Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru persoanele care iau tratament anticoagulant şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID

J.P.
Miscellanea / 22 ianuarie 2021

Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru persoanele care iau tratament anticoagulant şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID

Ministerul Sănătăţii a făcut vineri noi precizări legate de vaccinarea împotriva Covid-19 şi a asigurat pacienţii care iau tratament anticoagulant sau antiagregant că se pot vaccina în siguranţă, fără să întrerupă tratamentul, relatează Digi24.

Ministerul Sănătăţii oferă, într-o postare pe Facebook, o serie de răspunsuri persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante care vor să ştie dacă se pot vaccina anti Covid-19. Astfel, în funcţie de medicamentele pe care le iau, pacienţilor le sunt oferite următoarele recomandări.

Pacienţilor care iau tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice (Warfarină, Acenocumarol ) cu INR în marja terapeutică (2,0-3,0) li se poate administra vaccinul în siguranţă, fără să se întrerupă tratamentul anticoagulant.

De asemenea, persoanelor aflate sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC (Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran) pot face vaccinul împotriva coronavirusului în siguranţă, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Pacienţii cu proteze metalice mitrale şi aortice trebuie să-şi dozeze INR-ul înainte de vaccinare. În cazul în care INR este peste 3,0 se recomandă consultarea medicului prescriptor în vederea ajustării dozelor de anticoagulant.

Totodată, pacienţilor aflaţi sub tratament cu anticoagulant injectabile (heparine cu greutate moleculară mică sau fondaparinux) li se poate administra vaccinul în siguranţă. Ca măsură de precauţie suplimentară se poate recomanda administrarea dozei zilnice de anticoagulant după administrarea vaccinului, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Pacienţii în tratament cronic cu antiagregante plachetare (Acidul acetilsalicic, Clopidogrel, Ticagrelor, Prasugrel) nu necesită nicio ajustare a medicaţiei şi nu trebuie să întrerupă medicaţia.

De asemenea, este recomandată utilizarea seringilor de 1 ml, cum ar fi cele de 23G sau 25G grosime a acului (acele trebuie să fie foarte subţiri) şi menţinerea unei presiuni continue la nivelul locului de injectare, prin apăsare, pentru minim 2 minute.

În cazul formării unui hematom, pacientul trebuie sa contacteze medicul curant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb