Mii de orăşeni din întreaga ţară au simţit imboldul să iasă în stradă la proteste contra restricţiilor impuse de Guvern săptămâna trecută, manifestaţii în cursul cărora nu au mai respectat măsurile anti-covid, ca un fel de ilustrare concretă a hotărârii să se opună.
Astfel de manifestări au avut loc în întreaga Europă, în ultimele luni, criza sanitară conducând la adevărate zvârcoliri sociale.
Părerile, însă, sunt împărţite, o mare parte dintre rămaşii în case alegând să respecte măsurile impuse de Guvern.
Un sondaj realizat pe site-ul ziarului BURSA a arătat că 51% dintre respondenţi consideră că se impune carantinarea Capitalei, în condiţiile în care rata de incidenţă privind infectarea cu Sars-Cov 2 s-a stabilit, de câteva zile, un pic peste 7 la mia de locuitori.
În schimb, 49% dintre respondenţi consideră că nu este nevoie de carantinarea municipiului Bucureşti şi că noile măsuri de restricţie sunt suficiente.
Cititorii au avut de răspuns la următoarea întrebare: "Rata de incidenţă privind Sars-Cov 2 a ajuns la 7,02 la mie. Consideraţi că se impune carantinarea Capitalei?".
De duminică, când a fost lansat sondajul, şi până ieri, rata de incidenţă din Capitală a oscilat în jurul aceleeaşi valori. Luni, 29 martie, rata de incidenţă a infectărilor a fost de 7,06 la mia de locuitori, marţi de 7,02, pentru ca ieri să urce din nou, la 7,08 la mia de locuitori.
La secţiile de Terapie Intensivă din cadrul spitalelor aflate în prima linie a luptei anti-Covid 19 nu mai este niciun pat liber.
Politicieni vechi de stânga, lideri de sindicat neschimbaţi din funcţii de 30 de ani, politicieni naţionalişti nou intraţi în Parlament, tineri, câţiva artişti şi ici, şi colo, câte un reprezentant al HoReCa mărşăluiesc zilnic pe străzile oraşelor din ţară susţinând că pandemia nu există, că restricţiile nu sunt bune, că medicii omoară pacienţii în spitale, că vaccinurile nu sunt decât un mod de a controla populaţia globului.
Ceea ce începe în fiecare seară, invariabil, ca un protest paşnic, degenerează în timpul nopţii într-unul violent. Iar aici nu ne referim doar la luptele pe care unii membrii ai unor galerii de fotbal le-au dus cu jandarmii din Capitală, ci şi la violenţa de limbaj care le este specifică organizatorilor acestor mişcări de stradă şi multora dintre cei care îi simpatizează.
La Timişoara, unii dintre cei care protestau s-au deplasat la imobilul în care locuieşte primarul Dominic Fritz unde au scandat "Să nu uiţi, Herr Fritz, Timişoara nu-i Auschwitz". După care au făcut publice numele tuturor vecinilor edilului. Ieşirea xenofobă din mica Vienă nu reprezintă ceva pasager, local, ci se pare că este specifică noilor cohorte care se pun de-a curmezişul legii. La Craiova, protestatarii au ars fotografii cu chipul lui Raed Arafat, în timp ce la Constanţa au acuzat faptul că acesta nu este creştin.
Tot în categoria violenţei de limbaj putem trece şi urletele inconştiente ale celor din Bacău care au strigat în faţa spitalului judeţean, la adresa medicilor, "Hoţii" şi "Asasinii", şi manifestarea reprobabilă a celor care au huiduit o ambulanţă aflată în trafic.
• Restricţii nerespectate de membri ai guvernului Cîţu
Magma aceasta pare să fie ţinută cu greu sub control de către organele statului. Mai ales că au încins-o şi reprezentanţii puterii politice, care, deşi aprobă restricţii peste restricţii, sunt zăriţi în spaţii închise sau publice fără masca de protecţie şi fără să respecte distanţarea fizică. Exemplele negative date în ultimele zile de Raluca Turcan - ministrul Muncii şi Vlad Voiculescu - ministrul Sănătăţii sunt concludente.
A spune "am greşit şi voi plăti amenda prevăzută de lege" - aşa cum au afirmat cei doi - nu este de ajuns, deoarece membrii Guvernului, care au impus restricţiile respective, trebuie să reprezinte un model de aplicare întocmai a acestora, la fel cu educatoarele de la grădiniţă.
Tulburarea liniştii şi ordinii publice a devenit, în aceste condiţii, un fapt cotidian, cuantumul amenzilor de sute de mii de lei (670.000 lei numai în urma protestelor de marţi) aplicate zilnic nemaiavând niciun efect demoralizator asupra celor care continuă să iasă în stradă, fără măşti de protecţie, fără respectarea distanţării fizice, încălcând total dispoziţiile legii 55/2020 privind starea de alertă, lege care a fost votată în iulie anul trecut şi de unii dintre cei care acum protestează împotriva măsurilor incluse în ea.
La această stare de spirit a contribuit şi fake-news-ul folosit de reprezentanţii unor partide politice, peste care s-au suprapus permanent informaţiile false promovate de unele televiziuni de casă ale acestora. Drept dovadă, scandările din această perioadă se referă la libertate şi cer demisii peste demisii. Demisia lui Arafat, a lui Iohannis, a Guvernului, a primarilor din Timişoara, Sibiu, Constanţa, au fost solicitate de cei care ies în stradă.
La Buzău s-a înregistrat chiar o situaţie hilară. Participanţii la protest au strigat "Jos prefectul", deşi judeţul nu are încă un prefect numit de către Guvern. Acest lucru arată gradul redus de informare al multora dintre miile de cetăţeni care ies zilnic în stradă să protesteze împotriva noilor restricţii.
În timp ce aceştia protestează, victimele Covid-19 urmăresc de la ferestrele spitalelor manifestarea de ură împotriva sistemului medical, copiii care îşi îngroapă părinţii ucişi de Covid-19 sunt huiduiţi din stradă de aceiaşi protestatari, iar rata de incidenţă se păstrează la cote alarmante.
• Alexandru Rafila: Valul trei al pandemiei, încă 45 de zile
Conform comunicatului emis, ieri, de Grupul de Comunicare Strategică, 6156 de cazuri noi de infectare au fost depistate în ultimele 24 de ore, 129 de decese au fost înregistrate din cauza Covid-19 şi 1412 pacienţi sunt internaţi la ATI. Printre cei aflaţi la Terapie Intensivă, se numără şi cinci copii intubaţi din cei 90 depistaţi la nivel naţional ca fiind infectaţi cu Sars-Cov 2.
Raportarea de ieri, arată că situaţia este critică, dacă ţinem cont că în urmă cu două zile am avut 6204 infectaţi şi 175 decedaţi, luni au fost raportaţi 3825 infectaţi şi 120 decedaţi, iar duminică, înaintea declanşării protestelor, am avut o raportare cu 4438 de persoane infectate şi 117 persoane decedate.
Mai mult, conform declaraţiilor deputatului social-democrat Alexandru Rafila, reprezentantul ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, "această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale va mai dura circa 45 de zile".
"O soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, şi, al doilea, să avem aderenţa la vaccinare. E un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi va exista acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează", a precizat în urmă cu două zile, Alexandru Rafila.
Iar mulţi dintre cei care protestează în aceste zile pe străzile din oraşele ţării sunt împotriva vaccinării anti-Covid 19. Şi poate, de aceea, protestele sunt catalogate ca mai puţin îndreptăţile.
• Unele restricţii, contestate de parlamentarii puterii politice
Într-adevăr, protestele nu pot fi catalogate în bune sau mai puţin îndreptăţite, pentru că ele sunt, aşa cum susţine Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, o formă prin care oamenii îşi strigă disperarea.
"Ce se strigă, se strigă de neputinţă, de furie pe tot ce se întâmplă; când ţi-ai pierdut locul de muncă sau nu mai ai ce pune pe masă copiilor, găseşti vinovaţi cu vină sau fără vină, cauţi simboluri pe care să le pui pe foc, cum e masca, de exemplu. Sigur că ne-am dori proteste cu mască, cu distanţare şi care să nu pună în pericol în primul rând viaţa protestatarilor, a familiilor lor şi a noastră a tuturor, dar când eşti disperat de lipsuri şi de incertitudinea zilei de mâine, pericolele astea pălesc. Din păcate", a spus, ieri, Florin Jianu, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.
Referitor la noile restricţii, o parte dintre acestea sunt criticate chiar de unii lideri liberali, printre care se numără deputaţii Florin Roman şi Marilen Pirtea, care consideră că închiderea magazinelor la ora 18 nu reprezintă o soluţie de împierdicare a răspândirii pandemiei.
"Constatăm intensificarea reacţiilor individuale faţă de restrângerea programului magazinelor (după ora 18), ori faţă de limitarea circulaţiei publice (după ora 20), care indică o anumită agitaţie, legată de restrângerea condiţiilor pentru confortul cotidian şi pentru continuarea rutinelor cu care populaţia a fost obişnuită. (...) Pentru perioada Sărbătorilor Pascale, este previzibilă multiplicarea situaţiilor de aglomeraţie, de încălcare a distanţei pandemice minime din spaţiile comerciale, chiar o anumită panică legată de aprovizionarea specială cu produse de sezon. În acest context, merită să ne gândim că programul spaţiilor comerciale poate fi prelungit, chiar până la eliminarea restricţiilor de program, în paralel cu introducerea unor măsuri asiguratorii prin care magazinele îşi vor restrânge numărul de coşuri şi cărucioare disponibile la intrări, pentru a fi respectat numărul maxim de persoane admise în magazine, calculat în funcţie de suprafaţa lor utilă. Astfel de măsuri, dublate de respectarea strictă a obligativităţii în purtarea măştilor medicale şi în termoscanare, pot asigura o respectarea a siguranţei epidemiologice, fără să fie redus programul de funcţionare al magazinelor", a afirmat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul liberal Marilen Pirtea.
Gradul de incidenţă nu îi sperie pe protestatari care, aseară, au ieşit din nou pe străzile din oraşele ţării.
1. Măsuri hitleriste
(mesaj trimis de Cristian în data de 01.04.2021, 05:21)
Sunt măsuri hitleriste iar poporul a ajuns la fundul sacului. Guvernul Catzu-Matzu trebuia să sară cu bani la popor daca tot e neomarxism dar a ezitat să i facă, nedand nici măcar sumele de sprijin pe măsura 2, fapt care indică cât de handicapați și de ipocriți sunt cei care ne conduc.
Oamenii din strada, mulți lucrau în servicii, HORECA, au ajuns la fundul sacului, nu mai au nici bani de mâncare.
Economia e in stare de asediu de peste 1 an iar alde Raluca Țurcan (o fufă egoistă) se dau în bărci pe banii poporului.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 09:58)
Căntă, zeiță, mânia ce-aprinse pe Cristica Peleianul...!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Pandele în data de 01.04.2021, 10:23)
Hitleristul neomarxist insomniac.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 11:00)
Restrictiile nasc protestele, DAR Violenta trebuie pedepsita, indiferent din ce tabara vine. Comparatiile cu state diferite ca situatie pandemica nu au sens. V-am mai trimis ast mesaj.
2.1. Răspuns la opinia nr.1 (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Campanella în data de 01.04.2021, 11:27)
Este evident că măsurile de restrângere a circulației și a programului magazinelor creează un disconfort voit populației și așa tracasate de un an plin de restricții absurde și de aceea nerespectate de absolut niciun reprezentant al puterii-au fost prinși cu mâța-n sac doar cei doi acoperiți, femeia de consumație lansată de Stolojan și mizerabilul care râdea când anunța restricțiile care potrivit lui Katz ar fi trebuit explicate mai bine (cu 3 zile înainte de a fi luate susținea că nici nu sunt necesare). Disconfortul are ca scop forțarea vaccinării, care deși nu-i obligatorie, va fi impusă prin măsuri cu caracter totalitar de genul pașaportului european de vaccinare, etc. În acest context, în care guvernanții disprețuiesc profund poporul și refuză dialogul politic, dezbaterea politică s-a mutat în stradă, conform principiului acțiunii și reacțiunii.
3. 1907 = 2021-2022 ?
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 11:41)
legat de proteste va rog sa observati ceva interesant: fata de protestele din 2017 sau cele din 1989 cand doar in marile orase au fost miscari de protest -> acum in TOATE orasele din Romania au aparut miscari de protest.
acest protest e o cu totul alta specia de protest decat cele inregistrate in trecutul recent.
E un protest la nivel de tara, nu la nivel de marile centre urbane.
E o mare mare mare diferenta -intr-un articol citit de mine ei aminteau acolo ca ultima oara s-a intamplat asta in ... 1907 (datorita conditiilor impovaratoare puse de stapanirea de atunci asupra taranilor!)
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 12:22)
cred ca guvernantii au trecut o anume linie rosie invizibila in relatie cu societatea cu aceste restrictii inumane pro-dictatura (fals numite "anti-covid")
contractul social e pe cale sa crape
3.2. E protest grneralizat (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Cristian în data de 01.04.2021, 17:16)
E protest grneralizat împotriva măsurilor fascist totalitare la nivel de planetă.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 19:34)
da, si stai sa vezi ce o sa fie in 2022.
Soc total!
Acum abia apar mugurii!
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 21:18)
Cristica, in capul tau nu exista nici o diferenta intre hitleristi si fascisti?
4. E bine
(mesaj trimis de sabin în data de 01.04.2021, 13:17)
ca sunt doar zeci...Eu i-as insemna cum insemnam vacile pe vremuri si cei care se prezinta la spital dintre ei sa fie tinuti la poarta, poate asa vor crede...Desi cand le vezi fetele nu cred...
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 14:11)
in prima zi au fost zeci -sute
mai apoi am vazut sute si mii
in curand vom vedea zeci de mii si sute de mii
mai apoi mai multi
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 19:38)
eu nu m-as fi obosit sa-i raspund unui idiot , cum ai facut tu , oricum nu pricepe !
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 20:14)
eu i-am zis, poate ii cade fisa
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 14:11)
e plafon spre scadere a nr de cazuri de trei sapt incoace
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 14:12)
si de ce Guvernul ne zice ca ne tine in masuri de lockdown partial vreo 2-3 luni ?
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 19:31)
Nu mai sunt locuri la ATI.
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 19:36)
in locatiile ATi deschise asa e.
in alea sub cheie mai sunt vreo 3-400 locuri foarte libere.
si stii ce?
m-am plictisit sa traiesc sub stigmatul insuficientei si impotentei Guvernului.
de ce sa suport eu cu drepturile si libertatile mele taiate incompetenta in Sanatate a Guvernului din ultimii 30 de ani?
de ce sa se taie de la mine pt furturile lor grave?
si de ce sa ma faca pe mine sa ma simt vinovat pentru ca vreau ce e al meu ... dupa ce ei au dau gauri in sanatate cu cat au furat?
de ce?
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 22:03)
da, da, era sfarsitul lumii si acum un an, ca erau 150 la terapie intensiva. m-am saturat ca drepturile mele sa depinda de cati sunt la terapie intensiva.
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 22:31)
Mor oameni care altfel ar mai fi avut ani buni de trăit, sufocați în chinuri oribile. În curând vor muri pe holuri în așteptarea unui loc la ATI pentru că dilii scelerați nu înțeleg cât de gravă e situația.
Dilii nu înțeleg că pe lumea asta mai există și alți oameni decât ei. Și nu înțeleg că prin iresponsabilitatea lor le pun viețile în pericol. Ei au impresia că doar ei au drepturi. Ăia care mor prin spitale nu au drepturi. Dreptul babuinului să petreacă noaptea în club e, în mintea lui, mai important decât dreptul la viață a unui nefericit ce-și așteaptă locul la ATI.
Alți scelerați cu iq-ul de babuin retardat spun că nu-i decât o răceală. Că nu e periculoasă boala. Asta în pofida evidenței... De bolnavii care cred că le este injectat creditul în ADN cu vacinul cipat nu mai vorbim. Pe ăștia săracii nici medicamentele nu îi mai pot ajuta.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 18:34)
Nu stiu de ce se face reclama gratuita unor grupuscule care manifesteaza si care includ in majoritate persoane ce par iesite din canal, mercenari marunti sau persoane cu psihic labill, In spatele lor se ascund sacalii care urmaresc un avantaj politic si eventual electoral .
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 19:38)
cei iesiti in 2017 = TFL - tinerii frumosi si liberi
cei iesiti in 2020 = persoane iesite din canal, mercenari marunti si persoane labil psihic
hmmm... intelegeti diferenta? ...
bai omule, e dictatura acum!
numai in dictatura se taie pana spre 0 drepturi si libertati invocandu-se o amenintare interna/externa si semanand frica in stanga si in dreapta.
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 21:21)
Ai voie sa votezi pe cine vrei?
Da.
Parlament e?
Da.
Bati campii?
Da.
6.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 22:37)
Nu contează ce votezi trezește-te
6.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 22:40)
Ai voie sa votezi pe cine vrei?
Da, pentru ca nu conteaza pe cine aleg - hotii corupti migreaza sistematic intre partide. De fapt e vorba de un urias monolit politic dat de clasa politica romaneasca actuala.
Parlament e?
Da, dar nu mai conteaza (vezi raspunsul de mai sus)...sa nu mai amintesc de combinatiile murdare facute de parlamentari. Mi-e si greata sa ma mai gandesc sa formez o fraza pentru tine.
Bati campii?
Rar. Recunosc ca uneori bat campii , dar in sub 10% din cazuri. In mod obisnuit ma ocup de subiecte extrem de dure si serioase si le tratez serios. Rareori sunt mainstreamer in opinie si de asta (iti) provoc greata.
Imi permit luxul de a gandi cu capul din dotare , nu cu TV-ul.
6.5. Eh, proportia conteaza... (răspuns la opinia nr. 6.4)
(mesaj trimis de Prostu' satului în data de 02.04.2021, 00:23)
Din pacate, in opinia mea sunteti serios si meritati citit nu in 90%, ci doar in 10% din cazuri - alea in care scrieti despre cursul de schimb, dobanzi si alte asemenea. De-aia v-am tot indemnat sa reduceti cantitatea de mesaje la aia 10%, hai 20%. Dar dvs. nu si nu, batman, batman...
In ceea ce priveste comparatia cu 1907, imi permit sa-l citez aproximativ pe Funeriu (si nu sunt chiar deloc un admirator al lui), care raspundea cam asa unuia care se plangea de restrictii, dictatura si altele asemenea - "Bunicul Patrut a stat trei luni inghetat si nemancat in transeele de la Cotul Donului, timp in care si-a vazut aproape toti camarazii ucisi de foame, frig, sau gloante rusesti. Ma gandesc ca poate totusi reusiti si dvs.sa stati doua saptamani pe canapea in sufragerie, cu telecomanda in mana."
Cam la fel si dvs. cu 1907. Cand trebuia sa invatati despre 1907, probabil erati ocupat sa vindeti tigari si bautura in caminele studentesti la suprapret, altfel nu se explica enormitatile pe care le debitati. In mod evident, lipsa dvs. de cunostinte despre ce s-a intamplat in 1907 si de ce este extrem de vasta, ca sa-l parafrazez pe Mark Twain.
Daca tot aveti timp - aparent nelimitat - va sugerez eu un subiect de analiza. Cum anume au reusit chinezii (avand - cel putin la nivelul declaratiilor oficiale si daca e sa-i credem pe cuvant - mult mai putine cunostinte si informatii despe acest virus decat are lumea acum) sa controleze cu atata succes epidemia?
Iar daca intr-adevar va prisoseste timpul, ceea ce pare evident in cazul dvs., poate extindeti analiza si la alte tari din zona, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud si mai ales Australia si Noua Zeelanda (astea doua din urma mult mai apropiate ca si cultura, stil de viata si respect real fata de drepturile omului de Occident decat, bunaoara, de China). De-abia AIA ar fi o analiza interesanta, nu elucubratiile despre viziunile dvs. din viitor.
7. info de ultima ora
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.04.2021, 20:32)
autoritatile vor sa bage lockdown total timp de o luna in Mai 2021
umbla aceasta vorba prin cercurile inalte de la Guvern
va dati seama ca asta o sa enerveze si mai grav oamenii si protestele vor creste si mai rau, nu ?
8. fără titlu
(mesaj trimis de No rush în data de 01.04.2021, 20:49)
Restrictiile de la noi sunt chiar foarte decente vs Cehia, Austria, Germania, etc si mai nou Franta.
Guvernul a lasat-o moale de tot cu testarile din decembrie, acum se fac doar celor ce se prezinta in spitale si cei ce trebuie sa plece din tara, daca s-ar testa am fi undeva la 20.000/zi.
Deci, ochii pe ATI - acolo se vede "conspiratia" din capul cretinilor din strada...
8.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de Anonim în data de 01.04.2021, 21:36)
Ce știi dta despre "cretinii" din strada, care își pun pielea în saramură inclusiv pt un" destept"? Nu ști nimic despre restricțiile din străinătate și condițiile suspecte în care au fost implementate! Toate testele sint contestate de somități științifice dintoata lumea, au fost mai bine 30-40 de spitale în Germania și 20 cel puțin în Austria închise înainte de "pandemie(nu cu mult timp), pacienți care nu au nevoie de terapie intensiva neapărat, sint internați la grămadă in aceste secții și trecuți imediat pe intubare și sedare(același protocol criminal ca și în România), ceea ce ii face pe mulți sa treacă" dincolo" și sa umple statisticile dragi guvernelor pt a menține interdicțiile, Politicienii în Germania, Austria cel puțin sint la fel de corupți ca și ai noștrii (la vârf - ministrul sănătății german Spahn împreună cu "soțul" sau livreaza ministerului măști și teste la greu, consiliera cancelarului austriac, împreună cu soțul și cumnatul sau primesc 600 mi-l euro de la guvern pt a produce măști marca Palmers, de fapt aduse din China, reetichetate și folosind mina de lucru la negru, în Viena). Testele sint o impostura strigătoare la cer și sint baza întregii măgării. Mai citiți, cugetati și abia apoi dați cu anatema. Asta dacă ați avea dreptul.
8.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 22:07)
da, cum sa nu, acum mergem pe presupuneri, ca sunt 20000 pe zi. parca voi astia erati cu certitudinile, nu cu teoriile. pana una alta cazurile sunt mult mai multe acolo. alea oficiale. de unde ai tu impresia ca acolo oamenii sunt mai "responsabili"? aici te da la ziar ca ai incalcat izolarea, ca si contact sau infectat. in vest aia e regula, majoritatea incalca. pt ca nu-i mai cauta cu politia pe acasa, sunt prea multi.
9. De abia acum s-a observat ca se moare in ATI!
(mesaj trimis de George Andrei în data de 02.04.2021, 09:46)
De abia acum s-a observat ca se moare in ATI! Dar bolnavii de alte boli morti in ATI (dar acum toti mor de Covid, e razboi, nu, iar in ATI plamanii le explodeaza sau li se da aer putin, ca in ”Total Recall”, cu Arnold Schwarzenegger)? Azi, 2 aprilie 2021, 12, 297 au murit de foame... AZI, in lume, 1, 902, 336 au murit copii sub cinci ani (ce medicina de doi bani), 2, 055, 484 au murit de cancer in 2021! Multi, morti TOT IN ATI! ASTA E MEDICINA, O AFACERE, VACCINUL SE FACE DOAR PENTRU COVID, DAR NU PENTRU CANCERE SAU BOLI DE INIMA! MEDICINA DE DOI BANI! 850, 767, 052 in pragul foametei, malnutriti, in lume! Ati vazut ca se duc avioanele/helicopters cu hrana catre acesti defavorizati?