Regulamentul Senatului va fi adoptat la sfîrşitul lunii

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 14 octombrie 2005

Senatorii Coaliţiei guvernamentale vor solicita adoptarea noului regulament al acestei camere parlamentare în forma prezentată de comisia de specialitate, dacă pînă la data 28 octombrie nu vor reuşi să aprobe toate articolele, a declarat, ieri, purtătorul de cuvînt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Eugen Nicolăescu, după şedinţa Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei. Liderii PNL şi PD au solicitat, totodată, reprezentanţilor lor în Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului, ca, împreună cu cei ai UDMR şi PC, să identifice situaţiile în care există întîrzieri cu privire la trimiterea la comisii a proiectelor de lege vizînd integrarea europeană şi să propună includerea acestora cu prioritate pe ordinea de zi. Decizia a fost luată după ce ministrul integrării europene, Anca Boagiu, a prezentat o situaţie, calificată drept "ciudată" de Eugen Nicolăescu, potrivit căreia la Birourile Permanente sosesc proiecte de lege pe tema integrării, care sînt trimise cu întîrziere la comisii.

Pe de altă dată, CNC şi-a reafirmat decizia de a solicita senatorilor liberali şi democraţi, dar şi partenerilor din coaliţie, să introducă mai repede la votul final modificările la Legea administraţiei publice locale. Modificările înseamnă "în final, schimbarea cu jumătate plus unu a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, schimbare care va avea loc după adoptarea legii de către Senat, care este cameră decizională, şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial", a spus Nicolăescu. Amintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu zece zile, la Poiana Braşov, că nu este de acord cu modificarea regulii de desemnare a preşedinţilor de consilii judeţene în actualul mandat.

În şedinţa CNC de ieri, liderii PNL şi ai PD au exprimat un punct de vedere unitar cu privire la opiniile prezentate la sfîrşitul săptămînii trecute de preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, afirmînd că părerile acestuia sînt "personale" şi nu angajează Aianţa. Orban a formulat, în cadrul unei reuniuni a organizaţiei PNL Argeş, critici dure la adresa preşedintelui Traian Băsescu, reproşîndu-i acestuia că, la nouă luni de la preluarea puterii, nu i-a schimbat pe şefii SRI, SIE, SPP şi pe procurorul general. Orban a mai spus că nu este mulţumit de modificarea poziţiei lui Traian Băsescu în ceea ce priveşte schimbarea preşedinţilor consiliilor judeţene. "PNL trebuie să-i solicite lui Traian Băsescu să se alinieze deciziilor Alianţei DA, să nu arunce tot felul de baloane de săpun. Dacă nu, PNL trebuie să-şi pregătească un candidat propriu la Preşedinţia României", a spus Orban.

După şedinţa CNC de ieri, Orban a menţionat că liderii Alianţei nu au luat nici o decizie referitoare la declaraţiile sale de la Piteşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb