REŢELE DE SOCIALIZARE Twitter, exemplu pozitiv pentru interzicerea publicităţii politice

Ziarul BURSA #Companii / 11 noiembrie 2019

Comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene, Margrethe Vestager, a lăudat Twitter pentru interzicerea publicităţii politice, dar a criticat Facebook, care continuă să o permită, pentru "manipularea de facto a deciziilor de vot". Margrethe Vestager a primit noi prerogative din partea UE pentru supravegherea sectorului tehnologic pe parcursul următorilor cinci ani.

Comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene, Margrethe Vestager, a lăudat Twitter pentru interzicerea publicităţii politice, dar a criticat Facebook, care continuă să o permită, pentru "manipularea de facto a deciziilor de vot". Margrethe Vestager a primit noi prerogative din partea UE pentru supravegherea sectorului tehnologic pe parcursul următorilor cinci ani.

Publicitatea politică a provocat mari pagube de imagine reţelelor de socializare, iar acest lucru este recunoscut de la cel mai înalt nivel.

Comisarul pentru Concurenţă al Uniunii Europene, Margrethe Vestager, a lăudat Twitter pentru interzicerea publicităţii politice, dar a criticat Facebook, care continuă să o permită, pentru "manipularea de facto a deciziilor de vot". Margrethe Vestager a primit noi prerogative din partea UE pentru supravegherea sectorului tehnologic pe parcursul următorilor cinci ani. Atât Twitter cât şi Facebook sunt presate să oprească reclamele care răspândesc afirmaţii false şi care ar putea influenţa alegerile. Twitter va interzice în această lună reclamele politice, la nivel global. Directorul general al Twitter Jack Dorsey a spus că reclamele plătite impun "oamenilor mesajele politice ţintite" cu o forţă "care provoacă riscuri semnificative politicii, putând fi utilizate pentru a influenţa voturi care afectează vieţile a milioane de oameni".

"Declaraţia Twitter nu este sfârşitul poveştii, aveţi încă alte probleme, precum bot-urile şi altele, dar este un pas important înainte, deoarece compania îşi declară valorile", a afirmat Vestager, la o conferinţă la Lisabona. Un bot este o aplicaţie automată care poate controla un cont Twitter şi transmite mesaje.

Directorul general al Facebook Mark Zuckerberg a apărat politica de a permite reclamele politicienilor care ar putea conţine mesaje false sau înşelătoare, arătând că platforma de socializare nu vrea să îngrădească dis-cursul politic. Vestager a spus că democraţia trebuie să fie deschisă, iar o reclamă politică să poată fi verificată, contrazisă şi să permită oferirea unor opinii diferite: "Dar, dacă este doar în feed-ul tău, între tine şi Facebook, iar ei îţi transmit informaţii în funcţie de cine eşti, aceasta nu mai este democraţie". Vestager a spus că a urmărit cu atenţie declaraţiile lui Zuckerberg şi ale Facebook. Politiciana daneză este aşteptată să se folosească de mandatul său extins de comisar să stabilească reguli referitoare la responsabilităţile, datoriile şi standardele de securitate ale companiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb