REVISTA PRESEI 08.07.2017

Willy Homner
Revista Presei / 8 iulie 2017

REVISTA PRESEI 08.07.2017

ADEVARUL

Prima întâlnire bilaterală între Putin şi Trump

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au avut o întâlnire care a durat mai bine de două ore, la summitul G20 de la Hamburg. Cei doi lideri au ajuns la un acord pentru încetarea focului în sud-vestul Siriei şi au discutat despre implicarea Rusiei în ultimul scrutin prezidenţial din Statele Unite. Secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat că Donald Trump a deshis întâlnirea cu Vladimir Putin manifestându-şi îngrijorarea cu privire la ingerinţele Rusiei în alegerile din noiembrie anul trecut din Statele Unite, iar preşedintele rus a negat că a avut vreun amestec. La rândul său, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov le-a spus reporterilor că Trump i-ar fi dat asigurări omologului său de la Kremlin că acceptă declaraţiile acestuia potrivit cărora Rusia nu s-a amestectat în ultimul scrutin prezidenţial american.

Liderii G20 s-au reunit la Hamburg într-un context tensionat

Summitul G20 de la Hamburg a început vineri într-un climat tensionat, marcat de ameninţarea teroristă şi de violenţele din acest oraş-port, dar şi cu multe întrebări legate de poziţionarea preşedintelui american Donald Trump, încă un debutant în politica internaţională, pe diverse subiecte sensibile ale lumii, cum ar fi încălzirea globală şi viitorul relaţiilor comerciale.

Milioane de oameni speră ca G20 să rezolve problemele lumii

Milioane de oameni speră ca liderii ţărilor membre ale Grupului Celor Douăzeci (G20) să rezolve problemele lumii, le-a spus vineri cancelarul german Angela Merkel şefilor de stat şi de guverne reuniţi la Hamburg. Ea s-a declarat convinsă că fiecare dintre ei va face un efort în vederea unor "rezultate bune". Însă "soluţii pot fi găsite dacă noi suntem pregătiţi să facem compromisuri", a subliniat ea la începutul unui prânz de lucru în cursul căruia participanţii la summit au discutat despre creşterea economică mondială şi comerţ.

Primarul din New York merge în Hamburg pentru a se alătura protestelor faţă de Trump

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, se îndreaptă spre Hamburg, Germania, unde sâmbătă va lua cuvântul în cadrul demonstraţiilor împotriva politicii preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, precum şi a creşterii mişcărilor populiste din Europa, relatează Bloomberg. Potrivit unui comunicat de presă, primarul urmează să meargă în Berlin şi apoi în Hamburg, unde va participa la o demonstraţie organizată de către un grup numit "Hamburg Zeigt Haltung" (n.red.: Hamburgul ia atitudine), ce coincide cu participarea lui Trump la G20. Într-un alt mesaj, Hamburg Zeigt Haltung preciza că vor plăti ei cheltuielile de deplasare ale primarului, pentru ca în Germania, zilele astea "să nu se audă doar vocea preşedintelui Trump".

Cum împarte premierul Tudose banii

În cadrul şedinţei de guvern de joi, Executivul a stabilit cele 10 ministere ale căror cheltuieli, în calitate de principali ordonatori de credite, vor fi incluse în Strategia fiscal-bugetară care se va elabora pentru perioada 2018-2020. Printe ele se numără ministerul condus de Sevil Shaidehh, cel condus de Lia Olguţa Vasilescu, precum şi cel al Apărării Naţionale.

RISE Project, investigaţie despre legătura Dragnea-Tel Drum.

RISE Project a publicat, aseară, investigaţia ce ar fi pornit de la un raport secret al Direcţiei Generale de Protecţie Internă, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta legăturile lui Liviu Dragnea cu SC Tel Drum. Publicarea articolului a fost amânată în urma unui control al ANAF la redacţia Rise Project. Pe de altă parte, reprezentanţii DGPI susţin că "presupusul document secret" publicat de Rise Project nu îi aparţine. La finalul unei conferinţe de presă cu premierul, şeful Fiscului a invocat secretul fiscal când a fost întrebat ce plângeri au fost depuse la Antifraudă pentru a justifica controalele la sediul RISE Project. Bogdan Stan a precizat că aceste investigaţii nu au loc în funcţie de agenda politicienilor şi nu sunt împotriva libertăţii presei.

Băsescu: Dragnea e intangibil ca urmare a partidelor de tenis şi a chermezelor cu Ponta, Ghiţă, Coldea, Maior, Kovesi la vilele SRI

"Foarte mulţi se întreabă de ce, până acum, nici Parchetul General,nici DNA-ul şi nici Parlamentul nu au început o anchetă serioasă legată de afacerile domnului Dragnea, fie că vorbim de Tel Drum, afacerile din Brazilia, afacerile cu terenuri de vânătoare, afaceri cu ferme de porci, cu iazuri, cu terenuri şi multe altele", scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook. "Au curs râuri de cerneală în presă, au fost informaţii date de instituţii specializate legat de afacerile lu Dragnea şi ale acoliţilor săi". "Şi totuşi, nimic. Dragnea este intangibil. Oare de ce ?", Liderul PMP Traian Băsescu susţine că faptul că Liviu Dragnea este "intangibil" până şi pentru Codruţa Kovesi se explică prin "partidele bisăptămânale de tenis şi chermezele din perioada 2010 - 2014, la care participau Dragnea, Ponta, Ghiţă, Coldea, Maior la vilele SRI, acompaniaţi la partea de şpriţ şi de «Zeiţa Dreptăţii»".

Campusul şcolar la care se lucrează de un deceniu

O investiţie de care ar fi trebuit să beneficieze câteva sute de copii şi tineri din mai multe comune din sud-estul judeţulul Sălaj este abandonată în buruieni, după ce înercările autorităţilor locale de a finaliza proiectul au fost sortite eşecului. În 2007, comuna sălăjeană Hida era cuprinsă într-un amplu program guvernamental ce prevedea construirea de campusuri şcolare la zeci de unităţi de învăţământ preuniversitar din România. I-au fost alocaţi 1,2 milioane de lei, cu promisiunea că în anii ce vor urma, vor veni şi alţi bani, astfel încât în zonă să fie ridicat un campus şcolar modern, prevăzut cu şcoală, atelier, cantină-club, internat pentru elevi şi garsoniere pentru profesori, unde să fie comasaţi elevii din comunele Hida, Sînmihaiu Almaşului, Dragu şi Zimbor.

EVENIMENTUL ZILEI

Prin descinderea comandoului ANAF, Liviu Dragnea a vrut să afle cine e în spatele Rise Project - Ion Cristoiu

Liviu Dragnea n-are viziune de lider politic la nivel naţional; concepţia sa despre lume şi viaţă nu trece de hotarele judeţului Teleorman. Asta nu înseamnă că Liviu Dragnea e un tăntălău. Cam tot ce-a făcut pînă acum dovedeşte că are, dacă nu inteligenţa cerută de conducerea unei ţări, atunci măcar viclenia de a conduce un judeţ. Prin urmare, nu cred că Liviu Dragnea a trimis comandoul ANAF socotind că ziariştii de la site se vor scăpa pe ei văzînd nişte persoane dînd buzna în redacţie şi cerîndu-le cheile de la sertare. Ca toţi ziariştii, şi cei de la Rise Project ştiu că în România azi poţi fi mare ştab la ANAF şi mîine coleg de celulă cu încă vreo zece la Arestul central.

Cardurile, bancomatele şi POS-urile Băncii Transilvania nu vor funcţiona în noaptea de sâmbătă spre duminică

Anunţ important făcut de una dintre cele mai mari bănci din România. Cardurile şi bancomatele nu vor putea fi folosite pentru 4 ore. Cardurile, bancomatele şi POS-urile Băncii Transilvania nu vor funcţiona în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 8/9 iulie, între orele 0:00 - 4:00, când vor fi făcute actualizări în sistemul informatic, informează un comunicat al băncii. BT precizează că a ales weekendul şi respectivul interval orar pentru ca eventualul disconfort generat să fie cât mai redus, anunţă Agerpres. În acest context, Banca recomandă clienţilor să îşi asigure o rezervă de numerar şi să realizeze tranzacţii cu cardurile, respectiv folosirea bancomatelor şi POS-urilor BT în afara intervalului orar menţionat.

Ce mesaj a transmis Papa Francisc participanţilor la G20

Evenimentul de la Hamburg nu îl poate lasă indiferent pe Papa Francisc şi din acest motiv a lansat astăzi un mesaj pentru liderii lumii: să acorde "o prioritate absolută problemelor cu care se confruntă persoanele sărace şi marginalizate şi eforturilor demarate pentru încetarea războaielor". "Trebuie să acordăm o prioritate absolută săracilor, refugiaţilor, suferinzilor, celor evacuaţi şi celor excluşi, fără distincţie de naţionalitate, rasă, religie sau cultură, şi să respingem conflictele armate", a afirmat papa Francisc într-un mesaj trimis cancelarului german Angela Merkel, gazda summit-ului G20.

Udrea: Sondajele din campania electorală le discutam cu COLDEA şi MAIOR

Aseară Elena Udrea a avut o intervenţie telefonică în emisiunea moderată de Victor Ciutacu, mărturisind că nu ştia de noul dosar disjuns despre campania electorală. "Am aflat astăzi, de la RTV, despre disjungerea referitoare la plăţile din campania electorală. Nu stiu mai mult. Dar, ştiu că rezultatul sondajelor candidatului PMP le discutam cu domnii Maior şi Coldea. Comentam sondajele Caselor apropiate SRI. Dâncu le făcea pentru SRI şi le discutam cu ei". "Mă surprinde că la momentul respectiv activitatea de consultanţă electorală nu stârnea suspiciunea că banii erau din acţiuni de corupţie cum se crede acum. Domnul Coldea nu era preocupat de asta. Nu era nicio preocupare cu ce se plăteau sondajele la vremea aceea", a continuat Elena Udrea.

Daea are un "geamăn" - Ministrul EDUCAŢIEI

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a scăpat porumbelul. Acesta a afirmat ca educaţia este gratis pentru toţi copiii, deoarece părinţii plătesc pentru ea. "Educaţia e gratuită conform Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic", a spus Liviu Pop. Acesta a mai afirmat ca este rolul părinţilor să îşi îndrume copiii în ceea ce priveşte lucrurile pe care le vor învăţa la şscoală.

JURNALUL NATIONAL

Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o pe chinezoica Shuai Peng, locul 37 WTA, cu scorul de 6-4 7-6. Românca s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon şi va juca împotriva Victoriei Azarenka. Halep (25 ani, a doua favorită) s-a impus după o oră şi 38 de minute, într-un meci echilibrat cu Peng (31 ani, 37 WTA), salvând chiar o minge de set. Simona Halep şi-a asigurat un cec de 147.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belarusa Victoria Azarenka, victorioasă cu 3-6, 6-1, 6-4 în faţa britanicei Heather Watson.

G20: Hamburg este sub asediul anarhiştilor

Noi ciocniri au izbucnit vineri dimineaţă în marginea summitului G20 de la Hamburg, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini al poliţiei germane, a anunţat aceasta pe Twitter, potrivit AFP. Poliţia federală a semnalat o 'operaţiune în desfăşurare împotriva unor persoane violente' care au lansat cockteiluri Molotov şi au incendiat 'maşini de patrulare' în cartierul Altona, în apropierea unui comisariat. Un fotograf al DPA a transmis că circa 25-30 de maşini au fost incendiate în cartierele Altona şi Blankenese. Poliţia a sfătuit populaţia să evite zona şi să se ţină la distanţă de protestatarii violenţi, potrivit DPA. În acelaşi timp, sute de demonstraţi din diferite părţi ale oraşului au încercat să treacă de cordoanele de securitate din apropierea locului unde are loc summitul, pentru a perturba reuniunea liderilor celor mai mari 20 de economii ale lumii.

Guvernul Tudose pregăteşte momentul T0 în Justiţie

Dacă impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate au dinamitat Guvernul Tudose chiar din ziua învestirii, noul program de guvernare al Executivului prevede modificări substanţiale şi la capitolul Justiţie. Varianta 2.0 a programului arată că noul cabinet a fost însărcinat cu o misiune specială: resetarea sistemului judiciar. Momentul T0 aşteptat de liderii PSD apare camuflat sub aşa-zisa necesitate a adoptării unui "moment de reînceput înaintea intrării în anul centenar". Modificarea programului de guvernare pe baza căruia a funcţionat Guvernul Grindeanu a venit cu măsuri noi în fiscalitate (impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate) însă nu a ignorat nici alte capitole considerate sensibile de liderii PSD.

Străinii, invitaţi în România, iar românii, trimişi în vacanţe exotice mai ieftine decât în Europa

Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, continuă tradiţia de a aduce turişti israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le şi circuite opţionale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru anunţă diversificarea destinaţiilor pentru acest an. Astfel, pentru sezonul 2017, turiştii israelieni aleg, pe Litoralul românesc, pe lângă staţiunile deja consacrate Mamaia şi Neptun şi staţiunea Costineşti, respectiv pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, şi staţiunea Azuga. De asemenea, staţiunea Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti israelieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb