REACŢII DUPĂ CONGRES: PSD Bucureşti se aruncă la picioarele lui Geoană

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 25 aprilie 2005

Liderii Organizaţiei PSD Bucureşti se întorc, spăşiţi, la Mircea Geoană. După ce la Congres, Dan Ioan Popescu s-a pre-zentat ca unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai lui Ion Iliescu pentru funcţia de pre-şedinte al partidului, acum liderul PSD Bucureşti îşi îndulceşte discursul. Vicepreşedintele organizaţiei de Bucureşti, Codrin Ştefănescu, susţine chiar că victoria înregistrată de Geoană se datorează, de fapt, tocmai organizaţiei Municipale: "Maturizarea politică a lui Mircea Geoană s-a petrecut în organizaţia noastră. Aici a înţeles că discursul către populaţie trebuie să fie diferit faţă de cel diplomatic. PSD Bucureşti l-a lansat pentru funcţia pe care a cîştigat-o la nivelul partidului".

În urma Congresului, după eşecul lui Dan Ioan Popescu, care nu a reuşit să obţină voturile necesare pentru funcţia de vicepreşedinte, Organizaţia mu-nicipală a rămas fără repre-zentare în conducerea centrală a PSD. Astfel, pesediştii se stră-duiesc acum să îl îmbuneze pe cel care, doar cu două luni în urmă l-au terfelit, la Conferinţa Municipală. Cuvinte grele precum "laş", "prostănac", "incompetent", i-au fost aruncate atunci actualului preşedinte al PSD, în timp ce sala aplauda frenetic. Mai recent, la Congres, Codrin Ştefănescu, care îl asigură acum pe Mircea Geoană că l-a susţinut tot timpul pentru preşedinţia PSD, atenţiona că Ion Iliescu "a fost trădat la negocieri de taină".

O eventuală înlocuire a lui Dan Ioan Popescu de la conducerea PSD Bucureşti este din ce în ce mai evidentă. Acesta este motivul pentru care organizaţia pe care o patronează se agaţă disperată de imaginea lui Mircea Geoană, căruia i-au promis chiar că îi vor agăţa portretul, alături de Ion Iliescu şi Adrian Năstase pe pereţii sediului din bulevardul Regina Elisabeta. Tot organizaţia PSD Bucureşti a decis, imediat după eşecul lui Mircea Geoană de la primăria Capitalei, să îl demită din func-ţia de preşedinte executiv. Dar pentru a nu exista dubii, Codrin Ştefănescu are o explicaţie şi pentru acest gest: "Chiar şi schimbarea lui din funcţie a fost un lucru din care Mircea Geoană a învăţat". Liderii Organizaţiei Bucureşti atenţionează conducerea partidului că se vor întoarce, în forţă la Congresul următor, astfel încît Dan Ioan Popescu să îşi regăsească locul în conducerea centrală a partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb