Reticenţa faţă de vaccinuri reprezintă o ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice peste tot în Europa, iar diferenţele în ceea ce priveşte accesul la asistenţa medicală rămân o realitate foarte pregnantă în Uniunea Europeană, relevă Raportul privind starea sănătăţii în UE prezentat de Vytenis Andriukaitis, comisar pentru sănătate şi siguranţă alimentară.
"Reticenţa faţă de vaccinuri reprezintă o ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice peste tot în Europa, ameninţare ce poate fi combătută îmbunătăţind cunoştinţele despre sănătate, contracarând dezinformarea şi implicându-i activ pe lucrătorii din domeniul sănătăţii", este una dintre concluziile documentului.
De asemenea, autorii raportului afirmă că transformarea digitală a promovării sănătăţii şi a prevenirii bolilor poate genera câştigători, dar şi perdanţi.
"Este posibil ca oamenii care ar beneficia cel mai mult de asistenţa medicală prin tehnologie mobilă şi de alte asemenea instrumente digitale să fie chiar cei care să aibă cele mai mari probleme în a avea acces uşor la aceste instrumente" se arată în document.
Inovările în ceea ce priveşte mixul de competenţe în rândul lucrătorilor din domeniul sănătăţii indică un mare potenţial de sporire a rezilienţei sistemelor de sănătate. Peste tot în UE există exemple încurajatoare de transfer al sarcinilor între lucrătorii din domeniul sănătăţii, în special în ceea ce priveşte consolidarea rolului asistenţilor medicali şi al farmaciştilor, indică raportul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.12.2019, 11:19)
Dacă soarta omenirii ar fi depins de vaccinuri, atunci omenirea ar fi disparut înainte de apariția lor ...
Teoretic, un om vaccinat ar trebui să fie protejat pentru boala sau bolile pentru care e destinat vaccinul ... atunci cum se face că se îmbolnăvesc exact de acea boala și în plus fac boli mult mai grave datorită chimicalelor din vaccin ... adică te speli pe mâini cu săpun ca să scapi de bacterii si viruși, apoi te vaccinezi si-i bagi cu siringa direct în corp, evitând astfel bariera digestiva, bariera respiratorie și cea mai mare barieră protectiva... pielea umană... ciudat mod de gândire are rasa umană...