REVISTA PRESEI 10.07.2018

R.G.
Revista Presei / 10 iulie 2018

REVISTA PRESEI 10.07.2018

ADEVARUL

Care e procedura de numire a unui nou procuror-şef DNA. Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie

Secţia pentru procurori a CSM va discuta, miercuri 11 iulie, cererea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a-şi continua activitatea în calitate de procuror, după ce, preşedintele Klaus Iohannis, a emis decretul de revocare a acesteia din funcţia de conducere. Procurorul General, Augustin Lazăr, a numit-o pe Anca Jurma, fostul consilier al Laurei Codruţa Kovesi, în funcţia de procuror-şef interimar al DNA. Ministerul Justiţiei a anunţat luni începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie. Astfel, începând de azi procurorii au la dispoziţie 14 zile pentru a-şi depune candidatura la şefia DNA.

BANCHERUL

ING are iar probleme mari cu Home Bank, care nu a functionat toata ziua, dupa ce ieri s-a incercat lansarea platilor cu telefonul

ING Bank are din nou probleme cu functionarea aplicatiilor de internet si mobile banking Home Bank, precum si cu serviciul Call Center. Cardurile se pot folosi fara probleme, a anuntat banca.

Clientii ING s-au plans ca nu au putut folosi Home Bank inca de dimineata, de la ora 9. In jurul orei 11, banca a anuntat ca o parte din utilizatori nu pot accesa aplicatia si a decis sa efectueaze lucrari de mententanta intre orele 13-15, insa nici in acest moment (ora 16) Home Bank nu functioneaza.

Ce spune ING

"Dificultatile pe care o parte dintre clientii bancii le intampina in accesarea ING Home´Bank au aparut in urma lucrarilor de mentenanta si actualizarilor implementate in acest weekend. Colegii din ING lucreaza in acest moment la actualizarea serviciului pentru a relua functionarea normala.

In tot acest timp, clientii pot face plati cu cardul, iar in reteaua de Self'Banks isi pot verifica fondurile sau pot retrage bani. Erorile înregistrate în Home'Bank nu le afecteaza in niciun fel finantele.

Oferim suport clienţilor nostri prin echipa extinsa de Call Center, disponibilă la numerele de telefon 2ING sau 031.406.24.64."

COTIDIANUL

Mircea Badea vs Kovesi: "Am crezut că e o secvenţă din Las Fierbinţi"

Realizatorul Antenei 3 Mircea Badea a comentat, luni seara, în stilu-i caracteristic, spectacolul pus în scenă de Laura Codruţa Kovesi pe scările de la DNA, unde a venit însoţită de procurori care au aplaudat-o, comparând situaţia cu "o secvenţă din Las Fierbinţi".

"Kovesi e pa, în sensul că despre ea nu-şi va mai aminti nimeni, decât aşa, vag, peste o lună. Aşa merg lucrurile în România. Doamne, săracii ăia, de pe scări... Era aproape suprarealist ce se întâmpla acolo, am crezut că e o secvenţă din Las Fierbinţi. Cum a venit dânsa la microfon şi cu ăia îmbrăcaţi ca la grătar, aşa, în spate acolo. Şi ea într-o retorică simplistă: "corupţia poate fi înfrântă", "decât rău mai bine bine". Am asistat la o retorică de parcă ţinea un discurs electoral pentru primăria din Jilava. Felul în care a plecat ca în Lacul Lebedelor, cu o aripă rănită - nu există ceva mai tare", a spus Badea pe pasa cu "Sinteza zilei".

CURIERUL NAŢIONAL

Laura Codruţa Kovesi pleacă de la DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 9 iulie, decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Anunţul preşedinţiei vine în contextul în care luni expira, practic, ultimatumul dat de Coaliţia PSD-ALDE lui Klaus Iohannis pentru a semna decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

JURNALUL NATIONAL

Declaraţia Laurei Codruţa Kovesi după revocarea de la conducerea DNA: "Decretul de revocare emis de preşedintele României lasă un mare semn de întrebare".

Laura Codruţa Kovesi a reacţionat după ce Klaus Iohannis a semnat revocarea ei de la conducerea DNA.

"Preşedintele României a emis decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA. Mandatul meu încetează începând de astăzi. Am fost procuror şef al DNA timp de cinci ani şi tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp", a spus Codruţa Kovesi.

"Propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiţiei în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate. Decretul de revocare emis de preşedintele României lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei. Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii vor fi subordonaţi ministrului".

NATIONAL

Revocare Kovesi. Cum s-a vazut decizia la nivelul ALDE, PNL si PMP

Nu au fost putine reactiile venite din sfera politica la anuntul facut, luni dimineata, de la Cotroceni, prin vocea purtatorului de cuvant al Presedintiei, cum ca Iohannis a semnat decretul de revocare in cazul Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb