REVISTA PRESEI 15.01.2019

V.D.
Revista Presei / 15 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 15.01.2019

Adevărul

Infractor în România, preot în Statele Unite. "Îi dădeam 3.000 de dolari salariu în fiecare lună de la parohie"

Publicaţia "Adevărul" scrie că Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, bărbatul a dispărut din nou.

Pe de altă parte, publicaţia relatează că Iulian Vasile Ilie (37 de ani) are o poveste de viaţă ieşită din comun. În România el a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite în câteva judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău) şi Bucureşti. Gruparea era condusă de Teodor Coman, intitulat şi "regele mansardelor", acesta din urmă fiind condamnat la 14 ani de închisoare cu executare. Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări al firmei lui Coman, omul care făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane. "Suma totală de 6.546.333,67 lei, provenită din contractele încheiate cu persoanele înşelate, a fost introdusă în circuitul financiar al firmelor constructoare pentru a fi utilizată ulterior în interes propriu, de către inculpaţi", arătau procurorii DNA în rechizitoriu.

Bancherul

BNR a facut cumparaturi in piata banilor, pentru a impiedica ieftinirea exagerata a ROBOR

Publicaţia "Bancherul" precizeză că Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost astazi in piata banilor pentru a-si umple sacul cu bani: le-a luat bancilor aproape 13 miliarde lei, printr-o operatiune de atragere de depozite, determinandu-le sa majoreze indicele de dobanda ROBOR la termen de o zi cu aproape un punct, de la 1,75% la 2,60%, in timp ce ROBOR-ul la 3 luni, in functie de care se seteaza creditele in lei cu dobanda variabila, a urcat de la 2,88% la 2,92%.

Totodată, "Bancherul" scrie că BNR a semnalizat astfel ca indicii ROBOR au scazut prea mult in ultima perioada, din cauza unui exces de lichiditate din piata bancara si influentati, poate, si de taxa bancara pe care bancile vor trebuie sa o achite daca ROBOR-ul trece de 2%.

Excesul de lichiditate al bancilor, reflectat prin facilitatea permanenta de depozit oferita de BNR, la o dobanda de 1,5%, cu un punct sub dobanda de referinta, a urcat brusc in decembrie la 2,5 miliarde lei, de la doar 0,6 miliarde lei in noiembrie.

Cotidianul

Cum sunt eliminate firmele româneşti de pe piaţa României?

Publicaţia "Cotidianul" informează că să fie o simplă coincidenţă faptul că presa franceză a declanşat o veritabilă campanie legată de corupţia din România? Şi că ea vizează, în mod special, PSD-ul şi pe Liviu Dragnea, exact în momentul în care se estima decizia finală în achiziţia celor patru corvete? Şi SUA sunt interesate de achiziţii militare din România. Şi Olanda este în cursă tot pentru achiziţii de echipament militar. Nici Italia nu este străină de asemenea tentative. Şi firmele germane luptă, la greu, pentru obţinerea unor contracte grase cu statul român sau cu furnizorii români. Sunt în dispută zeci de miliarde de euro şi de dolari pe acest poligon de luptă economică, numit piaţa din România. Culmea, aproape toate aceste ţări încearcă să evite contractele ofset (producerea unei părţi din valoarea contractului respectiv în România) şi încearcă eliminarea producătorilor români. Batălia pentru vânzarea tramvaielor străine în Romania este şi ea parte dintr-un război pentru un segment de piaţă. Seamănă aproape perfect cu lupta pentru achiziţia de tehnică militară.

Naţional

Durii lui Dragnea, atac "raider" la Guvern!

Publicaţia "Naţional" informează că cel mai probabil la sfarsitul lunii martie, atunci cand unii dintre ministrii mai slabi de inger spera sa prinda ultimul tren pentru Bruxelles. Caci in plin an electoral, cand urmeaza o lupta pe viata si pe moarte intr-o campanie prezidentiala de o duritate fara precedent, iata ca nu toti membrii Cabinetului Dancila isi doresc sa intre in aceasta confruntare finala. De altfel, dupa cum dezvaluiam nu cu multa vreme in urma, chiar premierul ar fi tentat sa implore un loc eligibil pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare de la sfarsitul lunii mai. Varianta de lucru revenita in actualitate mai ales dupa "combinarea" Vioricai Dancila de catre generalul Lucian Pahontu, ca doar descinderea dezvaluita de noi cu SPP-ul dupa ea de la Comarnic si de la Vila "Castelul Foisor" din Sinaia nu are nimic de-a face cu pretextul preluarii oficiale a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb