RE/MAX ROMÂNIA: "Stabilirea eronată a preţului, cea mai frecventă greşeală în vânzarea unei proprietăţi"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 3 martie 2015

"Un agent imobiliar poate să aducă valoare proprietăţii dacă înţelege şi lucrează în interesul clientului", a menţionat Răzvan Cuc.

"Un agent imobiliar poate să aducă valoare proprietăţii dacă înţelege şi lucrează în interesul clientului", a menţionat Răzvan Cuc.

"Tehnicile de vânzare-cumpărare ale românilor necesită îmbunătăţiri"

Fixarea unui preţ eronat este cea mai întâlnită greşeală întâlnită pe plan local în ceea ce priveşte vânzarea unei proprietăţi imobiliare, potrivit unei analize RE/MAX România, subsidiara locală a companiei americane de servicii imobiliare.

Alte greşeli pe care românii le fac sunt implicarea mai multor agenţii imobiliare, precum şi prezentarea defectuoasă a proprietăţii, conform aceleiaşi surse.

"Primul pas în procesul de vânzare a unui imobil este, de fiecare dată, fixarea preţului corect", a spus Răzvan Cuc, arătând că locaţia este unul dintre criteriile principale în acest demers, indiferent de tipul sau categoria de locuinţă: "Ulterior, sunt luate în calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilităţile şi facilităţile de care dispune, situaţia juridică şi, nu în ultimul rând, vecinătăţile şi coproprietarii".

Un alt factor care influenţează preţul unui imobil este existenţa unui spaţiu verde (grădină sau o curte bine amenajată, respectiv apropierea unui parc).

În opinia lui Răzvan Cuc, aceste imobile înregistrează un succes mai mare în sezonul de primăvară. Totodată, domnia sa arată că românii tind să apeleze rar la agenţii imobiliare, dar atunci lucrează cu mai mulţi agenţi.

"Un agent imobiliar poate să aducă valoare proprietăţii dacă înţelege şi lucrează în interesul clientului", a menţionat Răzvan Cuc, subliniind: "În acest caz, beneficiile pot fi economia de timp si energie, pregătirea locuinţei pentru vânzare, de la negociere până la suportul juridic".

Potrivit directorului RE/MAX România, expunerea îndelungată pe piaţă afectează semnificativ valoarea unei proprietăţi.

Atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători, aspectele de bază într-o tranzacţie imobiliară sunt cunoaşterea pieţei şi a procesului de tranzacţie, precum şi o serie de cunoştinţe minime din sfera juridică şi din tehnica negocierii, a adăugat Răzvan Cuc.

În opinia domniei sale, vânzătorul are nevoie de o promovare eficientă a proprietăţii şi o poziţionare corectă a preţului de vânzare, pe când cumpărătorul trebuie să îşi cunoască foarte bine bugetul, nevoile şi sursa de finanţare.

Potrivit sursei citate, românii mai trebuie să îşi îmbunătăţească tehnicile de vânzare-cumpărare, în timp ce străinii care aleg să cumpere locuinţe în ţara noastră au mai multe cunoştinţe despre tranzacţiile imobiliare şi nu apelează la compromisuri în privinţa calităţii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. da, este nevoie de agenti care sa umfle preturile si sa ne explice periodic ca preturile cresc, deoarece comisionul lor este mai mare daca tranzactia se face la o valoare mai mare

    Voi astia de la bursa.ro chiar nu va zgarie pe ochi in ce hal jalnic arata site-ul asta? Textul articolului abia poate fi citit pe un monitor 1600x900 sau mai rau unul Full HD. Text extrem de mic, ingramadit, este un chin sa citesti. Cred ca ar trebui sa-l concediati pe cel care se ocupa de design-ul site-ului, sincer.

    1. Pentru a vizualiza textul mai bine, vă recomandăm să folosiţi combinaţia dintre tasta Ctrl şi scroll-ul mouse-ului (zoom in - zoom out). În acest fel puteţi mări sau micşora textul de pe ecran. Pe o rezoluţie full HD, textul mai multor site-uri apare prea mic pentru citire pe unele programe de browsing precum Google Chrome.

      Ok, multumesc pentru raspuns, nu ma asteptam. Dar totusi, textul articolului arata ca ul "L" deoarece chenarul cu "Aceeasi sectiune (companii, afaceri) se interpune peste continutul articolului. Macar mutati-l in alta parte, astfel continutul articolului va avea o forma dreptunghiulara normala si va fi mult mai usor de citit. Numai cu site-ul dvs am acesta problema din pacate. Ca browser Folosesc Firefox, nu Chrome.

      Imi place site-ul dar ma repet, este un chin sa-l citesti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb