"Reckitt Benckiser" preia "Mead Johnson" pe 16,6 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2017

"Reckitt Benckiser" preia "Mead Johnson" pe 16,6 miliarde dolari

Producătorul britanic de bunuri de larg consum "Reckitt Benckiser Group" Plc a convenit preluarea companiei americane "Mead Johnson Nutrition" Co. pentru 16,6 miliarde de dolari, intrând astfel pe piaţa alimentelor pentru copii şi extinzându-se în Asia.

"Reckitt Benckiser", care va plăti 90 de dolari în numerar pentru o acţiune "Mead Johnson", anticipează că va realiza economii de 200 de milioane de lire sterline (250 de milioane de dolari) la trei ani de la achiziţie. Preţul oferit este cu 30% mai mare decât cotaţia de închidere a titlurilor "Mead Johnson" cu o zi înainte ca "Reckitt" să anunţe că derulează negocieri avansate pentru preluarea companiei americane.

Dacă sunt luate în calcul şi datoriile "Mead Johnson", afacerea valorează 17,9 miliarde de dolari. "Reckitt Benckiser" a informat că va finanţa achiziţia prin datorii subscrise de "Bank of America Merrill Lynch", "Deutsche Bank" şi "HSBC Holdings".

"Mead Johnson" va fi o sursă de creştere pentru "Reckitt Benckiser", companie ale cărei vânzări înregistrează cel mai lent ritm de avans din ultimii cinci ani, din cauza condiţiilor dificile din Europa şi de pe pieţele emergente, precum Brazilia.

În urma preluării, compania americană îşi va spori vânzările cu circa 3,7 miliarde de dolari.

Dacă va renunţa la această afacere, "Mead Johnson" va trebui să plătească o taxă de 480 de milioane de dolari, ceea ce face puţin probabilă acceptarea unei contra-oferte. Unii analişti spun că este posibil să apară o contraofertă din partea grupului francez "Danone" SA sau a gigantului alimentar elveţian "Nestle" SA.

"Mead Johnson" are o cotă de 10% pe piaţa alimentelor pentru copii mici, fiind cu mult în urma "Nestle" şi "Danone" la nivel global, dar în Asia, a doua mare piaţă a companiei, se află pe locul al doilea, după "Nestle".

"Reckitt Benckiser" preconizează că preluarea "Mead Johnson" se va finaliza până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru din anul curent. Tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor.

În urma achiziţiei, China va deveni a doua mare piaţă pentru "Reckitt", după Statele Unite.

"Reckitt" a anunţat, vineri, că a avut vânzări de 2,76 miliarde de lire sterline în ultimul trimestru din 2016, cu 1% mai mari decât în anul anterior. Analiştii estimau un avans de 1,7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb