Reuniune CAE la Luxemburg, agenda discuţiilor cuprinzând Ebola, ISIL şi Ucraina

E.D.
Politică / 20 octombrie 2014

Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE) se va desfăşura astăzi la Luxemburg, pe agenda discuţiilor fiind epidemia de Ebola, situaţia din Irak şi Siria în contextul ameninţărilor grupării autointitulate ISIL, implicaţiile regionale ale crizei din Libia, stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu (PPOM) şi situaţia din Fâşia Gaza, precum şi criza din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor şi Externelor, la reuniune va participa şi şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean.

Epidemia de Ebola va fi discutată din perspectiva convenirii unei strategii coordonate a UE de gestionare a pandemiei, inclusiv la nivel financiar. Discuţiile vizând situaţia din Irak şi Siria în contextul ameninţărilor grupării autointitulate ISIL vor aborda principalele aspecte ale dosarului: combaterea terorismului, luptătorii străini şi eficientizarea, la nivel UE, a măsurilor de contracarare a extremismului militant, evidenţiază comunicatul MAE.

Miniştrii de externe europeni vor face un schimb de opinii şi despre implicaţiile regionale ale crizei din Libia. Vor fi evaluate modalităţile prin care UE poate contribui la sprijinirea eforturilor ONU de stabilizare şi consolidare a încrederii în statul din nordul Africii.

Vor fi trecute in revistă evoluţiile recente şi stadiul PPOM, precum şi perspectivele revigorării Procesului.

Criza ucraineană, aflată constant pe agenda diplomaţiei europene în ultimele luni, va fi discutată din perspectiva ultimelor evoluţii din teren, inclusiv din punct de vedere umanitar şi al eforturilor de reconstrucţie în zonele afectate de conflict.

În marja CAE, ministrul Titus Corlăţean va participa, alături de omologii europeni, la reuniunea Grupului "Prietenii Georgiei", care o va avea ca invitat pe ministrul de externe georgian Maia Pandjikidze, precum şi la dineul oferit de Preşedinţia italiană a Consiliului Uniunii Europene în onoarea C. Ashton, cu ocazia finalizării mandatului acesteia de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate şi Vice-preşedinte al Comisiei Europene, mai precizează comunicatul MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb