Reuters: Ucraina confirmă că a distrus o navă lansatoare de rachete într-un atac asupra Crimeei

R.S.
Internaţional / 21 mai

Reuters: Ucraina confirmă că a distrus o navă lansatoare de rachete într-un atac asupra Crimeei

Armata ucraineană a declarat astăzi că a distrus ultima navă de război a Rusiei, echipată cu rachete de croazieră, staţionată în peninsula Crimeea, ocupată de Moscova, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în weekend, relatează Reuters.

Anterior, armata ucraineană indicase că a efectuat un atac cu rază lungă de acţiune care a distrus duminică un dragor, adăugând că are nevoie de mai mult timp pentru a confirma efectele atacului.

"Potrivit informaţiilor actualizate, forţele de apărare ucrainene au lovit o navă rusă transportoare de rachete 22800 'Ciclon' la Sevastopol, în noaptea de 19 mai", a declarat marţi Statul Major ucrainean, conform Reuters.

Marina ucraineană a afirmat ulterior într-o postare pe X că nava a fost "distrusă".

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste declaraţii. Din partea Rusiei nu a venit deocamdată niciun comentariu.

Ministerul rus al Apărării afirmase duminică că forţele sale au doborât nouă rachete americane ATACMS deasupra Crimeei. Guvernatorul instalat de Moscova în peninsulă, Mihail Razvojaev a declarat că nimeni nu a fost rănit în atac, dar că unele clădiri rezidenţiale au fost avariate.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, a declarat că 'Ciclon' a fost "ultima navă purtătoare de rachete de croazieră" a Rusiei care staţiona la baza din Sevastopol, potrivit sursei citate.

Ministerul rus al Apărării a specificat anterior că nava a fost construită la un şantier naval din Kerci şi a intrat în serviciu în iunie anul trecut.

'Ciclon' nu a tras niciodată vreo rachetă de croazieră în timpul serviciului activ, a declarat Pletenciuk în comentarii televizate.

În lipsa unei flote proprii, Ucraina a efectuat atacuri cu rachete şi drone navale asupra Flotei ruse din Marea Neagră în cursul războiului ce durează de 27 de luni, scrie Reuters.

Marina ucraineană afirmă că atacurile Kievului au determinat Rusia să îşi retragă cea mai mare parte a Flotei Mării Negre din peninsula Crimeea în Novorossiisk.

Pletenciuk a indicat că, din cinci nave de război din proiectul rusesc 22800, două au fost distruse, alte două relocate în Marea Caspică, iar una se află în prezent la un şantier naval.

Oficialii de la Kiev afirmă că atacurile au permis Ucrainei să preia iniţiativa în Marea Neagră şi să submineze capacitatea Moscovei de a efectua atacuri cu rachete pe teritoriul ucrainean dinspre mare, mai transmite Reuters.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Diferenta este semnificativa .Ucraina scufunda nave purtatoare de rachete Kalibr sau distruge aeronave militare de ultima generatie ba chiar loveste si distruge rafinariii si centre de comanda iar Rusia distruge case si omoara cvili nevinovati basca distruge si parti din sistemul energetic .

    1. hai nu mai minti ca ingheata apele in mijlocul verii, fUkraina nu a lovit nimic

    Da ma au infrant.

    Am un singur citat din The Economist, de ieri.

    "Official Ukrainian narratives that present a rosy picture are not helping to calm nerves. “[President Volodymyr] Zelensky is being kept in a warm bath,” complains Mr Yaroslavsky. “We think the president should tune into the situation on the ground and not ape Putin, a man whose life revolves around the papers his aides bring him.” A government official, who asked to remain anonymous, suggests that Mr Zelensky had already sensed he might not be receiving the full truth. “That’s what he yells at his generals, at least.” 

    Oleksandr Husarov, the head of the Pechenigi municipality, says optimistic news reports about Ukrainian strength have themselves created different problems in the effort to evacuate people fr om towns near Vovchansk. " 

    In aceasta relatare, chiar insusi Zelensky urla disperat la generalii lui pentru ca stie ca nu i se spune adevarul. Rusii castiga teren peste tot pe front, iar propagandistii ucrainieni sunt ocupati cu minciunile despre loviturile lor de nimic. 

    Si Hitler era convins ca armata lui castiga razboiul prin martie 1945

    Bravo Ucraina. Loviti rusii unde-i doare-flota , aeroporturi, centre de comanda, rafinarii, pana le iese razboiul din cap si se cara din Ucraina.

    Toata flota ruzziei, langa submarinul Moskva, drum bun :)).

    Cine scoate sabia, de sabie va pieri.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb