Renaştem sportiv în faţa greutăţilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 12 aprilie 2017

Renaştem sportiv în faţa greutăţilor

Echipa de haltere a ţării noastre a stabilit un nou record în materie de medalii cucerite (17 - şase de aur, patru de argint şi şapte de bronz) la Campionatele Europene de haltere de la Split - Croaţia. Performanţa este una extraordinară în condiţiile în care după ediţia de anul trecut a Jocurilor Olimpice, specialiştii nu se aşteptau prea curând la performanţe pe plan internaţional din partea sportului autohton.

Rezultatele vin la un sport care a oferit mari satisfacţii, dar şi mari dezamăgiri legate de dopaj. De altfel, Federaţia Română de Haltere a avut mai multe probleme cu dopingul, Gabriel Sîncrăian, unul dintre puţinii sportivi autohtoni care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat pozitiv şi a rămas fără medalia cucerită în Brazilia. O situaţie la fel de neplăcută, a avut loc şi în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, când Traian Cihărean şi Adrian Mateaş au picat testul doping. Greşelile trecutului au oferit o lecţie, bine învăţată, iar în acest moment haltere reprezintă o mare speranţă pentru delegaţia noastră la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, pentru Agerpres, că este mândru de acest record stabilit de delegaţia noastră: "Este un rezultat extraordinar, 17 medalii la Europenele de haltere este un record absolut pentru România. Cele mai multe luasem 15, anul trecut, iar anterior erau 13, câştigate înainte de Revoluţie. La Split a fost o competiţie la care am evoluat strălucit, sunt şase medalii de aur. La probe olimpice am luat 7 medalii şi sunt foarte mulţumit. Măcar să avem tot timpul rezultate ca acestea. Este ceva fantastic să avem 7 medalii la probe olimpice. Noi ne gândeam la 4-5, dar aşa a fost competiţia, şi am luat 7. Fiecare concurs are surprizele lui. Dintre cele neplăcute pentru mine este faptul că mă aşteptam să ia medalie Aanei şi chiar Croitoru, dar n-au luat. În schimb, am avut surprize plăcute de exemplu cu Dumitru Captari, la care sincer nu mă aşteptam să câştige. Alte surprize au fost medaliile luate de Bianca Molie, de Loredana Toma". Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a felicitat federaţia şi sportivii pentru performanţele obţinute: "Îi felicit încă o dată, din toată inima, atât pe sportivii medaliaţi la Campionatele Europene, cât şi forul nostru de specialitate care le-a coordonat şi supravegheat pregătirea şi participarea la competiţie. Obiectivul delegaţiei noastre a fost câştigarea a şase medalii, dar este excelent că reprezentanţii României s-au autodepăşit. Performanţele obţinute de halterofilii noştri sunt rezultatul unei munci în echipă în care, întotdeauna, alături de sportivi şi tehnicieni sunt implicaţi specialişti şi manageri sportivi valoroşi. Abilitatea şi profesionalismul acestora din urmă, împletite cu talentul şi sacrificiile sportivilor, dau rezultate ca cele obţinute la Split. Ne dorim ca şi pe viitor să avem astfel de performanţe, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va fi mereu aproape de FR de Haltere". Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, a salutat la rândul său performanţele halterofililor: "Am avut o discuţie cu Nicu Vlad în care am dezbătut frumoasele rezultate din ultima perioadă şi planul de măsuri pentru viitor. În plus, îi urez succes la alegerile Federaţiei Internaţionale de Haltere, unde candidează pentru funcţia de preşedinte!"

La feminin, în limitele categoriei 48 kg, Monica Csengeri a obţinut o medalie de aur (smuls) şi două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieş, două de bronz (smuls, total). Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total). În concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat şi total, în limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obţinut două medalii de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls), iar Răzvan Martin una de argint (total) şi două de bronz (smuls, aruncat).

Pe de altă parte, ţara noastră va participa cu două halterofile la Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2018, de la Buenos Aires, graţie prestaţiilor bune reuşite de sportivele noastre la Campionatele Mondiale pentru cadeţi de la Bangkok.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si spor la munca in continuare sportivilor, antrenorilor si oficialilor FRH.

    Sunt un exemplu de urmat pentru celelalte discipline sportive. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb