Reorganizare majoră a managementului "Pernod Ricard"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 februarie 2018

Reorganizare majoră a managementului "Pernod Ricard"

Producătorul francez de băuturi spirtoase "Pernod Ricard" SA face schimbări la nivelul conducerii, în încercarea de a îmbunătăţi managementul brandului şi de a valorifica sporirea cererii de coniac Martell şi whisky Chivas Regal în China.

Christian Porta, directorul executiv pentru Europa şi America Latină, va deveni director general pentru dezvoltarea afacerilor globale, astfel că toţi şefii de branduri i se vor subordona, potrivit anunţului făcut ieri de companie, citat de Bloomberg.

Helene de Tissot, director de strategie şi achiziţii, va deveni director financiar. Cele mai multe dintre schimbările de management vor intra în vigoare la data de 1 iulie.

Directorul executiv al companiei, Alexandre Ricard, face, acum, cea mai mare reorganizare a managementului de când şi-a preluat funcţia, în urmă cu trei ani. Ricard îi promovează pe directorii cu cea mai lungă experienţă în companie, astfel încât aceştia să se concentreze mai mult asupra portofoliului global decât pe mărci individuale.

Actualul director financiar al companiei, Gilles Bogaert, care va prelua poziţia lui Porta (director executiv pentru Europa şi America Latină), a declarat că sunt pieţe foarte noi, atractive, în Africa şi America Latină, pe care compania le va viza pe termen scurt.

Alexandre Ricard a încercat să modernizeze portofoliul de mărci al companiei prin achiziţia de branduri de băuturi spirtoase cu creştere rapidă, printre care burbonul Smooth Ambler şi ginul Monkey 47. De asemenea, acesta a înstrăinat mărcile de lichior care nu sunt esenţiale pentru afacerea sa, precum gama de brandy Domecq, urmărind să se concentreze pe creşterea cererii de coniac şi whisky irlandez în SUA.

În primul trimestru fiscal, încheiat în 31 decembrie 2017, compania franceză a obţinut un profit din operaţiunile nerecurente de 1,5 miliarde de euro, mai mare cu 5,7% faţă de acelaşi interval din exerciţiul fiscal anterior. Rezultatul este conform aşteptărilor analiştilor.

"Pernod" estimează că profitul pe întregul an fiscal va creşte cu 4-6%.

Compania "Pernod Ricard" este interesată de mai multe oportunităţi de tranzacţii de preluare anul acesta, în special pe piaţa americană de whisky, conform afirmaţiilor directorului financiar Gilles Bogaert.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb