REUTERS: CEL MAI PROBABIL,  Baghdadi nu se află printre liderii ISIS ucişi în atacul aerian

Andrei Stan
Internaţional / 12 octombrie 2015

Opt conducători ai Statului Islamic (ISIS) au fost ucişi într-un atac aerian în timpul unei întâlniri dintr-un oraş din vestul Irakului, dar liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, nu pare a fi printre ei, trasnsmite Reuters citând locuitori ai oraşului şi surse medicale.

Irakul a anunţat ieri că forţele sale aeriene au atacat un convoi care îl transporta pe Baghdadi la o întâlnire. De asemenea, Baghdadi ar fi fost scos din convoi într-o stare necunoscută. Anunţul făcut de forţele irakiene a fost cel mai recent raport neconfirmat al posibilului deces al lui Baghdadi, care a supravieţuit timp de un an atacurilor aeriene conduse de SUA şi războaielor etnice din cele două ţări (Irak şi Siria) în care liderul ISIS s-a autoproclamat calif al tuturor musulmanilor.

Un site de tip Twitter care publică declaraţii ale Statului Islamic a anunţat că "zvonurile" conform cărora atacul aerian l-a vizat pe Baghdadi sunt false.

Un oficial militar american din Bagdad, aflat sub protecţia anonimatului, a declarat că Statele Unite nu au niciun indiciu că Baghdadi a fost ucis sau rănit în timpul operaţiunii.

"Forţele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al- Baghdadi în timp ce se îndrepta spre Karabla pentru a participa la o întâlnire cu comandanţii ISIS", a anunţat armata irakiană într-o declaraţie.

"Locaţia întâlnirii a fost, de asemenea, bombardată şi mulţi dintre liderii grupării au fost ucişi sau răniţi. Soarta criminalului al-Baghdadi este necunoscută, acesta a fost scos de la locul bombardamentului de un vehicul. Starea lui de sănătate este încă neclară", se arată în anunţul armatei irakiene.

Surse medicale şi rezidenţi au spus că atacurile aeriene au lovit două case şi au ucis opt lideri locali ai unei forţe de poliţie a ISIS din oraş .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb