REVISTA PRESEI 03.12.2018

T.T.
Revista Presei / 3 decembrie 2018

REVISTA PRESEI 03.12.2018

Adevărul

Poliţistul cultivator şi traficant de canabis. Agentul-şef principal a vândut droguri unei fete chiar în maşina Poliţiei

Publicaţia "Adevărul" scrie că un poliţist sătmărean, în prezent suspendat din activitate şi aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat după ce a fost prins că, în perioada ianuarie-iunie 2017, a vândut canabis în municipiul Satu Mare, drogurile provenind din cultură proprie ori ale unor complici.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Antidrog de la Broul Teritorial Satu Mare al DIICOT şi confirmat deja de judecătorii de cameră preliminară, Cristian Pastor, agent şef principal în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Satu Mare, a acţionat în complicitate cu cinci persoane, trimise în faţa instanţei în acelaşi dosar.

Bancherul

Raiffeisen Bank îşi face reclamă înşelătoare la creditul de refinanţare

Publicaţia "Bancherul" este de părere că dobânda reală a creditului Flexicredit, exprimată prin indicatorul Dobânda Anuală Efectivă (DAE), care include nu doar dobada nominală, pe care toate băncile o promovează în continuare, dovadă că nu au învăţat nimic din criză din 2008, ci şi alte costuri, precum comisioanele, este mult mai mare, şi anume 11%.

De fapt, dobânda la creditele de refinanţare acordate de Raiffeisen Bank ajunge chiar la 12%, iar costul total (DAE) la peste 14%, deci cu cinci puncte peste dobânda din reclamă.

Dobânda din reclamă, de 9%, este valabilă doar dacă se încasează salariul într-un cont al băncii, altfel nivelul acesteia este 10%.

De asemenea, dobânda de 9% se aplică doar la creditele cu valori mai mari de echivalentul a 7.000 de euro (32.000 de lei), pentru împrumuturile mai mici dobânda fiind cu două puncte mai mare: 12%.

În concluzie, dobânda corectă pe care Raiffeisen ar trebui să o promoveze pentru creditul de refinanţare, dacă ar da dovadă de responsabilitate, este 14%, nicidecum 9%, consideră publicaţia.

Cotidianul

Ce mai pregăteşte Tudorel Toader

Publicaţia "Cotidianul" consideră că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General se va transforma în Direcţie.

Potrivit surselor Antena 3, zilele viitoare, Toader va da ordonanţă de urgenţă prin care Secţia de investigare se va transforma în Direcţia pentru investigarea magistraţilor. Conform televiziunii, ministrul "vrea să elimine controlul pe care procurorul general încă îl mai are asupra magistraţilor".

Semne că Secţia de anchetare a magistraţilor înfiinţată de PSD prin lege în cadrul Parchetului General se va transforma în direcţie pe modelul DNA şi DIICOT au apărut încă de luna trecută.

Adina Florea, şefa adjunctă a Secţiei de investigare a magistraţilor, a spus pe 21 noiembrie la o discuţie de la Ministerul Justiţiei privind nevoile secţiei, că este întemeiată solicitarea ca structura să fie transformată în direcţie după modelul DNA şi DIICOT.

Naţional

Macron şi-a pus poporul în cap

Publicaţia "Naţional" notează că, sâmbătă, "vestele galbene" au reluat protestele în Franţa: 136.000 de manifestanţi la scară naţională şi 10.000 de manifestanţi la Paris. Capitală Franţei a devenit scenă unor importante violente urbane. Proteste au avut loc şi în Bordeaux, Brest, Toulouse, Marsilia, Lille, Montpellier.

De asemenea, publicaţia susţine că Guvernul studiază toate opţiunile pentru a evita noi scene de violente, inclusiv pistă instaurării stării de urgenţă, a declarat, ieri, purtătorul de cuvand al executivului, Benjamin Griveau, în timp ce la palatul Elysee preşedintele Emmanuel Macron a convocat o reuniune de urgenţă pe tema protestelor, la care au participat printre alţii premierul Edouard Philippe şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb