiţiile legale.

"În baza prevederilor art. 5, alin (1) lit a) din Legea nr. 160/2012, Comitetul de reglementare al ANRE a hotărât respingerea solicitării societăţilor Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL de acordare a licenţei pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice. Comitetul de reglementare a întemeiat această decizie pe baza prevederilor art. 27 alin. (5) din Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice (Regulament), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 12/2015, având în vedere neîndeplinirea de către societatea Delalina SRL a condiţiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. g), art. 23 alin. (2) lit. i) şi art. 29 alin. (1) lit. b) şi c) din Regulament şi, respectiv, de către societatea Foto Distribuţie SRL a condiţiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. i) şi la art. 29 alin. (1) lit. b) din Regulament", se arată în comunicatul ANRE.

Reprezentanţii ANRE subliniază că, în aceste condiţii, respingerea solicitărilor era singura decizie permisă de lege.

Regulamentul invocat de ANRE, art. 23, alin. (2), lit. i) arată că agentul comercial care solicită licenţă de distribuţie trebuie să aibă acceptul operatorului de distribuţie concesionar din acea zonă, în cazul în care solicitantul care intenţionează să presteze serviciul de distribuţie a energiei electrice utilizând reţelele electrice de distribuţie proprii, într-o zonă concesionată altui operator de distribuţie.

Potrivit unui comunicat remis de grupul RCS & RDS în toamna anului trecut, două companii ale grupului au în desfăşurare proiecte de dezvoltare a unor reţele de distribuţie a energiei electrice. În luna septembrie 2015, au fost solicitate licenţele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea, respectiv în vecinătatea municipiului Timişoara.

Conform companiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu permite însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă. În context, companiile din grupul RCS & RDS au demarat procedurile pentru contestarea actelor ANRE care, potrivit grupului, "contravin legii şi Constituţiei".

Compania mai preciza că, în măsura în care barierele create de ANRE sunt ridicate, reducerile de preţ pentru consumatori vor fi substanţiale, întrucât va oferi un tarif de distribuţie prin intermediul reţelelor sale de 120 lei/MWh faţă de tarifele de 159,49 până la 188,2 lei/MWh percepute de distribuitorii concesionari.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. F bine

    1. Nu destul ca bozgorii lu' verestoy au taiat padurile in Covasna si Harghita in cardasie cu baronul hrebenciuc, acum serviciile secrete maghiare vor sa puna mana pe sectoarele strategice ale Romaniei !!! Ce va mai be*l*e*a Vadim Tudor, in primul rand pe banditii de secui, cu primarul de la Sf.Gheorghe si pa toti bozgorii ce urca la Sumuleul Ciuc... Dar in prmul rand toate galeriile sportive sa mearga la Sfantu Gheorghe SA-I RADA pe GOLANII de la hochei, din galeria echipei gazda, ca PREA SI-AU LUAT-O CAP BANDITII EXTREMISTI ai lui CSIKI ATTILA si TOKES

      rcs -rds e un PUROI al maghiarilor, uitati-va in Covasna, Brasov , Harghita si Mures ce stiri dau la digi numa' din ungurime... 

      daca esti obfuscat pe unguri e rau pentru sanatatea ta....in cazul in care se extind mai mult decit trebuie sa nu crezi ca legile romanilor nu se vor aplica pe romaneste, si pamintul din judetele mentionate tot al Romaniei ramine stai calm, move on.

      Decat sa il cumpere FP sau alti "investitori strategici" mai bine ei.

      Poate vedem o alternativa la Electrica, tot reteaua de pe remea lui nea Ceasca este dar creste factura ca iarba dupa ploaie.

      Poate se muta capitala la Cluj !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb