Reţeaua paneuropeană ultra-rapidă de cercetare a fost modernizată

F.A.
Internaţional / 1 august 2013

Responsabilii GÉANT, reţeaua paneuropeană ultra-rapidă de cercetare care a contribuit la descoperirea bozonului Higgs, au anunţat că, mulţumită unei modernizări majore a reţelei, aceasta ar putea atinge viteze de până la 2 Tbps (terabiţi pe secundă).

"Începând de miercuri, 31 iulie, capacitatea maximă disponibilă în reţeaua centrală este de 500 Gbps. Aceasta înseamnă că utilizatori individuali din 32.000 de universităţi, instituţii de învăţământ superior, institute de cercetare, şcoli, biblioteci, muzee, arhive naţionale şi spitale pot transfera date la viteze de până la 100 Gbps", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Neelie Kroes, vicepreţedinte al Comisiei Europene, a declarat: "Pentru a ţine pasul cu progresul ştiinţific mondial, avem nevoie de viteză mare şi de capacitate mare. Astăzi, partea referitoare la date din ecuaţia activităţii de cercetare este aproape la fel de importantă ca şi cercetarea propriu-zisă. Prin această modernizare, GÉANT demonstrează că se află în prim-planul pachetului privind reţeaua de cercetare".

CE susţine că asemenea viteze vor permite realizarea unei colaborări mai rapide privind proiectele cruciale şi vor răspunde cererii aflate într-o creştere rapidă privind capacitatea de transfer de date. "Activităţile de producere şi de utilizare în comun a rezultatelor cercetărilor cunosc o creştere exponenţială, ceea ce are un impact asupra infrastructurilor TIC şi, în special, asupra reţelelor de cercetare. Proiectele majore care reunesc parteneri din lumea întreagă generează un volum impresionant de date care trebuie distribuite, analizate, stocate şi accesate", se mai arată în comunicat.

Graţie vitezelor mari atinse în prezent, reţeaua GÉANT va oferi capacitatea esenţială pentru a sprijini toate disciplinele ştiinţifice: de la fizica energiilor înalte şi cercetarea spaţiului îndepărtat, la disciplinele care abordează provocările cu care se confruntă societatea, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei, diagnosticarea bolilor şi schimbările climatice.

În prezent, Comisia Europeană contribuie la finanţarea reţelei GÉANT cu 41,8 milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb