Reuters: Zeci de palestinieni au fost ucişi în Gaza după plecarea Blinken din regiune fără o perspectivă clară de armistiţiu

R.S.
Internaţional / 21 august

Reuters: Zeci de palestinieni au fost ucişi în Gaza după plecarea Blinken din regiune fără o perspectivă clară de armistiţiu

Atacurile aeriene israeliene din Gaza au ucis cel puţin 50 de palestinieni în ultimele 24 de ore, au raportat miercuri autorităţile sanitare palestiniene, potrivit Reuters.

În timp ce eforturile diplomatice continuă pentru a pune capăt războiului de zece luni dintre Israel şi Hamas, armata israeliană a declarat că avioanele sale de luptă au lovit aproximativ treizeci de ţinte din Fâşia Gaza, inclusiv tuneluri, locuri de lansare a rachetelor şi un post de observaţie. Armata israeliană a ucis zeci de luptători înarmaţi şi a confiscat arme, inclusiv explozibili, grenade şi puşti automate, a adăugat aceasta.

De asemenea, armata a emis noi ordine de evacuare în zona supraaglomerată Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, unde s-au refugiat sute de mii de palestinieni strămutaţi din cauza luptelor. Ordinele de evacuare, pe care armata le consideră necesare pentru a scoate civilii din ceea ce descrie ca fiind o "zonă de luptă periculoasă", au fost urmate rapid de tiruri de tanc care au ucis cel puţin o persoană şi au rănit alte câteva, au declarat medici şi locuitori, conform Reuters.

Armata israeliană a lovit o şcoală şi o casă din apropiere în oraşul Gaza, omorând cel puţin trei persoane şi rănind 15, a declarat Serviciul civil de urgenţă din teritoriu. Armata a declarat că a lovit militanţi Hamas care operau într-un centru de comandă situat în interiorul unui complex ce a servit anterior ca şcoală şi a acuzat Hamas că continuă să opereze din interiorul instalaţiilor şi zonelor civile, o acuzaţie negată de grupul militant islamist dominant din Gaza.

În oraşul Bani Suhaila de lângă Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, un atac aerian israelian a ucis şapte palestinieni la o tabără de corturi pentru persoanele strămutate, au declarat medicii.

Potrivit oficialilor palestinieni şi Organizaţiei Naţiunilor Unite, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza au fost strămutaţi cel puţin o dată ca urmare a ofensivei militare şi a bombardamentelor israeliene, a mai consemnat Reuters.

Luptele au loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken tocmai a încheiat o nouă vizită în regiune, fără nicio perspectivă clară de a se ajunge la un acord pentru încetarea ostilităţilor.

Antony Blinken şi interlocutorii săi - din Egipt, Qatar şi Israel - au încercat să definească contururile unei încetări a focului în Gaza, o enclavă suprapopulată în care campania militară israeliană a făcut peste 40.000 de victime începând din octombrie, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, şi unde zeci de israelieni sunt ţinuţi ostatici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb