RDF Arad marchează finalizarea unor investiţii în valoare de 5.7 milioane de euro, printre care o investiţie în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Şofronea, judeţul Arad cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. În acelaşi timp, RDF a achiziţionat aparatură de laborator şi instalaţii noi pentru selecţia şi tratarea seminţelor, precum şi o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiţia a presupus schimbarea întregii infrastructuri deţinute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate şi renovarea integrală a spaţiilor de depozitare şi a întregului sediu al companiei.
De asemenea, aceştia au realizat o investiţie în valoare de 1.3 milione euro în achiziţia unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, şi pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.
"Investiţiile fac parte din strategia noastră de a creşte comerţul cu cereale, de a dezvolta ramura de producţie de seminţe şi de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investiţii am reuşit să creştem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone şi cantitatea de seminţe produse, şi nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziţia fabricii de extrudate soia, am devenit printre puţinii procesatori de soia din Romania. Învestiţiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafeţe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiţia din Ineu ne-a ajutat să creştem cantităţile de cereale pe care le tranzacţionam, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spaţiile de depozitare sunt insuficiente." a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.
Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiţie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investiţiile din baza de la Ineu şi în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar şi leasing.
"Agricultura se numără printre sectoarele de interes strategic în România şi care are potenţial uriaş de dezvoltare, mai ales în zona de digitalizare şi tehnologizare, inovaţia urmând a avea un rol definitoriu în eficienţa, productivitatea şi calitatea produselor. Cu această perspectivă, în viitorul apropiat ne dorim să retehnologizam baza din Ineu, iar pentru următorii paşi de dezvoltare a RDF ne dorim să achiziţionăm companii cu domenii de activitate conexe." a spus Alexandru Savin, Membru în Consiliul de Administraţie al ROCA Investments.
În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% şi a ajuns la un profit operaţional (EBITDA) de 4.3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50% faţă de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafeţele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.