Remus Borza: "Listarea Hidroelectrica va genera infuzie de capital de 300-500 milioane euro"

E.D.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2014

Remus Borza, Administratorul judiciar al Hidroelectrica, a angajat directorul care va coordona procesul de listare a companiei pe bursă şi estimează că această operaţiune va genera o infuzie de capital de 300-500 milioane euro, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Prin decizia administratorului judiciar Euro Insol, în urma procesului de recrutare, începând de astăzi, Ştefan Alexandru Frangulea a fost numit Manager al Departamentului de Strategie şi Cooperare Internaţională.

În urma alegerii sale, Ştefan Alexandru Frangulea va coordona procesul de vânzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societăţii, va gestiona relaţia cu acţionarii şi investitorii şi va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vânzarea pe Bursa de la Londra şi Bucureşti a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei.

Listarea Hidroelectrica va genera o infuzie de capital de 300-500 milioane de euro, bani ce vor fi alocaţi în retehnologizarea centralelor de mare putere şi finalizarea investiţiilor în capacităţi noi de producere a energiei electrice, a spus Remus Borza. "Listarea companiei va transparentiza managementul acesteia şi o va supune rigorilor de raportare specifice pieţei de capital. Dar cel mai mare câştig al privatizării Hidroelectrica prin listarea la bursă o reprezintă diluarea ingerinţei factorului politic în managementul companiei", a adăugat reprezentantul.

Listarea companiei se va face după ce compania va ieşi din insolvenţă. Compania de stat a reintrat în insolvenţă în luna februarie, după ce a mai trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb