Adevărul
• Varianta alternativă a cazului "patinuar", prezentată în apărarea învăţătorului de la Iaşi. Cele două versiuni sunt total diferite
Publicaţia "Adevărul" scrie că, profesorii şi părinţii de de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi îl susţin pe învăţătorul acuzat că a corectat cuvântul "patinoar" cu "patinuar" în lucrarea de control a unui elev de clasa a II-a. În apărarea acestuia, au prezentat o versiune a faptelor despre care susţin că n-are nicio legătură cu cea a părintelui care a făcut public cazul.
Părinţii elevilor din clasa a II-a de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi au transmis, prin intermediul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, că îl susţin pe învăţătorul copiilor lor. Aceştia spun că învăţătorul "şi-a făcut meseria în mod exemplar, ajutând la dezvoltarea intelectuală şi morală" a copiilor şi că aceştia au ce învăţa de la dascăl. Aceştia îl acuză pe Ionel Tarnoveski că pe 26 octombrie 2017 "a intrat în clasă, a ţipat la învăţător şi i-a adresat cuvinte jignitoare, fiind foarte violent atât fizic, cât şi verbal. În urma acestui incident, dar şi a altuia pe care l-ar fi avut cu profesorul de limba engleză, părintele ar fi "produs o stare de stres în rândul copiilor".
Bancherul
• BNR publica un grafic care arata ca dobanda tranzactiilor interbancare a fost mai mare decat ROBOR in februarie, o exceptie insa de la regula
Publicaţia "Bancherul" informează că Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un grafic din care rezulta ca dobanda medie a tranzactiilor efective pe piata interbancara, 70% realizandu-se pe termen de o zi (overnight-ON), a fost in luna februarie mai mare decat indicele ROBOR la 3 luni, stabilit in principal pe baza cotatiilor bancilor, adica a asteptarilor acestora privind evolutia dobanzii.
Conform datelor BNR, in luna ianuarie, dobanda medie a tranzactiilor interbancare a fost 2,24%, cu aproximativ 0,7 puncte sub media ROBOR la 3 luni, de 2,97%.
In luna urmatoare, februarie, dobanda tranzactiilor efective pe piata interbancara a urcat la 3,38%, in timp ce ROBOR la 3 luni a scazut la 3,17%.
Cotidianul
• Complicaţii şi complicităţi noi în dosarul lui Kovesi
Publicaţia "Cotidianul" informează că, după revenirea de la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a fost citată din nou de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în calitate de suspect, pentru data de 7 martie 2019, în dosarul privind aducerea în România a fostului director al FNI, Nicolae Popa, în cursul lunii aprilie 2011. Kovesi este acuzată în acest dosar de infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Cererile de recuzare formulate împotriva procurorului de caz, Adina Florea, şi a procurorului şef de secţie, Gheorghe Stan, i-au fost respinse, astfel că în data de 7 martie îi vor fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi probele pe care se întemeiază, după care are dreptul să dea o declaraţie cu privire la învinuirile ce i se aduc sau să invoce dreptul la tăcere.
Naţional
• Dosar de coruptie la varful MAI!
Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Iata ca, intr-o perioada in care directorul structurii este atacat din toate partile, dupa ce se aude ca Rares Vaduva ar fi pus acum ochii chiar pe postul sau, Directia Generala Anticoruptie este gata sa dea o lovitura de proportii prin care sa iasa din "conul de umbra" in care parca a fost special impinsa o anume perioada. Este vorba de un mega scandal de coruptie chiar la varful Ministerului de Interne si care poate lovi pana in "inima" unei tot mai influente "fratii" care pare sa fi preluat in ultima vreme "controlul absolut" asupra lui Carmen Dan. Iar audierile de zilele trecute de la DGA demonstreaza "greutatea" acestei anchete, din moment ce insusi "eminenta cenusie" a Secretariatului General al MAI, chestorul Valentin Melnic a ajuns sa dea explicatii despre organizarea concursului de anul trecut privind desemnarea detasatilor de politie in strainatate, in capitale europene ca Bruxelles si Londra!"