REVISTA PRESEI 08.11.2017

Willy Homner
Revista Presei / 8 noiembrie 2017

REVISTA PRESEI 08.11.2017

ADEVARUL

Peste 8.000 de sindicalişti au protestat la Mioveni

Aproape 8.000 de oameni au protestat marţi, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, la un miting organizat de Sindicatul Automobile Dacia împotriva Guvernului şi a măsurilor sale. Miile de salariaţi de la mai multe firme din industria auto argeşeană, majoritatea de la Dacia-Renault, au venit la miting pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de neîncheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură şi faţă de întârzierile la demararea lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu, dar mai ales pentru a condamna anunţata măsură a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Codul Fiscal: Guvernul le ia primarilor vrabia din mână şi le promite cioara de pe gard

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea le-au promis primarilor că banii pe care bugetele locale îi pierd ca urmare a reducerii impozitului pe venit vor fi subvenţionaţi de Guvern. Problema e că sunt şanse foarte mici ca Executivul să dispună de aceşti bani în 2018. Şi chiar dacă va exista această compensare, primăriile vor ieşi tot în pierdere. Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu Ionuţ Negoiţă (primarul PSD al Sectorul 3) şi Gheorghe Falcă (primarul PNL al Aradului), reprezentanţii edililor din întreaga ţară, după ce aceştia s-au declarat profund nemulţumiţi de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, măsură care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Lupul dacic, simbolul României la Bruxelles

Ministerul Afacerilor Europene, care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară. Concret, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România. Cele 19 logo-uri finaliste pentru preşedinţia română a UE au fost punctate pe Facebook după criteriul: like, love, wow. Jurnalistul Rareş Bogdan, membru al juriului, a susţinut, pentru "Adevărul", că unele logo-uri nu aveau nicio legătură cu designul, ci mai degrabă cu "patologia psihiatrică". Un alt membru al juriului, analistul politic Bogdan Chirieac, a fost, cumva, ironic: ar fi preferat un simbol al luptei anticorupţie. N-a fost cazul.

Ludovic Orban: Deputatul PSD Iulian Iancu este omul Gazprom

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Adevărul Live, că deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisie pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României. "Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu de drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc", a spus Ludovic Orban la Adevărul Live.

Finanţare de 3,5 milioane de euro pentru investiţii, intr-un sat uitat de autorităţi

Este cea mai mare investiţie rurală obţinută, după 1989, printr-un proiect gestionat de o entitate privată. Localitatea gălăţeană Cudalbi va beneficia în perioada următoare de o finanţare nerambursabilă, din fonduri europene, pentru racordarea la reţeaua de gaze, reabilitarea unor clădiri publice şi dezvoltarea unor servicii sociale şi sprijinirea a cel puţin 20 de firme locale. De altfel, localitatea în discuţie este una dintre aşezările gălăţene aproape uitate de autorităţile judeţene, dat fiind că în ultimele două decenii acolo s-a investit cel mai puţin în infrastructură, în ciuda faptului că are peste 6.200 de locuitori. Finanţarea s-a realizat prin intermediul unui parteneriat Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est (PTIRSE), Primăria Cudalbi şi Liceul Tehnologic din localitate.

Desteptarea! Rusia lui Putin, in pierdere de viteza pe toate meridianele - Iulian Chifu

Suntem în pragul unei noi schimbări de paradigmă la nivel global, după repetatele forcinguri ale Rusiei de a se implica în orice conflict şi dispute la nivel global. Într-adevăr, după ce şi-a epuizat propriile resurse de a determina conflicte ce reclamă intervenţie internaţională şi, fireşte, consultarea sa şi implicarea în formulele de pace, Rusia a migrat spre utilizarea conflictelor existente, cel mai vizibil fiind cel din Coreea de Nord, dar şi complicatele conflicte din Orientul Mijlociu. Noul tip de abordare şi succesiunea de iniţiative şi acţiuni ale terţilor actori au dovedit pas cu pas că Regele e gol! Rusia nu are nici pe departe instrumentele pe care le pretindea.

Războiul prin interpuşi între Arabia Saudită şi Iran, faza pe rachete

Relaţiile dintre Arabia Saudită şi Iran, cele mai mari puteri regionale care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu - Siria, Yeman, Liban, s-au deteriorat îngrijorător. Arabia Saudită a acuzat Libanul că i-a declarat război din cauza agresiunilor comise de gruparea şiită Hezbollah, sprijinită de Iran, aceasta reprezentând o escaladare dramatică a crizei care ameninţă să destabilizeze mica ţară arabă. Libanul a ajuns în centrul unei rivalităţi regionale între Arabia Saudită şi Iran după ce sâmbătă, Saad al-Hariri, considerat un aliat al Arabiei Saudite, a demisionat de la conducerea Guvernului libanez, acuzând, în discursul de demisie, Iranul şi Hezbollah. Sâmbătă seară, o rachetă lansată de rebeli dinspre Yemen a fost interceptată şi distrusă în zona aeroportului internaţional de la Riad.

BANCHERUL

Dobanda de politica monetara a BNR devine, abia acum, efectiv dobanda de referinta din Romania

Dupa 12 ani in care am fost prinsi in mrejele creditului in valuta, care pe cei mai multi ne-a ajutat sa luam un credit ieftin in euro, in timp ce pentru altii, precum cei care au apelat la francul elvetian, s-a dovedit o pacaleala, creditele in lei le-au inlocuit treptat pe cele in alte monede, odata cu scaderea dobanzilor, astfel ca rata de politica monetara a BNR devine, in sfarsit dobanda de referinta in Romania, intrucat dobanzile la creditele in lei au devenit mai importante decat cursul valutar pentru creditele in valuta. In aceste conditii, BNR a decis sa treaca la o noua etapa in administrarea politicii monetare, cu o gestionare ferma a lichiditatii din piata interbancara. Ceea ce inseamna ca de acum inainte dobanda de politica monetara a BNR, de 1,75% in prezent, devine cu adevarat dobanda de referinta din Romania.

COTIDIANUL

Germania susţine "rezistenţa" din ţările estice

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că este important pentru Germania să sprijine "rezistenţa sănătoasă, democratică a tinerei generaţii" din Polonia. Von der Leyen a spus cele de mai sus, pentru ZDF, vorbind despre copiii săi aflaţi la studii în Polonia, în cadrul programului Erasmus, şi despre experienţa trăită de ei odată cu venirea la putere a conservatorilor eurosceptici ai lui Jaroslaw Kaczynski, în 2015. Replica Varşoviei nu a întârziat. Ministrul polonez al Apărării l-a convocat pe ataşatul militar al Ambasadei Germaniei pentru a oferi explicaţii. Ministrul de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat: "Este una dintre cele mai explicite declaraţii, despre care nu sunt sigur dacă este un avertisment sau o admitere din partea Germaniei a faptului că se implică în afacerile noastre interne".

Audieri şi depoziţii în dorul lelii - Cornel Nistorescu

Mai serile trecute, Rareş Bogdan, din ce în ce mai artist în fanfaronadă patriotică şi din ce în ce mai Rică Venturiano pe micul ecran, îşi căina invitaţii. Oricare dintre noi poate fi chemat la o comisie parlamentară de anchetă. Rareş Bogdan s-a afirmat prin demersul patriotic filo-Iohannis şi anti-PSD, fiind în acelaşi timp un băiat de gaşcă în preajma a tot soiul de indivizi dubioşi din Cluj şi din Bucureşti. Rareş Bogdan face parte dintre cei care sar ca puricii pe pernele în care se află bani. De la Elena Udrea la Ioan Rus, de la cine vreţi la cine nu vreţi şi nu vă imaginaţi. Iar mai nou, el poate fi socotit un fel de lider al circului de seară de la Realitatea TV. Bolnav de sine, Rareş Bogdan îşi începe seara în stil Mihai Gâdea.

Tudose, anunţ privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat

Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, la Parlament, că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin OUG, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00. Întrebat dacă vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns afirmativ. Întrebat dacă acest transfer se va face prin OUG sau prin proiect legislativ, Tudose a precizat că se va face prin OUG. Tudose a negat că ar fi existat nemulţumiri din partea primarilor legate de măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte.

CURENTUL

DNA l-a pus sub acuzare pe sponsorul Fundaţiei Liviu Marian Pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, mare personalitate contemporană şi-a făcut o fundaţie ce-i poartă numele. Unul dintre sponsorii fundaţiei a fost ieri pus sub acuzare de DNA care a anunţat că "procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus urmărirea penală faţă de MARICEL Popa, la data faptelor şi în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean (C.J.) Iaşi, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu. În perioada 2016-2017, suspectul Maricel Popa, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul suspectului Achiţei Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de investiţii şi reabilitare a infrastructurii judeţene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene.

CURIERUL NATIONAL

România caută angajaţi

Peste 420.000 de locuri de muncă în primele nouă luni din 2017. Angajatorii au publicat, în total, 114.000 de anunţuri de angajare pentru a acoperi poziţiile deschise, dintre care aproximativ 40.000 au fost publicate numai în trimestrul trei. Mai mult de un sfert dintre anunţuri au fost pentru locuri de muncă din domeniile vânzări, administrativ-logistic şi financiar-contabilitate, companiile din domeniu publicând peste 30.000 de anunţuri din ianuarie şi până la finalul lui septembrie pentru a acoperi aproximativ 113.000 de poziţii deschise.

Comisia Europeană cere finalizarea rapidă a "listei negre" a paradisurilor fiscale

Pierre Moscovici, Comisarul European pentru Finanţe, le-a cerut miniştrilor europeni de Finanţe(Ecofin) să definitiveze până la finele acestui an o listă a paradisurilor fiscale şi să stabilească sancţiunile aplicabile în cazul în care paradisurile respective sunt folosite pentru fugă de la plata impozitelor în propriul stat. Definitivarea "listei negre" a paradisurilor fiscale de către ţările membre ale UE face obiectul unor dispute aprinse de mai bine de un între miniştrii de Finanţe europeni, membrii Ecofin. Scandalul "Paradise papers", ce umple în aceste zile paginile presei internaţionale - acesta fiind de fapt doar ultimul episod din lunga serie a dezvăluirilor privind amploarea fraudelor şi a optimizării fiscale în lume.

Donald Trump felicită conducerea saudită pentru recentul val de arestări

Dacă recentele epurări şi arestări efectuate la ordinul regelui Salman au ridicat semne de întrebare nu doar în Arabia Saudită, singurul care îşi declară sprijinul total faţă de aceste măsuri extrem de severe şi surprinzătoare este preşedintele Donald Trump. El şi-a exprimat "marea încredere" pe care o are în regele Salman şi în prinţul moştenitor Mohamed ben Salman, considerând că "ştiu ei ce fac".

Rusia a celebrat fără fast un secol de la Revoluţia bolşevică din octombrie

Dacă aniversarea Revoluţiei era sărbătorită cu mare pompă în perioada sovietică, cu o mare defilare în Piaţa Roşie, în fiecare 7 noiembrie, programul oficial se mulţumeşte astăzi cu foarte modeste expoziţii şi colocvii între specialişti. O defilare a avut loc marţi în Piaţa Roşie, dar a fost vorba de reconstituirea în uniforme de epocă a paradei din 1941 în timpul bătăliei pentru Moscova, în plin război mondial, când soldaţii au plecat direct din Piaţa Roşie pe front. Preşedintele Vladimir Putin va trata această zi ca oricare altă zi de muncă, a precizat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

West Gate va găzdui Alpha Bank până în 2026

Parcul de birouri West Gate, deţinut de Genesis Property, prelungeşte contractul de închiriere cu Alpha Bank până la sfârşitul anului 2026. Alpha Bank şi-a început activitatea în West Gate în anul 2008 şi ocupă în prezent 7.700 mp în parcul de birouri din vestul Capitalei. "Alpha Bank este un chiriaş foarte important al parcului de afaceri West Gate, ce a contribuit încă de la început la dezvoltarea acestui hub de business. Prelungirea contractului de închiriere cu încă 8 ani, faţă de termenul iniţial de 10 ani, reprezintă o validare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune servicii unei instituţii bancare de prestigiu", a declarat Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Property.

EVENIMENTUL ZILEI

Nume MARI din POLITICĂ lMPLICATE, implicate în frauda de la Casa de Sănătate

La DNA Cluj se vorbeşte despre implicarea fostului consilier al lui Ioan Rus, chestorul Nicolae Chesnoiu, în a schimba modul în care unii furnizori de servicii medicale erau sancţionaţi pentru neregulile descoperite. Despre liderul PSD Cluj Ioan Rus se ştie că se numără printre greii partidului urmărit de procurorii DNA. Magistraţii sunt aproape să descopere nume mari în dosarul în care anchetează modul în care au fost fraudaţi banii de la CNAS. După arestarea mai multor şefi ai CNAS, la începutul acestei săptămâni anchetatorii au extins ancheta penală şi asupra altor 16 furnizori privaţi de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu.

Jurnalista Ionescu Alexa a câştigat procesul cu STATUL ROMÂN

Încă o palmă usturătoare pe obrazul sistemului judiciar din România. Veste o dă jurnalista Ionescu Alexa, care a anunţat pe reţeaua de socializare despre procesul câştigat la CEDO.

La PSD a început petrecerea! Social-democraţii îl sărbătoresc pe premierul Tudose

Social-democraţii s-au întâlnit, marţi seară, la Vila Lac, pentru a sărbători onomastica premierului Mihai Tudose, au declarat surse din inteeriorul partidului. La întâlnire participă liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose şi alţi membri ai guvernului, spun sursele, potrivit News.ro. Este vorba despre o petrecere dată de premierul Tudose, a cărui onomastică este miercuri, de sfinţii Mihail şi Gavriil.

Kim a fost UMILIT. Trump a DEFILAT pe sub nasul dictatorului de la Phenian

Preşedintele american Donald Trump a ajuns marţi în Coreea de Sud, în cadrul turneului de 11 zile în Asia, iar pe agenda discuţiilor cu liderul Moon Jae-In se vor afla acordurile comerciale şi problema nord-coreeană. Înconjurat de peste 15.000 de poliţişti meniţi să îl protejeze de un eventual atentat asupra vieţii sale, Trump aterizat la baza aeriană Osan, Donald Trump a vizitat baza militară americană Camp Humphreys din Pyeongtaek, aflată la 70 de kilometri de Seul şi la 100 de kilometri de frontiera cu Coreea de Nord. Maşina care l-a transportat a fost una blindată, dotată inclusiv cu grenade. Pe scurt, această excursie l-a costat pe liderul de la Casa Albă nici mai mult, nici mai puţin de şase milioane de dolari.

JURNALUL NATIONAL

Ţara creditelor ucigaşe

Sute de oameni se sinucid anual din pricina datoriilor către bănci sau instituţii financiare nebancare. De multe ori aceştia ajung să nu mai vadă nicio ieşire din impas din cauza unor contracte cu clauze care îi transformă în captivi pe viaţă. Specialiştii spun că datoriile sunt una dintre principalele cauze ale suicidului. "Practic, cifrele erau undeva la cinci, şase sute de sinucideri pe an cauzate de insolvenţa personală. În România, avem aproximativ 5.000 de sinucideri pe an, ai putea să zici că zece la sută se sinucid din pricina datoriilor. Într-o societate care a ştiut foarte bine să le ia banii oamenilor, a ştiut să îi ademenească cu mirajul capitalismului şi al consumului pe datorie, dar nu le-a dat portiţe de scăpare în momentul în care au devenit insolvabili. Este un stat parşiv", conchide medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Creditele se vor scumpi şi se vor lua mai greu

Împrumuturile bancare se vor scumpi începând de anul viitor nu doar ca urmare a creşterii ROBOR, ci şi ca o consecinţă a implementării Regulamentului european IFRS 9. Acesta prevede recunoaşterea timpurie a pierderilor din creditare, ceea ce presupune majorări de costuri operaţionale pentru bănci, care, în final, se vor traduce atât prin scăderea profiturilor instituţiilor de credit, cât şi printr-o creştere a costurilor creditelor. Banca Naţională a României a postat pe site spre consultare publică un proiect de modificare a Regulamentului 5/2013 privind cerinţele prudenţiale pentru bănci.

Sorin Grindeanu, noul şef al ANCOM

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat marţi, cu 270 de voturi "pentru" şi 117 "împotrivă", numirea lui Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Nominalizarea lui Grindeanu pentru această funcţie a fost transmisă Parlamentului de premierul Mihai Tudose. Sorin Grindeanu a primit în urmă cu două săptămâni aviz favorabil pentru a ocupa funcţia de şef al ANCOM din partea Comisiei economice a Senatului şi Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor.

OMS le cere fermierilor să înceteze să mai administreze antibiotice animalelor sănătoase

Industria agro-alimentară ar trebui să înceteze să mai administreze antibiotice pentru a stimula creşterea şi a împiedica îmbolnăvirea animalelor sănătoase, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizând marţi că aceste practici ar putea afecta imunitatea oamenilor la infecţiile rezistente la antibiotice, transmite Reuters. Potrivit OMS, în unele ţări aproximativ 80% din consumul total de antibiotice se realizează în sectorul creşterii animalelor, fiind utilizate în principal pentru animalele sănătoase pentru a preveni îmbolnăvirea şi a accelera creşterea acestora. Însă această supramedicaţie a animalelor creşte riscul rezistenţei al antibiotice.

Întârzierea medie zilnică a trenurilor CFR Călători în acest an a fost de 12.500 de minute

Întârzierea medie zilnică pe care CFR Călători a înregistrat-o în acest an, de la 1 ianuarie şi până la 1 octombrie, a fost de 12.500 de minute, 70% din cauzele întârzierilor fiind provocate de CFR Infrastructură, care a instituit restricţii şi nu a mai avut o situaţie clară a acestora, şi doar 5% dintre cauze au fost determinate de vechimea materialului rulant şi condiţia tehnică în care se află acesta, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

Ministerul Economiei: DMHI, datorii uriaşe către coreeni

Ministerul Economiei realizează "o analiză amplă" asupra oportunităţii de preluare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd (DSME) la Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), la care statul român este co-acţionar, cu 49%. Într-un răspuns pentru "Jurnalul Naţional", ministerul evidenţiază situaţia financiară foarte complicată a DMHI, dezvăluind că cea mai mare parte a datoriilor de peste 1,2 miliarde de dolari a şantierului sunt chiar către compania-mamă. DSME, al doilea cel mai mare constructor naval din lume, vrea să vândă şantierul din Mangalia pentru a scăpa de faliment.

NATIONAL

"Haite" de biciclişti terorizează Capitala!

Pentru că nu este "politically correct" să ridici astfel de probleme, oficialii Primăriei Capitalei si nici poliţiştii de la Rutieră nu îndrăznesc să atragă barem atenţia unui fenomen devenit tot mai îngrijorător, cel al conflictelor din ce in ce mai agresive intre şoferi si biciclişti. Surse din Politie arata ca, totuşi, principala problema cu care se confrunta cei de la Rutiera este agresivitatea fără precedent, verbală si nu doar a unor biciclişti care se pare că profită si de faptul că nu pot fi identificaţi, părăsind fără frica de a fi recunoscuţi locul incidentelor. Bicicliştii poartă cască, cagulă, filtre de respiraţie, măşti si ochelari de soare si, mai nou, bicicliştii recalcitranţi pun imediat mâna pe cablurile metalice antifurt, care se pot transforma astfel in arme albe redutabile.

România, stat bananier: peste 2000 de scoli au WC-urile afară

30% dintre şcolile din România nu au grupuri sanitare in interior, o situaţie care umileşte peste 230.000 de elevi la nivel naţional. Ministerul Educaţiei propune "Strategia privind modernizarea infrastructurii educaţionale 2017 - 2023", o denumire pompoasă, care nu poate să ascundă realităţile învăţământului românesc. Adică, peste 2200 de scoli nu au toaletele in interior, un procent de 7% in oraşe si un dezastruos 38% in mediul rural. In judeţele Vaslui si Botoşani, aproximativ unu din trei elevi nu are acces la grupuri sanitare in interior. In judeţele Vrancea si Teleorman, aceasta problema afectează aproape unu din patru elevi.

Prinţişorii saudiţi, închişi la Ritz

Sâmbătă, aproape de miezul nopţii, clienţii opulentului hotel Ritz-Carlton din capitala Ryad au primit ordinul să coboare din camere împreuna cu bagajele. Hotelul a fost transformat in puşcărie de cinci stele pentru 30 de persoane din elita saudita, inclusiv 11 prinţi, arestaţi pentru corupţie. Printre puşcăriaşii de cinci stele se numără si printul Al-Waleed bin Talal, unul din cei mai bogaţi oameni din lume, printul Adel Fakeih, ministrul Economiei, si printul Miteb bin Abdullah, fost şef al Gărzii Naţionale. Alături de ei, miniştri si oameni de afaceri, care au fost debarcaţi după miezul nopţii la Ritz Carlton.

PUTEREA

Tipic românesc: Construcţia Autostrăzii A3 s-a OPRIT din cauza unei...CERERI uitate

Deşi avansează cu lucrările, constructorul ciotului de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti mai are de trecut un hop: să dărâme un canton al CFR, pentru a finaliza pasajul peste calea ferată. Cererea pentru Autorizaţia de Desfiinţare a acelei clădiri zace însă de câţiva ani într-un sertar al Primăriei Sectorului 2, potrivit oficialilor de la Drumuri. "Exproprierea şi demolarea efectivă a construcţiei sunt necesare pentru a putea finaliza pasajul peste calea ferată. La finalul lunii septembrie raportul de progres oficial indica un procent de execuţie în teren de aproximativ 52% pentru acest lot de autostradă. Aşteptăm de la CNAIR emiterea raportului aferent lunii octombrie", mai spun reprezentanţii API.

ZIARUL FINANCIAR

Tensiuni pe piaţa monetară şi valutară. Isărescu încearcă să ţină în frâu dobânzile la leu

Nervozitatea investitorilor creşte din cauza incertitudinii fiscale. ROBOR nu dă deloc înapoi, iar BNR a decis ieri îngustarea intervalului dintre dobânzile de intervenţie pentru a stăvili creşterea. Problema este că şi euro iese din matcă. BNR iese "dintr-un imperiu al dominanţei creditului în valută", care a impus multe constrângeri politicii monetare, şi intră într-o zonă în care rata de politică monetară devine de referinţă, dobânzile din piaţă urmând să oscileze în jurul ei, după cum reiese din declaraţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Banca centrală a promis pentru perioada următoare şi "gestionarea fermă a lichidităţii" prin toate instrumentele pe care le deţine, după ce până acum asigura o gestiune "adecvată".

McKinsey, compania de consultanţă care fără un contract de un milion de euro nici nu se uită la tine, îşi caută un nou lider

McKinsey, cea mai cunoscută firmă de consultanţă în management din lume, prinsă în prezent într-un scandal din Africa de Sud şi cu legături trecute cu scandalul Enron, a lansat unul dintre cele mai discrete procese de selecţie din lume, în încercarea de a-şi desemna un nou lider. În România, McKinsey lucrează cu cele mai mari bănci şi cu companiile de telecom şi a fost condusă ani de zile de Andrei Caramitru. La conducerea companiei stă acum Daniel Spiridon. Candidaţii pentru poziţia de managing partner al McKinsey & Company, cea mai mare firmă de consultanţă în management din lume, ce oferă consultanţă la preţuri foarte mari multinaţionalelor şi guvernelor din întreaga lume, nu au voie să desfăşoare campanii oficiale, nu pot depune o declaraţie de intenţie.

Obligaţiuni franco-germane, o "modestă" propunere germană pe placul francezilor

"Important este ca banii obţinuţi să nu fie folosiţi pentru bugetele generale ale statelor, ci pentru anumite proiecte în interesul comun." Un legislator din partidul Angelei Merkel a lansat o propunere radicală prin care să fie depăşite divergenţele franco-germane în ceea ce priveşte viitorul zonei euro, iar aceasta a reuşit să capteze interesul oficialilor francezi, scrie Politico. Este vorba de emiterea de obligaţiuni franco-germane. Parisul şi Berlinul sunt de acord în linii mari că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă o şansă de adâncire a integrării europene, însă cele două părţi au viziuni diferite cu privire la modul atingerii acestui obiectiv, cancelarul german ezitând să susţină propunerile francezilor privind crearea unui buget al zonei euro sau de creare a unui pool al datoriilor naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb