REVISTA PRESEI 17.10.2017

Willy Homner
Revista Presei / 17 octombrie 2017

REVISTA PRESEI 17.10.2017

ADEVARUL

Deputaţii jurişti au votat împotriva începerii urmării penale a Rovanei Plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce aceasta a fost audiată, alături de avocat, aproximativ o oră de către deputaţii jurişti. Avizul negativ al deputaţilor jurişti referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb a fost adoptat cu 14 voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă. După audieri aceasta a declarat că e "nevinovată", nu a încălcat legea şi aşteaptă să vadă rezultatul de la comisie.

Nicolicea rescrie geografia ca s-o salveze pe Rovana

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, susţine că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal deoarece, pe de o parte, braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat şi, prin urmare, nici insula Belina. "Deci albia minoră înseamnă între mal şi mal, insula din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut - braţul Pavel - atuncea malul s-a mutat pe partea ailalată a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră. Deci braţul Pavel s-a colmatat, a creat patru lacuri care nu mai au legătură cu Dunărea, nu mai există nico albie a răului (...) Nu mai este apă curgătoare", a susţinut Eugen Nicolicea. El a mai susţinut că toate acuzaţiile lui Sevil Shhaideh nu se confirmă şi, prin urmare, dacă nu există fapta principală, nu poate să existe un complice, adică nici Rovana Plumb nu ar fi vinovată.

Motive pentru care să te gândeşti de două ori înainte să iei un credit

Unul din trei români care au luat în credit în ultimul an s-a îndatorat cu peste jumătate din venituri, dobânzile s-au majorat deja şi îşi vor continua creşterea, iar preţurile locuinţelor sunt şi ele în urcare. De asemenea, datele Băncii Naţionale a României (BNR) arată că, în continuare, românii se împrumută, iar cel mai mare avans este dat tocmai de creditele pentru locuinţe, creştere pusă de economişti pe seama programului Prima Casă, despre care avertizează că nu i-a ajutat prea mult pe cei care aveau nevoie, ci de fapt a dus la o creştere artificială a preţurilor. Acestea sunt doar câteva tendinţe care ar trebui să le dea de gândit românilor, în cazul în care vor să mai acceseze un credit, mai ales unul imobiliar, în perioada următoare.

Secretarul general al Senatului s-a ridicat singur la rang de demnitar, apoi şi-a fixat o leafă mai mare decât a lui Iohannis

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, fost senator PSD, s-a ridicat cu de la sine putere de la statutul de funcţionar la cel de demnitar şi, drept urmare, şi-a aplicat, tot după bunul plac, o leafă mai mare decât cea a preşedintelui Senatului sau a preşedintelui României, primii oameni în stat. Apoi s-a apărat minţind. on Vărgău, secretarul general al Senatului, o funcţie pur administrativă, a încasat, începând cu 1 iulie 2017, un salariu de 19.055 lei brut pe lună, potrivit informaţiilor publicate de Parlament. Drept comparaţie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au primit 16.675 lei brut pe lună, iar preşedintele României a încasat o indemnizaţie de 17.400 lei brut pe lună.

Una dintre cele mai profitabile companii româneşti, pe cale de a fi înghiţită de ALDE

ALDE este pe punctul de a obţine majoritate în consiliul de administraţie al Electrica, unul dintre cei mai mari furnizori de electricitate din România, astfel că această companie va fi politizată complet, acuză Gabriel Dumitraşcu, fost şef al privatizării din Ministerul Economiei şi unul din cei care a ajutat la listarea companiei, dar şi specialişti din domeniu. Dumitraşcu a reclamat la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că au fost admise candidaturi pentru un loc în consiliul de administraţie peste termenul admis, încălcându-se astfel legea. "ALDE politizează Electrica, cum nu a mai fost de pe vremea PCR", acuză Dumitraşcu, el însuşi acţionar minoritar al Electrica.

Uraganul Ophelia loveşte şi sportul din Europa: un stadion de primă ligă, grav avariat!

Uraganul Ophelia a avariat stadionul Turners Cross, care aparţine echipei irlandeze de primă ligă Cork City. Astfel, meciul din etapa a 31-a din prima ligă irlandeză dintre Cork City şi Derry City, care trebuia să aibă loc în această seară, a fost amânat. Cork avea nevoie de o remiză pentru a câştiga titlul în Irlanda. Oamenii din regiunea în care se află stadionul Turners Cross au fost anunţaţi de autorităţi că se vor confrunta cu vreme extremă. Uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, a luat două vieţi: o femeie de 70 de ani a fost ucisă de un copac, iar un bărbat a murit când încerca să taie cu drujba un copac căzut. Ambele cazuri au avut loc în Waterford (Irlanda).

O femeie de serviciu de la Primăria Târgu Jiu câştigă mai bine decât un profesor

O femeie de serviciu din cadrul Primăriei Târgu Jiu are un salariu de încadrare de 2.000 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiţii vătămătoare de 200 de lei, iar venitul unui portar ajunge la 2.000 de lei. De asemenea, un muncitor calificat are un venit lunar de 2.700 de lei, iar un şofer câştigă lunar peste 2.600 de lei. Sunt cam cele mai mici salarii din Primăria Târgu Jiu. În următoarea categorie se află consilierii Salariul cel mai mic al unui consilier porneşte de la 2.300 de lei şi ajunge la 6.500 de lei. Cele mai mari salarii le au primarul Marcel Romanescu, cu un salariu de bază de 13.000 de lei, şi cei doi viceprimari, Aurel Popescu şi Adrian Tudor, cu 11.600 de lei. În schimb, un cadru didactic aflat la început de drum are un salariu net de aproximativ 1.500 de lei. De asemenea, un profesor cu o vechime de peste zece ani cu gradul didactic II primeşte un salariu net de 2.000 de lei, cam cât un şofer de la primărie.

BANCHERUL

Exista dobânzi fixe la creditele de consum mai mici decât cele variabile, cu ROBOR

Acum, că ROBOR a devenit celebru, trebuie subliniat că cele mai multe bănci (Banca Transilvania (BT), BRD, Raiffeisen si Unicredit) oferă clienţilor, la alegere, atât credite cu dobândă variabilă, care se modifică in funcţie de evoluţia ROBOR la 3 sau 6 luni, cât si împrumuturi cu dobândă fixa, care nu se modifică până la finalul perioadei de rambursare. Alte bănci, precum CEC Bank, acDorda credite de consum doar cu dobândă variabilă, in funcţie de evoluţia ROBOR la 3 luni, in timp ce BCR si ING au in oferta doar împrumuturi cu dobândă fixă. Dacă ne uitam la valoarea dobânzilor variabile faţă de cele fixe, vedem ca diferenţele nu sunt foarte mari in cazul celor mai ieftine bănci, CEC Bank si BCR.

CURENTUL

Electrician la IDEB, validat de PSD - ALDE preşedinte la ANRE

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a fost votat în cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru un mandat de cinci ani în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). Chiriţă are 54 de ani, a lucrat din 1981 până în 1990 ca electrician la IDEB după care s-a făcut sindicalist fiind preşedintele Sindicatului Liber Independent "Energia" până în 2011. În acest timp Chiriţă a fost şi deputat PSD pentru trei mandate şi timp de patru ani, Vicepreşedinte al casei Casa Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ca să aibă şi el studii superioare, Chiriţă a făcut Dreptul la o particulară.

CURIERUL NATIONAL

Rusia va emite oficial propria sa criptomonedă

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a făcut un anunţ oficial că Rusia va emite prima sa criptomonedă, numită "CriptoRubla". Anunţul preşedintelui a venit în cadrul unei întâlniri cu uşile închise, la Moscova, anunţă Cointelegraph, care citează surse locale. Potrivit ministrului rus al comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, cripto-moneda nu poate fi exploatată şi va fi emisă, controlată şi menţinută numai de către autorităţi. "CriptoRublele" pot fi schimbate cu ruble normale în orice moment, dar dacă deţinătorul nu poate explica de unde provin "CriptoRublele", acesta riscă o taxă de 13%. Aceeaşi taxă se va aplica oricarei diferenţe câştigate între preţul cumpărării monedei şi preţul vânzării. Vladimir Putin a cerut recent interzicerea completă a tuturor valutelor virtuale pe teritoriul Rusiei.

Şcoala profesională, de la sperietoare la opţiune

Deficitul de lucrători mediu calificaţi din economia noastră trece de la banalitate la fatalitate. ManpowerGroup: deţinem şi un soi de performanţă la nivel global: 72% dintre angajatorii români se plâng că nu reuşesc să ocupe posturile vacante cu meseriaşi; nu ne întrec decât japonezii (86%) şi taiwanezii (73%). Noi între noi ştim că parcă dintotdeauna şcoala profesională (sursa de bază a calificării medii) e văzută prost, ca sperietoare, ca pedeapsă, ca loc de surghiun pentru cine nu învaţă carte.

Emmanuel Macron şi-a explicat şi apărat din nou măsurile luate în cele cinci luni de la instalarea la Elysee

Şomajul, dobânzile, diminuarea impozitării celor bogaţi, imigraţia, programul nuclear iranian şi chiar hărţuirea sexuală au fost unele dintre subiectele tratate de preşedintele Emmanuel Macron în primul său interviu televizat difuzat la cinci luni de la instalarea la Elysee. Practic, preşedintele francez şi-a apărat şi de data aceasta, într-o dezbatere cu reprezentanţii posturilor de televiziune TF1, TV5 şi LCI - în ciuda scăderii consistente a cotei de popularitate - programul economic şi de acţiune în plan european şi internaţional. Emmanuel Macron a promis şi a cerut ca "toţi străinii găsiţi în situaţie ilegală", "care au comis un delict", "indiferent despre cine este vorba", să fie imediat expulzaţi.

Hillary Clinton: Wikileaks este acum o filială a serviciilor de informaţii ruse

Fostul candidat al democraţilor susţine că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a conspirat cu guvernul rus pentru a o denigra în timpul campaniei electorale, conform The Guardian. "Din păcate, Wikileaks este acum o filială a serviciilor de informaţii ruse", a declarat Hillary Clinton pentru postul american ABC. Wikileaks a publicat în timpul campaniei electorale mii de mail-uri de pe conturile Partidului Democratic, mail-uri obţinute după ce serverele campaniei democraţilor ar fi fost sparte de hackeri ruşi.

Nicio conexiune wi-fi nu mai este sigură

KRACK, un acronim de la key reinstallation attack, este una dintre cele mai serioase vulnerabilităţi a reţelor wireless. Experţii în IT au studiat aceste mecanism prin care hackerilor pot pătrunde şi decripta datele trimise între laptopul sau telefonul tău şi routerul wireless la care este conectat. Astfel, conform nwradu.ro prin intermediul unui program de tip sniffer se pot intercepta semnalele wifi emise de telefoane şi laptop către router şi invers şi astfel hackerii pot face rost de date personale importante precum parolele, site-urile pe care intri sau chiar datele cardului bancar.

EVENIMENTUL ZILEI

Demisii in lanţ in PSD! Este bomba anului în politică. ATAC FRONTAL la premierul Tudose.

Fostul ministru, Rovana Plumb, a făcut dezvăluiri de la şedinţa PSD de la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a lansat din nou un atac la adresa premierului Mihai Tudose, susţinând că nu şi-a dat imediat demisia, aşa cum spusese şeeful Executivului, după şedinţa partidului. "Eu nu mi-am dat demisia imediat. Demisia a fost dată după declaraţiile publice ale premierului. În solidaritate, atât Doina Pană, cât şi Lia Olguţa Vasilescu au spus că îşi pot da demisia.

Gestul UIMITOR făcut de Dragnea. Ce i-a spus lui Adrian Ţuţuianu de faţă cu toţi liderii PSD

În deja mult prea celebră şedinţă CExN de joi seară, Liviu Dragnea a avut un discurs la început în care a abordat mai multe teme. I-a adresat o frază şi lui Adrian Ţuţuiau, fostul ministru al Apărării, mazilit din toate funcţiile politice şi executive. Dragnea i-a spus: "Dacă am greşit faţă de tine, te rog să mă ierţi!" Atât, singurul lucru care a urmat a fost promisiunea că va ocupa funcţia de chestor al Senatului, după ce o va elibera, dacă o va elibera, Paul Stănescu. Asta după ce Ţuţuianu a pierdut în câteva ore funcţiile de vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al Comisiei de control a SRI şi ministru al Apărării!

America, în pericol de dispariţie! Teribila armă pregătită de Kim Jong-un o poate pulveriza

Experţii au avertizat oficialii americani despre o armă nucleară terifiantă dezvoltată de Coreea de Nord care ar putea destabiliza ţara şi ar putea duce la dispariţia acesteia în maximum un an. Arma, cunoscută sub numele de bomba electromagnetică nucleară (EMP), utilizează unde radio intensive, emise de explozii nucleare, declanşate în atmosfera superioară care comută semnalul electronic, ca o creştere bruscă a puterii. Experţii susţin că o bombă EMP ar fi detonată de la o altitudine de până 400 de kilometri deasupra unei ţinte, ducând la pierderea de energie electrică într-o regiune întinsă. Aceasta ar putea avea o serie de efecte devastatoare, cum ar fi eliminarea refrigerării pentru medicamente şi alimente, perturbarea reţelelor de comunicaţii şi oprirea procesării apei.

RĂZBOI total între directorul AGERPRES şi ministrul CULTURII

Directorul general al Agerpres, Alexandru Ion Giboi, a adresat o scrisoare ambasadelor acreditate la Bucureşti în care îl acuză pe ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, că vrea să politizee agenţia naţională de ştiri. "În concluzie, în calitate de director general actual al AGERPRES, am considerat şi consider că trebuie să îmi exprim public îngrijorarea cu privire la viziunea Ministrului Culturii pentru viitorul SRTV, SRR şi AGERPRES. Da, acestea trebuie să fie organizaţii profesionale, nu politice. Dar ca acestea să reprezinte "organisme profesioniste de comunicare ale statului român" nu înseamnă transformarea lor, din organizaţii media cu scopul exclusiv de informare publică profesionistă, în birouri de presă de facto ale unei puteri politice.", se arată în scrisoarea adresată de directorul Agerpres ambasadelor de la Bucureşti.

JURNALUL NATIONAL

DNA, lovitură prin ricoşeu. Ce alte închirieri ar putea fi anchetate

Sute de proprietăţi ale statului, administrate de Apele Române, au fost scoase la închiriere, alături de Braţul Pavel şi Insula Belina, în perioada 2010-2012, potrivit unor documente oficiale care au intrat în posesia "Jurnalului Naţional". Închirierea acestor terenuri sau lucii de apă, precum şi a unei peninsule de pe fluviul Dunărea, au făcut obiectul unor licitaţii organizate, pe vremea Guvernului Boc, de către Administraţia Bazinală de Apă Argeş. În 2017, DNA deschide un dosar penal în care acuză un vice­premier al Guvernului României şi un alt ministru, în legătură cu faptul că au promovat, în 2013, o hotărâre de Guvern prin intermediul căreia Braţul Pavel şi Insula Belina au fost trecute în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman pentru a favoriza firma Tel Drum, care deja exploata aceste suprafeţe din luna februarie a anului 2011.

O nouă problemă apare între premier şi Liviu Dragnea

Premierul Mihai Tudose nu mai vrea să-şi asume pachetul de legi din Justiţie, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3. În acest caz, proiectul de lege ar urma să fie trimis în Parlament. Va fi o şedinţă crucială a coaliţiei de guvernare, luni, în care se va decide soarta legilor Justiţiei, însă până acum nu se cunoaşte ora la care ea va avea loc. Legile Justiţiei ar fi motivul principal pentru care Mihai Tudose a început războiul cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţin surse politice. Ministerul Justiţiei mai aşteaptă un punct de vedere şi de la Comisia de la Veneţia, în special referitor la procedura de numire a procurorilor-şefi.

Tudorel Toader, critici la adresa modului de organizare a controlului de la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM de luni, că are nedumeriri în legătură cu motivul pentru care echipa de inspectori trimisă la DNA a avut şase membri, deci un număr par care nu a permis formarea unei majorităţi, relatează Antena 3. În debutul discursului său, Tudorel Toader a afirmat că prezenţa sa la şedinţa CSM este una necesară, având în vedere că în calitatea sa de ministru al Justiţiei a solicitat evaluarea managementului de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Alexandru Macovei şi Ioan Lascăr, trimişi în judecată de procurorii DNA

Alexandru Macovei, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, şi Ioan Lascăr, fost şef al Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni AGERPRES, pentru aceeaşi faptă a fost trimisă în judecată Marina-Magdalena Gontariu, la data faptei şeful biroului achiziţii al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce Aurel Cătălin Galea, administrator al SC Gemedica SRL, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Dosarul vizează o serie de nereguli înregistrate în legătură cu dotarea cu echipamente medicale a Secţiei de Arşi.

NATIONAL

Maior, in grafic cu PSD-ul!

Planul sistemului merge brici, dezvăluirile din urmă cu mai bine de o lună privind spargerea "monolitului" PSD, prin formarea mai multor poli de Putere fiind confirmate pe deplin de "spirala" in care a fost băgat cel mai mare partid al tarii. Încă! Pentru ca daca loviturile cu manta ii vor ieşi la fel de bine ca până acum, chiar că George Maior, mai ales după ce grupările care i-au rămas loiale din SRI au reactivat până si "grupul de la Cluj" pentru a mari presiunea, se afla in grafic cu aducerea Partidului Social Democrat sub pragul psihologic de 30 la suta, aşa cum de altfel pare să se fi si angajat in urmă cu nu multă vreme.

Olguţa Vasilescu, încălecată de Lucian Georgescu!

Deşi părea să nu aibă rival la promisiuni guvernamentale pe domeniul "măririlor", Lia Olguţa Vasilescu a fost "încălecată" de către un coleg de Cabinet care, pentru că tot nu i-a trecut glonţul remanierii pe lângă ureche, s-o fi gândit si el să deschidă gura ca să audă lumea, in sfârşit, că avem un ministru pe nume Lucian Georgescu. Adică ministrul Cercetării si Inovării care, in oraşul natal Galaţi, tocmai ce a scos o promisiune halucinantă! Lucian Georgescu a ajuns sa se angajeze public ca "aproximativ 40.000 de cercetători vor putea beneficia de un salariu maxim brut de 8.500 euro pe lună"! El susţine că "săptămâna trecută am reuşit sa scoatem o hotărâre de guvern care trebuie să apară in Monitorul Oficial zilele acestea, prin care limita superioară a plafonului de salarizare a fost ridicat la 50 de euro pe oră".

Austria bate palma cu extrema dreapta

Austria se pregăteşte să intre într-o noua eră politică, după victoria de duminică a tânărului conservator Sebastian Kurz in alegerile legislative si probabilitatea unui retur al formaţiunii de extrema dreapta, FPO, (Partidul Libertăţii) la guvernare. In viitoarele zile, Kurz va fi însărcinat de şeful statului, Alexander Van der Bellen, să formeze un nou guvern pe care-l va conduce in postura de cel mai tânăr cancelar din lume. Politicienii europeni sunt însă in alerta, notează Afp, pentru că o alianţă cu FPO este considerata drept singurul scenariu viabil la Viena pentru guvernare, in condiţiile in care Bruxelles este deja îngrijorat in faţa creşterii mişcărilor naţionaliste in sânul uniunii, din Franţa in Ungaria, trecând prin Polonia si Germania.

De fapt, de ce mergem noi la Veneţia?

Nişte turişti dependenţi de telefoanele lor mobile, într-o gondolă plutind pe canalele veneţiene. Acesta este filmuleţul devenit viral pe Internet, care arată cat de ignoranţi am ajuns din cauza "consumului" excesiv de tehnologie. Grupul de turişti in cauza, alcătuit din patru bărbaţi de origine asiatică, este aparent plictisit de arhitectura uimitoare a Veneţiei. In schimb, sunt interesaţi sa navigheze ... pe reţelele de socializare, ratând practic momentele cheie pentru care au venit in oraşul de pe ape. Filmarea respectiva a fost realizata chiar de gondolierul frustrat, care a postat videoclipul pe Facebook. Alături de imagini, acesta a comentat sarcastic: "O plimbare fantastica. Clienţii sunt foarte fericiţi, se bucura de frumuseţea Veneţiei, o apreciază foarte mult".

PUTEREA

Constatarea lui Remus BORZA: " Sunt mulţi ciocoi în Ţara Românească...". La ce se referă deputatul

Deputatul independent Remus Borza a criticat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, "inechitatea flagrantă" din MAI reprezentată de cumulul pensiei cu salariul şi a apreciat că "imoralitatea de a se fi generat categorii privilegiate" este imputabilă întregii clase politice. "Sunt mulţi ciocoi în Ţara Românească şi, din păcate, cei mai mulţi sunt în instituţia pe care dumneavoastră o conduceţi. Mă îngrijorează faptul că Ministerul Afacerilor Interne are una dintre cele mai mari alocări bugetare - 11,2 miliarde de lei şi la rectificare acum în septembrie am mai dat vreo 10 miliarde lei - în primul rând le-am luat de la investiţii, în special de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării ca să le dăm în salarii la MAI, unde aţi avut cea mai mare alocare", a declarat Borza la dezbaterea "Ora guvernului", la care a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan.

Ludovic ORBAN anunţă MOŢIUNEA de CENZURĂ: "Remanierea este frecţie la un picior de lemn..."

Analizând aşa-zisa remaniere făcută de coaliţia aflată la guvernare, PNL consideră că această remaniere este o frecţie la un picior de lemn, în care a fost schimbat "Tanda cu Manda" sau, mai plastic, dracu' cu tac'su. (...) Considerăm candidaturile pentru Guvern candidaturi care reprezintă toate năravurile şi toate păcatele PSD. (...) O mare dezamăgire am în privinţa domnului Tudose care a făcut pe fata mare la televizor, dar de fapt arată că nu este altceva decât premierul marionetă a lui Liviu Dragnea în continuare şi, în ciuda încordării muşchilor, se arată că nu este altceva decât un muşchi care este condus de creierul lui Dragnea", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

ROMANIA LIBERA

Fiscul nu mai are bani pentru paza sediilor din sud-estul României

De la începutul lunii, constănţenii care au avut treabă la sediile ANAF au observat că oamenii de pază lipsesc. Acelaşi lucru se întâmplă în tot sud-estul României. "România liberă" a aflat şi motivul pentru care se întâmplă acest lucru: nu mai sunt bani. "Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi a primit bugetul de cheltuieli pe anul 2017 rectificat, iar la capitolul 50.01.20.01.30 are alocată valoarea de 0 lei pentru trimestrul IV", spune Eugen Ciorici, director general DGFP Galaţi. La acest capitol bugetar intră alte cheltuieli şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare.

ZIARUL FINANCIAR

Amazon a închiriat 13.500 mp de birouri în clădirile lui Papalekas din Pipera

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti, din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din acest an, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge. Luând în calcul o chirie medie de 12 euro/mp, Amazon va plăti anual către Globalworth aproape 2 mil. euro. Compania americană a demarat deja recrutările în Bucureşti, o parte dintre oamenii deja selectaţi făcând parte din echipa centrului de dezvoltare de software deţinut în Capitală de gigantul american Intel.

După podul către Crimeea, Putin duce mai departe un megaproiect de pe vremea lui Stalin

Preşedintele rus Vladimir Putin îi pregăteşte un nou megaproiect unui prieten din copilărie, miliardarul Arkadi Rotenberg, chiar în momentul în care compania de construcţii a acestuia este pe punctul de a finaliza un pod către Crimeea. La aproape şapte decenii după ce Iosif Stalin a lansat lucrările de construire a unui tunel către insula Sahalin, în Extremul Orient, preşedintele rus a decis reluarea acestui proiect, ale cărui costuri le estimează la aproximativ 286 miliarde de ruble (5 miliarde de dolari). Contractul de construire a unui pod către insula Sahalin a fost atribuit companiei Stroygaz­montazh deţinută de Rotenberg, potrivit unor surse familiare cu planurile citate de Bloomberg.

Patru instituţii de stat dau şapte valori distincte privind numărul de salariaţi din România

România are între 4 şi 6,4 milioane de salariaţi - aşa arată statisticile consolidate ale celor patru instituţii care pot să ofere date privind forţa de muncă: Institutul Naţional de Statistică, Inspecţia Muncii, Casa de Pensii şi Registrul Comerţului. "Este important să avem o statistică unitară, cu o metodologie foarte clar definită, iar instituţiile statului sunt datoare să facă acest lucru. Diferenţele de peste 2 milioane de oameni care, teoretic, ar putea fi sau nu în câmpul muncii sunt puse la adăpost de metodologie, pentru că nu­mărul de salariaţi se calculează în funcţie de sursele de colectare a datelor, spun reprezentanţii instituţiilor care furnizează aceste date.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb