Reuters: "Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi drone ruseşti"

T.B.
Internaţional / 13 ianuarie

Reuters: "Ucraina a fost atacată peste noapte de 40 de rachete şi drone ruseşti"

Ucraina a suferit un atac de amploare cu rachete ruseşti la primele ore ale zilei de sâmbătă, în timp ce apărarea sa antiaeriană a reuşit să doboare o proporţie mult mai mică dintre acestea decât de obicei, transmite Reuters.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone. Opt rachete au fost doborâte, se arată într-o declaraţie pe reţelele de socializare, relatează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina suferă acum de un deficit de rachete de apărare aeriană, precizează sursa. Nu a fost imediat clar dacă acesta sau oricare alt factor au fost motivul pentru rata scăzută de respingeri a loviturilor, informează reuters.

Majoritatea tipurilor de rachete folosite peste noapte au fost balistice extrem de rapide, au spus forţele aeriene, transmite sursa menţionată. Acestea sunt mult mai greu de doborât, afirmă sursa precizată.

"Trebuie remarcat că peste 20 dintre toate (armele) enumerate, care nu au fost incluse în numărul celor doborâte, nu şi-au atins ţinta ca urmare a contramăsurilor active prin război electronic", se arată în comunicat, relatează reuters. Nu au existat detalii cu privire la ţintele atacului, afirmă sursa.

Apărarea antiaeriană a doborât rachete ruseşti în cel puţin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din acele provincii, menţionează reuters.

Marele oraş din sud-estul Dnipro a fost lovit, a spus guvernatorul local, conform sursei relatate.

Poliţia din regiunea de nord a Cernihivului a postat o fotografie a unui crater mare realizat de o rachetă doborâtă, precizează sursa indicată.

"Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private şi clădiri nerezidenţiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă", a scris poliţia, informează reuters.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. doar 40? hai cu mai multe......:)))

    1. Mănânci pe rusește

    Deja in doua rinduri rachetele Rusiei au cazut pe teritoriul ei la granita cu Ucraina .Acum, nevoia de lovire a rachetelor rusesti si a dronelor scade substantial o data cu razboiul electronic .Cad singure ca mustele .SUA deja nu mai mizeaza pe loviturile cu rachete decit cele ce au in componenta softul extrem de sofisticat .Bombele de mica putere nucleara impreuna cu noile bombardiere invizibile construite de SUA reprezinta viitorul .

    1. Pesedistule de serviciu cu propaganda, ai dreptate, sa nu mai dam nicio racheta Patriot catre Ucraina. In fapt, sa nu mai cumparam deloc rachete Patriot, asa cum vrea ciulacul tau, de un miliard de euro. Doar nu sunt necesare, nu-i asa?

       

      "Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone. Opt rachete au fost doborâte" 

       

      Dezastrul este iminent pentru regimul ucran banderist de la Kiev. Toate intreprinderile care lucrau ceva armament sunt puse una cate una la pamant. Fabrici de drone, de reparat armament, de explozibil sunt distruse una cate una.

      Am o veste pentru tine, Rusia a reusit demult sa detecteze si sa intercepteze electronic marele avion F35. Intr-o recenta avertizare catre americani, un avion de acest tip a fost prabusit chiar pe teritoriul american printr-un satelit rusesc. Si avionul a fost distrus in Carolina de Sud.

      "19 sept. 2023 — Authorities found a debris field on Monday fr om a Marine Corps F-35 stealth fighter jet that crashed in South Carolina after the pilot ejected" 

      Mujicii nu au reusit sa detecteze "agentul termic" in calorifere insa au "detectat si interceptat electronic marele avion F35 printr-un satelit mujic":-)...astia saracii sunt "inghetati " in timp si in alt univers:-)

      In București tot mujicii sunt?

    deocamdata le bruiaza si cad aiurea, sau cad aiurea ca asa bine-s facute, dar dc ar reusi americanii sa le faca sa mearga inapoi la mama ruzzia? eh?

    1. Este o minciuna, nu bruiaza nimic. Credulitatea ta este incredibila!!!!

      cad ca mustele

      Cad ca mustele peste fabricile de armament ale ucrainienilor, da. O spune chiar Zaluzny. Cine suntem noi sa il contrazicem pe comandantul sef ucran. Au cazut peste fabricile de armament.

       

      "Explosions occurred at Ukrainian critical infrastructure facilities, industrial and military facilities last night, Ukrainian armed forces commander Valery Zaluzhny announced on his Telegram channel, without providing any details. 

      "We have not seen so much red - red being enemy targets - for a very long time," Air Force Spokesman Yury Ignat said on Ukrainian TV." 

      Omule ai o prb cu Ukraina, știu îți place de Putin, dute și lasă-ne cu Occidentul decadent și lgbt siincearca sa f vacante în Siberia etc, atunci vei fi în forma pt a merge la războiul lui Putin.

      Să ți fie rușine ca, crezi în propaganda ruseasca

      SLAVA UKRAINA 

    Dacă se trezesc ucrainenii și rup " frăția" cu vestul? Abia atunci vom vedea pe unde scoatem cămașa. Licuriciul va fi fost demult plecat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb