Retailerul de modă About You vrea să se listeze la Frankfurt

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2021

Retailerul de modă About You vrea să se listeze la Frankfurt

Compania ţinteşte să atragă minimum 600 de milioane de euro prin vânzarea de acţiuni noi şi existente Veniturile About You au crescut cu 57% în anul fiscal încheiat în februarie, la 1,17 miliarde de euro

Retailerul online german de modă About You vrea să obţină cel puţin 600 de milioane de euro (732 de milioane de dolari) prin listarea sa la Bursa din Frankfurt, pariind că cererea pentru ţinutele pe care le distribuie va creşte pe măsură ce măsurile de lockdown se vor relaxa în toată Europa.

Compania intenţionează să îşi listeze acţiunile la Bursa din Frankfurt în trimestrul curent, potrivit Bloomberg, care adaugă că oferta publică iniţială (IPO) va include vânzarea de acţiuni noi şi existente, respectiv o opţiune de supra-alocare (greenshoe) oferită de Otto Group, deţinut de Michael Otto.

Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc. şi JPMorgan Chase & Co. sunt coordonatori globali şi subscriitori ai ofertei. Alţi subscriitori sunt Numis Securities Ltd., Societe Generale SA şi UBS AG.

About You, care îşi propune să digitalizeze experienţa clasică (fizică) de cumpărături dintr-un mall prin crearea unei experienţe de cumpărături personalizate pe smartphone-uri, se adresează tinerelor femei de 20 - 30 de ani. Spre deosebire de alţi operatori de comerţ electronic, afacerea About You nu a avut beneficii de pe urma pandemiei.

"Nu am fost câştigători ai lockdown-ului", a declarat cofondatorul companiei, Tarek Muller, citat de Bloomberg, menţionând: "Oferta noastră este orientată mai mult spre îmbrăcămintea pentru ieşiri - care nu au prea avut loc în timpul lockdown-ului. Credem, însă, că va exista o accelerare post-Covid a cererii pentru această categorie de haine. Investitorii ne văd clar ca pe o piesă din centrul procesului de redresare".

Compania concurează cu Asos Plc şi Zalando SE pe partea de retail şi are, de asemenea, o platformă de e-commerce asemănătoare cu Shopify Inc.

About You a informat că veniturile sale nete au sporit cu 57% în anul fiscal încheiat în februarie 2021, la 1,17 miliarde de euro. De la crearea sa, în 2014, veniturile companiei au avut o creştere anuală compusă de peste 90%. Societatea cu sediul în Hamburg operează în prezent pe 23 de pieţe.

Surse: Bike24 ia în calcul listarea la Frankfurt

Compania germană Bike24 are în plan să lanseze o ofertă publică iniţială la Bursa din Frankfurt, spun surse citate de Reuters, care menţionează că o astfel de tranzacţie ar putea evalua dealerul online de biciclete la peste 500 de milioane de euro (610 milioane de dolari).

Listarea ar veni într-un moment în care pandemia de coronavirus a determinat un boom pentru afacerile din domeniu, tot mai multă lume cumpărând biciclete ca să facă mişcare sau ca să evite autobuzele ori trenurile.

Conform sursei, băncile de investiţii Berenberg şi JP Morgan Chase & Co. se ocupă de oferta publică iniţială a Bike24, companie care a atins rate medii de creştere de 30% în ultimii ani. Firma profitabilă este prezentă acum în Germania, Austria şi Spania.

Bike24 a refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters.

The Riverside Company din SUA a investit pentru prima dată în Bike24 în 2015, iar acum deţine pachetul majoritar. CEO-ul companiei, Andres Martin-Birner, şi partanerul său fondator sunt, de asemenea, acţionari. Afacerea a fost creată în 2002 şi are sediul în Dresda.

Un SPAC din Luxemburg îşi pregăteşte IPO-ul pe piaţa germană

468 SPAC I SE, o companie de tip SPAC din Luxemburg, a anunţat recent că îşi va lansa IPO-ul la Bursa din Frankfurt, potrivit globallegalchronicle.com, care menţionează că tranzacţia beneficiază de consultanţa companiei de avocatură Arendt & Medernach.

Un SPAC (special purpose acquisition company) este o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO. SPAC-ul foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Societatea 468 SPAC I SE caută să achiziţioneze o singură afacere existentă în sectorul tehnologic, cu accent pe subsectoare precum marketplace, direct-to-consumer (D2C), software şi inteligenţă artificială. Afacerea aleasă trebuie să aibă operaţiunile principale într-un stat membru al Spaţiului Economic European, Regatul Unit sau Elveţia.

468 SPAC I SE este încă un SPAC care a ales să profite de cadrul legal şi de reglementare solid, dar totuşi flexibil şi cuprinzător al Luxemburgului, un factor cheie în realizarea cu succes a unui IPO internaţional.

Bursa germană şi-a redus profitul şi veniturile în primul trimestru din 2021

Deutsche Börse a înregistrat o scădere cu 14%, în ritm anual, a profitului său net în primul trimestru din anul curent, dar evoluţia este mai bună decât arătau aşteptările analiştilor, potrivit anunţului făcut în luna aprilie de operatorul pieţei din Frankfurt. Câştigul net a ajuns la 317,3 milioane de euro (381,62 milioane de dolari) sau 1,73 de euro/acţiune, de la 367,2 milioane de euro sau 2 euro/titlu în primele trei luni din 2020. Analiştii anticipau un declin cu 20% al profitului operatorului bursier german.

Câştigul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a însumat 521,2 milioane de euro, în scădere faţă de cel de 592,5 milioane de euro din anul anterior.

Veniturile totale ale Deutsche Börse au scăzut cu 5% în perioada de raportare, la 1,08 miliarde de euro. Veniturile nete s-au diminuat cu 7%, la 855,1 milioane de euro, în timp ce analiştii preconizau un declin de 8,5%.

"Suntem încrezători că ne vom atinge ţintele de creştere pentru 2021", spunea, la momentul publicării rezultatelor financiare ale grupului Deutsche Börse, directorul financiar Gregor Pottmeyer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb