REGIZORUL MICHAEL MOORE:  "O idee nebună din secolul XVIII - singurul motiv pentru care Trump este preşedinte"

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 11 noiembrie 2016

"Până când nu vom schimba acest lucru, vom continua să avem preşedinţi pe care nu i-am ales şi nu i-am vrut", spune Moore despre Colegiul Electoral

Victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezindenţiale din SUA l-a determinat pe regizorul american Michael Moore, care este totodată autor şi comentator politic liberal, să afirme că "Partidul Democrat trebuie redat oamenilor", iar toţi comentatorii, analiştii, reprezentanţii institutelor de sondare a opiniei publice trebuie concediaţi, la fel şi angajaţii din mass-media care "au refuzat să asculte ce se întâmplă cu adevărat în SUA".

Moore susţine că, în zilele următoare, politicienii le vor spune americanilor multe aiureli, de genul "fiţi uniţi!", ceea ce arată că a venit momentul ca poporul să-i oprească.

Moore afirmă: "Orice parlamentar democrat care nu s-a trezit în această dimineaţă gata să lupte, să reziste şi să împiedice modul în care republicanii au acţionat împotriva preşedintelui Obama, în fiecare zi, timp de opt ani, trebuie să iasă din drum şi să lăse loc celor care cunosc învingătorul în procesul de oprire a josniciei şi a nebuniei care e pe cale să înceapă".

În opinia sa, toată lumea trebuie să se oprească să se mai declare "şocată". Moore subliniază: "Vrei să spui că ai stat într-un balon şi nu ai dat atenţie colegilor americani şi disperării lor? După anii în care ai fost neglijat de ambele partide, mânia şi nevoia de răzbunare împotriva sistemului doar a crescut. În acest timp a apărut la TV o vedetă care a plăcut datorită planului său de a distruge ambele partide. Victoria lui Trump nu este o surpriză. El nu a fost niciodată o glumă. Tratându-l ca pe o glumă doar l-ai întărit. El este atât o «creatură», cât şi o creaţie a mass-media".

Conform lui Moore, americanii trebuie să spună asta: "Hillary Clinton a CÂŞTIGAT VOTUL POPULAR. Majoritatea cetăţenilor americani au preferat-o pe Hillary Clinton, în defavoarea lui Donald Trump. Punct. Asta e realitatea. Dacă te-ai trezit azi dimineaţă crezând că trăieşti într-o ţară ciudată, ei bine, nu e aşa. Marea majoritate a americanilor au vrut-o pe Hillary preşedinte, nu pe Trump. Singurul motiv pentru care el e preşedinte este o idee nebună din secolul al XVIII-lea, numită Colegiu Electoral. Până când nu vom schimba acest lucru, vom continua să avem preşedinţi pe care nu i-am ales şi nu i-am vrut".

Moore aminteşte că americanii trăiesc într-o ţară în care majoritatea cetăţenilor cred că femeile ar trebui să fie plătite la fel ca bărbaţii, doresc o educaţie la colegiu fără să recurgă la datorii, care nu doresc invadarea unor ţări, ci creşterea salariului minim şi existenţa unui sistem de sănătate universal real, cu plătitor unic. "Nimic din asta nu s-a schimbat. Trăim într-o ţară în care majoritatea este de acord cu poziţia liberală, însă pur şi simplu ne lipseşte conducerea liberală care să facă să se întâmple toate astea", mai menţionează Moore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb