REVISTA PRESEI 12.02.2019

V.D.
Revista Presei / 12 februarie 2019

REVISTA PRESEI 12.02.2019

Adevărul

Aveţi dificultăţi financiare? Cât de mari trebuie să fie datoriile pentru a fi ajutaţi să vă redresaţi

Publicaţia "Adevărul" scrie că creşterea continuă a preţurilor din ultimii ani, dar şi deprecierea constantă a leului faţă de moneda europeană, dolar şi chiar francul elveţian a generat pentru mulţi dintre români dificultăţi financiare, aceştia fiind în imosibilitatea de a-şi mai putea plăti la timp ratele la bănci sau de a-şi achita facturile curente.

De asemenea, publicaţia apreciază că persoanele care au dificultăţi financiare pot beneficia, potrivit legii, de un răgaz pentru plata datoriilor, redresarea financiară putând fi solicitată însă numai în anumite condiţii, conform legii insolvenţei persoaneloor fizice. Principala condiţie este ca datoriile, pentru că nu este vorba de una singură, să fie mai vechi de 90 de zile. Adică, pentru a beneficia de procedura insolvenţei, prin care solicită redresarea financiară, o persoană trebuie să aibă mai multe datorii restante. Spre exemplu, dacă are doar o restanţă la întreţinere, chiar dacă se află în imposibilitatea de a putea plăti, persoana fizică nu-şi poate cere insolvenţa.

Bancherul

Sa aveti incredere! ne-a asigurat Mugur Isarescu, dupa ce a respins dur si hotarat atacurile populiste ale consilierului premierului, Darius Valcov, la adresa BNR

Publicaţia "Bancherul" informează că expresia "Sa aveti incredere!" Cu aceste cuvinte si-a incheiat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, conferinta de presa de astazi, pe care a deschis-o cu o replica dura si ferma adresata consilierului economic al premierului Romaniei, Darius Valcov, care a adus in ultima perioada acuzatii nefondate si necredibile la adresa BNR, pe care guvernatorul le-a caracterizat drept iresponsabile si care nu reflecta pozitia Guvernului.

"Atacurile la adresa BNR sunt jalnice, inclusiv cu invective ca nu suntem patrioti. Este inadmisibil sa existe astfel de declaratii de la primul nivel al Guvernului", a declarat Isarescu, intr-un acces de replici de o virulenta si o duritate neobisnuite la adresa lui Valcov si altor critici cunoscuti ai BNR, precum avocatul Piperea, fostul bancher Lucian Isar si senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Cotidianul

Uite proba, nu e proba!

Publicaţia "Cotidianul" informează că instanţa supremă a dispus luni excluderea mai multor probe din dosarul în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.

Potrivit deciziei instanţei, este vorba de emailurile trimise sau primite de Andronic şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu achiziţionarea şi administrarea SC Editura Evenimentul şi Capital SRL.

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală în dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi rejudecând: admite excepţia invocată de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela şi, în temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc.pen., exclude din materialul probator corespondenţa electronică tip email primită/transmisă de către Andronic Dan Cătălin şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu activităţile desfăşurate în vederea achiziţionării şi administrării SC Editura Evenimentul şi Capital SRL în perioada 23.04.2011- 08.12.2014, ataşate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015", se arată în decizia instanţei.

Naţional

Isarescu, "inima zburdalnica" in Elvetia!

Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Uite de ce nu este si nu va fi niciodata Liviu Dragnea un lider "jucator" precum Traian Basescu! Fie si pentru ca a ratat o noua ocazie de a-i arata "pisica" guvernatorului BNR si sa-l alinte "inima zburdalnica", dupa metoda mesajului subliminal pe care fostul presedinte i-l trimitea pe timpurile sale de glorie lui Calin Popescu Tariceanu. Oricum este tot mai clar ca noul razboi declansat pentru controlul Bancii Nationale a Romaniei si implicit a politicii monetare a tarii tinde pe zi ce trece sa devina o adevarata "conflagratie nationala", care deja a impartit sistemul in doua tabere. Si uite ca, in timp ce in ultimii doi ani Mugur Isarescu recupereaza pe banda rulanta diversi sefi de structuri ai statului paralel, transformand deja BNR-ul intr-un adevarat "cimitir al securistilor", cu speranta ca va beneficia astfel de o protectie informativa impenetrabila, alte structuri contrainformative par sa nu mai joace de acum pe mana "nemuritorului" sprijinit inclusiv de puternice organizatii geo-globale ca sa ramana de aproape trei decenii in fruntea finantelor Romaniei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb