Reabilitarea sectoarelor de drumuri naţionale care străbat Iaşiul costă 4,1 milioane lei

Doru Mocanu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 iulie 2007

Primarul Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a solicitat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) să se implice în reabilitarea sectoarelor de drumuri naţionale care străbat Iaşiul, conform unui protocol semnat în anul 2004. "Prin protocolul respectiv, Guvernul şi-a asumat responsabilitatea să reabiliteze tronsoanele de drumuri naţionale care trec prin Iaşi, partea carosabilă, dar şi trotuarele. În toată această perioadă, Guvernul nu a achitat decât 2 milioane de lei, pentru schimbări de borduri şi ramforsări în valoare de 10% din valoarea contractelor. Din această cauză, starea carosabilului s-a deteriorat, atrăgând nemulţumirea locuitorilor, dar şi apariţia unor probleme de siguranţă în trafic", a sus­ţinut primarul Iaşiului.

Iaşiul este străbătut de două drumuri naţionale - DN 24, de la kilometrul 191 la kilometrul 197, şi DN 28, de la kilometrul 69 la kilometrul 79. Potrivit calculelor făcute de specialiştii municipalităţii ieşene, pentru reabilitarea acestor tronsoane, sunt necesare inves­tiţii de circa 4,1 milioane de lei.

Protocolul din anul 2004 a fost încheiat în timpul vechii guvernări, când au fost alocate, de la bugetul de stat, 18 milioane de lei pentru repararea sectoarelor respective de drumuri naţionale. Anterior alegerilor locale din 2004, au fost virate către Iaşi 2,2 milioane de lei, lucrările debutând în forţă, numai că la scurt timp lucrările au stagnat, din cauza sistării finanţării. La începutul anului 2006, reprezentanţii municipalităţii ieşene au anunţat că această investiţie nu mai poate fi susţinută. Ţinând cont de importanţa acestor artere de circulaţie, municipalitatea a efectuat, totuşi, minime plombări în zonele cele mai degradate, şi a amplasat, pe traseele celor două drumuri naţionale, panouri prin care informa că drumurile respective se află în administrarea instituţiilor guvernamentale. Ulterior, Compania de Drumuri a prins, în planurile sale, şi sectoarele respective de drumuri, dar finanţarea insuficientă a permis doar minime reparaţii, motiv pentru care municipalitatea ieşeană şi responsabilii guvernamentali au purtat dese discuţii în contradictoriu pe această temă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb